Знам, се обидувам да бидам од помош ете ако нешто пропушта. Пример, сигурно цуцлата играла улога го успива а многу не користат. Особено ако цица нели не даваат цуцла, па ај на цицка и секако ќе е цело време во раце. Он си беше со цуцла. Оградици дури имаше се будеше сфатив дека му треба воздух да му цури растргав се' спиеше во вреќа и многу убаво спиеше. Бели звуци тоа беше обавезно имав посебна ламба со звуци и тоа многу помагаше. Никогаш не било "тишина"...така да и оно си се погоди, ама и другите работи му ги најдов да се погодат.
Чај од анасон бекутан..ама ич не се сеќавам на возраста. Знам само дека исто така се мачеше и тоа многу помагаше
Цуцла, бели звуци, рутина воведов навечер, следам прозори на будност... нц! Темјан набавив кај и да е ќе зачатиме низ дома
Не ти е смешно тебе ама ме изнасмеа со темјанов верувам некад и на главачки да се превртиш џабе. Не е дека кај нас било идеално нели, ама во глобала голем дел од времето беше ок... тоа е дури не потпораснат
Ја бањаме во корито легната и нежно со раката ја масираме во насока на стрелките од часовникот, после тоа и ги правиме вежбите за колкчиња, ножички со ноџињата и двете ноџиња нежно во круг да ги вртиш.
Се тоа и правам по неколку пати на ден. Немам пробано со чајче како што пиша членката погоре. Знам дека ќе се искака денес утре ама жал ми е да го гледам како се мачи
Маж ми засекиран побарал совет од постари колешки, во црква го пратиле. До бајачки уште немаме стигнато .
Зарем и на тоа треба да се внимава? Никој не ми кажал досега. Јас му давам кога ќе стане од спиење, после прво менување на пелена околу 8-8:30 ч, некогаш 9:00ч.
Витаминот Д треба да се конзумира заедно со масти за да подобро се абсорбира (и во бременоста ми беше кажано за време на оброк да го пијам). Пред некој ден на инстаграм ми излезе видео и Д3 и К дека се растворливи во масти (fat soluble) и затоа во мешето треба да има храна кога се даваат, најдобро со оброк. Јас давам малку млекце, па давам витамин Д, и пак млекце.
Чајче топло од анасон - после него за брзо се олеснува..и ние имавме мака, по 4 дена знаеше да не се искака.