Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.626
    Допаѓања:
    19.558
    Знам, се обидувам да бидам од помош ете ако нешто пропушта. Пример, сигурно цуцлата играла улога го успива а многу не користат. Особено ако цица нели не даваат цуцла, па ај на цицка и секако ќе е цело време во раце.
    Он си беше со цуцла.
    Оградици дури имаше се будеше сфатив дека му треба воздух да му цури растргав се' спиеше во вреќа и многу убаво спиеше.
    Бели звуци тоа беше обавезно имав посебна ламба со звуци и тоа многу помагаше. Никогаш не било "тишина"...така да и оно си се погоди, ама и другите работи му ги најдов да се погодат.

На Cherry333 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.626
    Допаѓања:
    19.558
    Чај од анасон бекутан..ама ич не се сеќавам на возраста. Знам само дека исто така се мачеше и тоа многу помагаше

На MorskaSirena му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.225
    Допаѓања:
    8.258
    Цуцла, бели звуци, рутина воведов навечер, следам прозори на будност... нц! Темјан набавив кај и да е ќе зачатиме низ дома :tmi:

На Anastasia579, Eho и Milkiway им се допаѓа ова.
  4. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.626
    Допаѓања:
    19.558
    Не ти е смешно тебе ама ме изнасмеа со темјанов :D :D:D верувам некад и на главачки да се превртиш џабе. Не е дека кај нас било идеално нели, ама во глобала голем дел од времето беше ок... тоа е дури не потпораснат

На Cherry333 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    856
    Ја бањаме во корито легната и нежно со раката ја масираме во насока на стрелките од часовникот, после тоа и ги правиме вежбите за колкчиња, ножички со ноџињата и двете ноџиња нежно во круг да ги вртиш.

На MorskaSirena му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.981
    Допаѓања:
    6.150
    Се тоа и правам по неколку пати на ден. Немам пробано со чајче како што пиша членката погоре.
    Знам дека ќе се искака денес утре ама жал ми е да го гледам како се мачи

7. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.225
    Допаѓања:
    8.258
    Маж ми засекиран побарал совет од постари колешки, во црква го пратиле. До бајачки уште немаме стигнато :D.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.390
    Допаѓања:
    4.861
    Зарем и на тоа треба да се внимава? :wasntme: Никој не ми кажал досега.
    Јас му давам кога ќе стане од спиење, после прво менување на пелена околу 8-8:30 ч, некогаш 9:00ч.

На NIKA@ му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Eho

Eho Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2024
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    381
    Витаминот Д треба да се конзумира заедно со масти за да подобро се абсорбира (и во бременоста ми беше кажано за време на оброк да го пијам). Пред некој ден на инстаграм ми излезе видео и Д3 и К дека се растворливи во масти (fat soluble) и затоа во мешето треба да има храна кога се даваат, најдобро со оброк. Јас давам малку млекце, па давам витамин Д, и пак млекце.

На NIKA@ и forumce им се допаѓа ова.
  10. Anastasia579

Anastasia579 Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2025
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    65
    Чајче топло од анасон - после него за брзо се олеснува..и ние имавме мака, по 4 дена знаеше да не се искака.