nie mislam na dve nedeli izlegovme na soncev grad, posle vo parkce niz lisice. I niz k voda vo dm i sinsay go vmesovme na 39 den, na mala molitva bevme, vo remedika bevme , 10pati sme izlegle vonprvite 40dena nevvikam dekace pametno ali nievtaka napravivme
Добро а на допир со прст по кожата како точки точки беше? Рапаво многу така чуство или не? Многу ми е страв ова што на допир се ситни ситни ама се осеќаат кога го бањаме допираме. Како што кажав сменивме на биодерма сега од саботата, еднаш го избањавме со маслената атодерм купка и го мачкам сабајле/вечер со интензив атодерм балсамот тенок слој лице/тело. треба да помине време за да има резултати? Во меѓувреме може да се зголеми црвенилото или не би требало?
Не е исто после роденденот на син ми во игротека немаше дете што не пројде стомачен вирус Игротека е збирштина на вируси и бактерии не вреди да заглавиш со бебе. А и за гостиве, тебе битни ти се луѓето или бебето? Нема што да измислуваш изговори, ако нр сакаш гости нема да ги примиш и толку, па здравје понатака. Верувај не вреди маката што после ти ќе ја пројдеш
Јас да си се пожалам, бебенцава мои се 4месеци, предвреме родени, но фала му на Господ сѐ си беше во ред од како дојдовме дома, па и во болница во инкубатор беа кратко. Си излегувавме во двор уште пред 40дена, фативме убави сончеви денови, продолживме така и периодов кога беше убаво и меко времето, надвор ама во природа, мол не виделе, во кафич не се внесени, а и не планирам за брзо секако тоа. Мешани со деца не се воопшто, контакт со возрасни и тоа редуциран.. И вака си теравме супер, се до вчера кога едново бебче качи температура, денес сакав да ја види матична, вака нема други симптоми освен што е покенкава ама на крвна слика crp многу високо. Сега сме со антибиотик од широк спектар и се надевам за брзо ќе помине, дојдов само да кажам дека многу е жално бебето да ти е болно Некоја од вас со вакви искуства кај толку мало бебче? Како сте поминале? Мене срце ми се кине и само преиспитувам јас да не сум направила нешто погрешно дома со двете.
Да, како рапави. Јас ја бањав секој ден и секој ден ја мачкав. И престанав да ја облекувам толку и да ја покривам со кебе преку ден само со тетра пелена спие. Кај нас почнаа да се повлекуваат за ден два.
Дали треба да посетиме дерматолог? Бевте вие или? Или да почекам бар некое време дали ќе се повлече сега од биодермата, не знам стварно веќе
Ќе се повлече, избањај го пак. Не може од еднаш да се повлече. Најверојатно има и бебешки акни, тие сами од себе се повлекуваат.
Ништо страшно мајка, ние наод на плуќа имавме на 4 месеци. Со антибиотик завршивме, зашто ни инхалации со кортико и вентолин не помагаа за секретот да се среди, само антибиотикот си ја забрши работата. Ќе пројде, и пак ќе се разболи и пак ќе ти биде жал. Ние и во болница лежевме, стресно е ама е дел кој мора да го поминат(освен болница, која се надевам сите ќе ја рипнат), така јачаат имунитет.
Какви 40 дена ако е убаво време. Ќе му годи на бебе воздух. Вие тројца на прошетка. И 20 мин се доволни.