Форумџика на годината

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.107
    Допаѓања:
    5.891
    За симултано доење и дохрана само авент / провери двојка дали е протокот и шишето држи го под прав агол ако нема сила да повлече убаво

2. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.662
    Допаѓања:
    19.602
    Мајки, може да ми кажете какви вреќички користите периодов? Дома ми е 23-24ст валда некоја дебелина на јорган. Ме интересира тие што користите само вреќички за спиење, страв ми е од јоргани и ќебиња, па ве молам за препорака.

3. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    5.723
    Незнам дали доиш или пие од шише. Може да е гладна, треба може консултант д најдеш за доење ако доиш. Мојата е прематурче ја зедов на 4 недели. Пие млеко од шише од старт се измолзував и дека немав контакт изгубив млеко на ад бевме. Пие пример ми пишале 45 мл, ја пресоблакам и заспива, ја повивав се плашеше мн. И спие два ч и станува пак пресоблекување млеко.. може 5 мин пробував аако ја ставав на стомаче или да гледа картички и пак заспиваше. Мене патронажнара исто ми рече, дете што е најадено сонот сам го навладува и заспива. И во главно без стимулации тивко без тв, само бели звуци и заспиваше. Дека запишував спиеше 17ч во ден. Може и детето такво ми беше, ама сепак види како е со храната 1.5 ч за тоа бебе е мн малку сон. Пробај во раце да тераш дремки ако така е успешно, не ја оставај ич на кревет.

4. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.755
    Допаѓања:
    6.775
    Right :rofl:

На Anastasia579, Tulip023 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  5. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    1.745
    1тог е доволно за таа температура, ние таква користиме

6. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.107
    Допаѓања:
    5.891
    На вибо од 1ипол тог/ преубава и кај мене е таа температура доле само шпихозна тенка целосна

7. specificone

specificone Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    1.003
    Бебе е 3 и пол месеци и имаме огромен проблем со заспивање преку ден. Има три до четири дремки по максимум 30 минути што е премалку за негова возраст. Сега е во четвртиот скок, претпоставувам тоа има најголемо влијание бебе се прозева му паѓаат очите за спиење но не може да заспие и веќе станува нервозно.

8. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.788
    Допаѓања:
    14.888
    До скокот е, нема спас, ќе си почекаш да помине. Регресија има, после тоа па петти скок и нема крај.:drunk:

На specificone и Cherry333 им се допаѓа ова.
  9. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.270
    Допаѓања:
    8.326
    Нема, ние демек излеговме од 4 скок, врска нема. Вечити скок или регресија, веќе месец ипол сме.

На Anastasia579 и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  10. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.697
    Допаѓања:
    26.539
    Да пробате да пратите, прозор на будност и некои 10 мин пред да треба да има дремка, во количка и низ дома да возите( ако имате можност). Ова ми успеваше.

На Ladyme, Cherry333 и specificone им се допаѓа ова.
  11. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.270
    Допаѓања:
    8.326
    Пратам прозори на будност, спие во количка преку ден, ама кога како се погодува должина временски, некогаш спасувам дремки во раце зошто е неподнослив попладне ако не е наспан дента. Навечер знае да влезе во некој loop, ако го спуштам доле спие 10 мин и прета, ако не го земам плаче. Една на неколку вечери цели во раце ми ги спие. Најдов едно перниче за околу врат и така се потпирам на него сега да дремнам. Све пробав, пак нема ефект. Се буди на најмал шум, коскиве кога ми крцкаат сд пцујам сама себе :headbang:. А мислев брат му бил неспијач. Тешко е сега ама поминуваа брзо :)

12. Anastasia579

Anastasia579 Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2025
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    77
    Бел шум! Мене ми крцкаат коските на стапалата кога одам, само тоа ми е спасот!:D

13. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.270
    Допаѓања:
    8.326
    Пуштааам, исто и мене тие хаха. Ама не е доволно гласно да ме покрие. Иначе шумот дење ноќе си шушти.