За симултано доење и дохрана само авент / провери двојка дали е протокот и шишето држи го под прав агол ако нема сила да повлече убаво
Мајки, може да ми кажете какви вреќички користите периодов? Дома ми е 23-24ст валда некоја дебелина на јорган. Ме интересира тие што користите само вреќички за спиење, страв ми е од јоргани и ќебиња, па ве молам за препорака.
Незнам дали доиш или пие од шише. Може да е гладна, треба може консултант д најдеш за доење ако доиш. Мојата е прематурче ја зедов на 4 недели. Пие млеко од шише од старт се измолзував и дека немав контакт изгубив млеко на ад бевме. Пие пример ми пишале 45 мл, ја пресоблакам и заспива, ја повивав се плашеше мн. И спие два ч и станува пак пресоблекување млеко.. може 5 мин пробував аако ја ставав на стомаче или да гледа картички и пак заспиваше. Мене патронажнара исто ми рече, дете што е најадено сонот сам го навладува и заспива. И во главно без стимулации тивко без тв, само бели звуци и заспиваше. Дека запишував спиеше 17ч во ден. Може и детето такво ми беше, ама сепак види како е со храната 1.5 ч за тоа бебе е мн малку сон. Пробај во раце да тераш дремки ако така е успешно, не ја оставај ич на кревет.
Бебе е 3 и пол месеци и имаме огромен проблем со заспивање преку ден. Има три до четири дремки по максимум 30 минути што е премалку за негова возраст. Сега е во четвртиот скок, претпоставувам тоа има најголемо влијание бебе се прозева му паѓаат очите за спиење но не може да заспие и веќе станува нервозно.
Да пробате да пратите, прозор на будност и некои 10 мин пред да треба да има дремка, во количка и низ дома да возите( ако имате можност). Ова ми успеваше.
Пратам прозори на будност, спие во количка преку ден, ама кога како се погодува должина временски, некогаш спасувам дремки во раце зошто е неподнослив попладне ако не е наспан дента. Навечер знае да влезе во некој loop, ако го спуштам доле спие 10 мин и прета, ако не го земам плаче. Една на неколку вечери цели во раце ми ги спие. Најдов едно перниче за околу врат и така се потпирам на него сега да дремнам. Све пробав, пак нема ефект. Се буди на најмал шум, коскиве кога ми крцкаат сд пцујам сама себе . А мислев брат му бил неспијач. Тешко е сега ама поминуваа брзо
Пуштааам, исто и мене тие хаха. Ама не е доволно гласно да ме покрие. Иначе шумот дење ноќе си шушти.