Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. elena.93

elena.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2012
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    189
    Колку пати дневно мачкате од Биодермата за Атопичен дерматит?

2. elena.93

elena.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2012
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    189
    Колку пати дневно мачкате од Биодермата за Атопичен дерматит?

3. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    643
    Еднаш

4. Anastasia579

Anastasia579 Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2025
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    103
    По 50 мл, еднаш на ден.. засега доволно било. Можеш и 2 пати..или еднаш 90-100мл

На hannybanny му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Anastasia579

Се зачлени на:
    7 јуни 2025
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    103
    И јас истото го доживеав..дури мислев колку мирно бебе имам, он уствари бил мал хахаха
    Сега се случува ако не му помогнам да заспие со нишање, галење - хорор да биде.. и штом ќе видам дека му се спие, па макар и саат време само бил буден, веднаш гледам да го успијам.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Anastasia579

Се зачлени на:
    7 јуни 2025
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    103
    Исто и мојов..хорор знае да биде денот.. престимулиран станува и хаос е ... почнав да седам или лежам до него за да не го држам, раце ми паднаа.

7. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    1.041
    Мојава има сензор за седнување :rofl: а седнеш ја пушта сирената за узбуна сите комшии не дознаа:rofl::rofl:
    Морам да ја учам некако поинаку да заспива само стварно не знам како ќе успеам :whew: не можам веќе во раце.
    Му викам на маж ми викендов ти си на смена јас во раце не ја земам да можам од понеделник пак :D

На Eho и Anastasia579 им се допаѓа ова.
  8. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    4.318
    Вежби, има на јутуб јас од тие и правев. Ако е на доење ти јади сливи или пиј компот од сливи.
    Пробиотик про баланс многу ни помагаше

На MorskaSirena му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    2.034
    Допаѓања:
    6.447
    На адаптирано е. Вежби му правам по неколку пати во ден. Еве го конечно пред малку се искака после 3 дена :whew:

На Anastasia579 и Peperutce6 им се допаѓа ова.
  10. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    4.318
    Супер. :) Мојата кога беше помала многу се мачеше. Најмногу 7ми ден се искака ама на мајчино беше.
    Виткање, кривење жалче...

На MorskaSirena му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.311
    Допаѓања:
    6.276
    Ехееее на почеток на све сте :rofl: најтешки се првите 5-6месеци после се намалуваат бројот на дремки преку ден па полесно станува не успиваш бебе на саат/саатипол ама па сега на 8месеци лази па трчам по неа пошто се сака да фати и да стави во уста и така :hai: нема крај док сме живи ќе си имаме за што да си збориме за нив

На fragaria, Трагедијаупмм, Eho и 3 други им се допаѓа ова.
  12. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    1.041
    Само нека се живи, здрави и паметни

На fragaria, Anastasia579, Anie93 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    420
    Допаѓања:
    595
    Не сум активна деновиве но колку можев читав наназад :inlove:
    Да си споделам околу заспивање/ спиење во креветче. Имав толку тешко породување и свесно си ја разгалив и си стојам позади тоа. До пред две недели секоја дремка си ја спиевме заедно гушнати. И ништо не ме натера да ја оставам во креветче да плаче за да се навикне да спие сама иако дома свеки над глава ми стоеше да ме учи како да ја игнорирам додека плаче и да не ја нишкам да заспие. Еве ја сега 7++ си спие сама .Мислам ми се крева косата сега кога ке помислам какви совети даваат стариве.
    Не викам дека секој може така бидејки има и со две деца па и три но сепак ке се прават комбинации. Тоа оставање да се научи барем за мене нема смисла. Околу нишкањето и советите од госпоѓите што чувале деца од времето само ке кажам да се праите да не слушате инаку кај ке ни е крајот:D

На EarthFire, Guns N` Roses, MysticAura и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.197
    Допаѓања:
    18.868
    Мене па многу ми е страв да спиеме гушнати, ми личи на ептен небезбедно. 1ипол месец ми е 3пати ми се има десено да заспијам така кога е врз мене. Он кога спие на мене јас си го гледам, си дежурам ама така не спијам. Кога ќе го оставиме само може да си заспие, ако плаче кенка или видам се мачи тогаш го зимаме. Се има случено да закенка и за 2мин да заспие. А ако го земам на кенкање може ептен ќе е пред спиење па ќе се мачи и пак без сон…. Не верувам дека ако лежи само не ја осеќа истата љубов или дека не е разгалено. Исто како држење во раце не сметам за разгалување. :)

На hannybanny му/ѝ се допаѓа ова.
  15. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    4.211
    Бебето ми се роди со ептен убави ушиња мали и скроз залепени наназад ама сега приметувам чат пат кога спие знае да си го превитка тоа на таа страна кајшто спие. Страв ми е да не му станат клемпави а барав траки за глава во некоја сина или неутрална боја и без машна зашто е машко. Капа не трпи. Знаете каде можам да најдам. Се мислам и да му ги залепам со фластер таму кајшто му се виткаат ама не знам колку е паметно тоа. Некој со слочен проблем?

16. Karanfilce14

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    420
    Допаѓања:
    595
    Јас првите месеци без спиење бев, се мачевме со цицање и како што викаш си држурав додека спиеше на мене. Колку пати ми се случи додека си спие во креветче јас да скокнам од кревет мислејки дека сум заспала додека е на мене хах. Сега креветчето го спојувам до спална и така си спиеме заедно :inlove: инаку меѓу нас на спална не ми се осмелила да ја ставам пренногу ми е ризично

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Karanfilce14

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    420
    Допаѓања:
    595
    Има во ДМ ОtoStick пишувало на нив. Јас планирам да земам една познаничка ми ги кажа.. А гледам ги има и да се нарачаат на 24 часа аптека

На Anie93, Valkii, Anastasia579 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.197
    Допаѓања:
    18.868
    Бебе ќе е 1м и 3н кога не канат на роденден во игротека. Дали да одиме? :?: Ако одиме би бил во количка да седи без посебна комуникација. Чисто јас и мм да испиеме кафе со друштво. Али од друга страна па уште никој дома не ни дошол не сме примиле иако веќе почнаа да си се канат :rofl:

19. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    643
    Јас не би носела бебе што нема ни 2м во игротека во сезона на вируси, не вреди да ризикувате. Ви ја разбирам желбата за социјализација ама многу е рано, ќе има уште прилики. Можеби претерувам, но јас лично и луѓе дома уште не би примала, кој сака нека се најави. Барем месецов да помине.

На naturally, Milkiway, hannybanny и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    4.318
    Женска јас игротека не би никако

На Anastasia579 му/ѝ се допаѓа ова.