Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.048
    Допаѓања:
    5.791
    Не би одела, мојата е 8месеци за некој ден не ја однесов ниеднаш досега. 3родендени испуштивме зимава ама поголемки дечиња што одат во градинка беа и ми беше страв од вирусиве. Бар до март/април после летоска ќе одиме нема да има толку болни :( ептен ти е мало бебето

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    6.174
    Ни ја не би носела толку мало бебе. Мојов е 2.5 месеци, ќере се уште не е тргната во градинка еве веќе скоро 4 месеци ради тие вируси да не ми донесе па да закачи и бебе. Уште се мали има време и за родендени и за игротеки.

На jagoda777 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.095
    Допаѓања:
    18.479
    Ама истите тие луѓе ќе почнат кај и да е да доаѓаат од следен месец… гледав да ги одбегнувам измислувам изговори, дури и директно викам да направи 2-3 месеци и пак. А инску за вируси и бактерии не знсм како да го заштитам мајка ми, мм се постојано со луѓе…ама и јас го носам во мол, во продавница, затоа викам да не е исто со игротека :)

4. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.352
    Не е исто мајка верувај. Таму ума дечиња кои сигурно одат во градинка, школо не знам која возраст се и е поголема веројатноста да пренесат нешто. Верувај не сакаш бебе болно. Поминав за нова година со бебуш со вирус, еве од вчера пак нешто не е добар. Прво бактерии во очињата(да бактерии во двете очиња различна), цела ноќ вришти пак му се затнува носе, поткашлува, слаба тт ноќеска. И тоа од мм донесено. Чувајте се, здравјето ви е најбитно имате време за игротеки

На Anie93 и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  5. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.355
    Не е исто со игротека. Игротека ти е мал простор кој не се вентилира, со 30 возрасни и 20 деца, од кои 15 сигурно одат во градинка. Од тие 15 верувај дека 10 кашлаат и се со растечен нос. Барем едно од нив ќе дојде да го види бебето во количка.

На Anie93 и Peperutce6 им се допаѓа ова.
  6. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.426
    Допаѓања:
    18.075
    Исто и моево, никаде не е носено, ја префати од некого, дали од бабите, дали од мм, а никој не беше болен со симптоми. Три дена со температура, целата се затна носето, едвај диши, не може да спие, ќе потера, ќе се разбуди, со мм дежуравме по цела ноќ, се менувавме. Петти ден денеска целата крчи, па и мене од вчера грлото ме фати, партал. Многу се мали, носето едвај го чистиме, секој пат со плачки, жални се за гледање додека се болни.

На jagoda777 и Anie93 им се допаѓа ова.
  7. blodixx

blodixx Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2025
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    43
    Мајки здраво,

Месец ипол сме и се соочуваме со ова по кожата веќе 2-3 недели, слики подолу.

На тие места кожата му е точки точки рапаво кога допираш. Користевме веледа колекција и сменивме по препорака од педијатар земавме bioderma atopic купка и интензивен балсам веќе 2-3 дена мачкаме од неа.

Имаше на лиценцето (сега е подобро) шија, рамења, гради, стомаче

Никако да се смири, помине, има некоја мајка слично искуство? Има шанси ова да е од детергент? Фрош користиме или пак некоја алергија? Или едноставно е бебешки акни/ црвенило?

Ве молам за искуства и совет
    [​IMG] [​IMG]

8. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    1.573
    Само што сакав да поставам прашање како ги штитите од вируси и дали избегнувате гости и гужви, отварам тема и ете. Мм вика нема смисла што одложуваме гости а мене некако ми е шубе за малку сега веќе кога цела зима издржавме. Сум претерувала имунитет како ќе градел. Сигурно нема да го изложувам на грип на 3м или на 5м за имунитет да гради еее и ќе се разболува јасно ми е тоа ама сега некако ми е премало, пренежно сеуште ...

9. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    1.573
    Мојот од топло вака знае да се направи, кога му е жешко.