Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.890
    Допаѓања:
    26.873
    Сега на тие месеци, веќе и видот им е почист и нормално да гледаат повеќе околу и да истражат што има.
    На меше кога е, си пробала да носиш играчка лево десно?
    Јас и огледало и ставав пред неа, за да и се крева и лево десно и го движев. ( ова кога издржуваше на меше малце де)

2. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.197
    Допаѓања:
    18.869
    па деновиве со играчиве се мачев и на меше само така лежеше без ништо :)
    Ќе пробам и така…

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    1.596
    Хелпппп, како да направам да спие подолго навечер. Станува точно на 3 часа за јадење, швајцарец, ни минута покасно. Пие млеко и продолжува, дека е на комбинирано додека мм направи ад он цица, го пие ад 120 мл и пак за 3 часа се буди...ненаспана сум :wasntme:до кога е вака? Дали смеам да му дадам повеќе ад? Ќе го држи повеќе часа или само ќе го прејадувам? Педијатарот се зачуди дека станува често ама не кажа што да правиме. Му кркорат цревата дури, гладно е бебе, ама чим заспива не бара уште валда му е ок 120мл. Подригнува и спие. 5м е бебе:yawn::yawn::yawn:

4. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.392
    Допаѓања:
    8.475
    Женооо ти ме читаш ли мене :headbang:. На секои 40 минути се буди моево, 4 ипол месеци е. На 3 саати да стане денот куќна слава ќе го прогласам ^_^, нема да знам што од толку спиење. Шала на страна, ова педијатриве како паднати од Марс се малце, се чудел зошто бебе 5 месеци не спиело. Па не е само глад причина за неспиење; скокови, регресии, нови вештини совладуваат во првата година, сакаат близина итн. Поретки се тие што спијат, верувај ми. И зависи од темпераментот на бебето, јас љути ги раѓам како мене и мм очигледно. И првото не ми спиеше до година и кусур, сега оди стани го за во школо. Се во свое време, ќе спие. Јас му се жалев на педијатарот мој така да си кажам маката, вика бебе со сила не можеш да натераш да јаде и да спие. И така е. Освен нели тренинг, ама јас немам душа за тоа.

На Anaroz1, naturally, EarthFire и 2 други им се допаѓа ова.
  5. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    633
    Допаѓања:
    1.046
    Мојата само ако е расположена иначе не регистрира ништо. Колку сакаш тропкај мрдај ако нејќе нејќе. Додуша со татко и сака во секое време мене ме зеза.

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. hannybanny

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    633
    Допаѓања:
    1.046
    Ние сме на ад од сам почеток два ипол месеци е уште станува на 3 саати. Се случува некогаш да се усони да промаши ама кога ќе и текне кога ќе викне не знам дали може некој толку брзо млекце да направи :rofl::rofl:

На Germanka7 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.197
    Допаѓања:
    18.869
    ама ајде бар кај маж ти сака, овој наеднаш не сака ни кај двајцата. Ептен кратко на момент :whew:

8. Anastasia579

Anastasia579 Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2025
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    103
    Јас имам на виббо таа без ногавици, као од 0 до 6м, пред 2 недели му ја пробав, искрено голема му беше горе, ја јадеше во уста цела, а убави се на квалитет. Ја оставив за од нареден месец, инаку е 2м малиот

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lostinparadise

Lostinparadise Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    906
    Допаѓања:
    2.505
    Како да ја облечам беба за шетање на времево? Боди на кратки, шпихозни, крзнен скафандер и ќебенце доволно е? 12 дена е инаку па сакам да почнеме по малку да шетаме низ маало барем. 30 минути многу е?

10. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.197
    Допаѓања:
    18.869
    Доволна е облеката. Јас прво го изнесував по 5-10мин, 15…

На Anaroz1 и Lostinparadise им се допаѓа ова.
  11. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.542
    Допаѓања:
    18.213
    Јас и облекувам плус хулахопки. За почеток по 10 минути да се адаптира, па постепено ќе наголемуваш, плус и времето ќе се затоплува, иако и сега не е ладно.

12. Lostinparadise

Lostinparadise Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    906
    Допаѓања:
    2.505
    А да ја будам уште на 2 саати или да ја оставам на 3 или кога сама ќе се разбуди? Денес веќе се врати на родилна тежина

13. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.197
    Допаѓања:
    18.869
    јас мислам дека толку мало бебче треба да се буди на 3ч за да не дојде до хипогликемија :)

14. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.320
    Допаѓања:
    6.296
    Мојата е 8месеци, исто на 2ипол-3 часа се буди да цицне и продолжува. Нема тука ништо ненормално немајте преголеми очекувања бебе е не е дете :)

На Anie93 и Tulip023 им се допаѓа ова.
  15. Tulip023

Tulip023 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    504
    Јас на месец, месец ипол почнав да ја користам, дека се роди на лето, па не ми требаше веднаш. Иако му беше долга, не се излизгуваше навнатре.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.481
    Ако станува на 3ч ќе славам. Среќна сум и на 2 ако стане. Се будиме секои1-1.5 саат некогаш и порано. Ти си среќник. Уживај на толку додека станува

На jagoda777 и Anie93 им се допаѓа ова.
  17. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.890
    Допаѓања:
    26.873
    Ако бебе напредува, не буди.
    Мојава и на прв преглед не беше вратена килажа( тоа друга тема ), ниту еднаш ја немам будено.
    И патронажна и педијатар, ист став имаа. Бебе кога е гладно ќе плаче.

На EarthFire, Anastasia579, Lostinparadise и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.542
    Допаѓања:
    18.213
    Штом станува за јадење, си пие млеко и одма продолжува да спие значи гладно е, нема што да се прави, нема да го оставиш гладно, можеш евентуално пред спиење да дадеш 150. Кога бевме на доење се будеше точно на два часа секогаш, некогаш и на саат ипол, зависи колку цицала, и ад кога сум давала на 3 часа се будела, сега во последно време менува. Последно ако сум дала шише 22-23 часот знае дури во 5 да побара.
    Мене чуден ми е педијатарот што се чудел дека бебе често станува.

На jagoda777 и fragaria им се допаѓа ова.
  19. hannybanny

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    633
    Допаѓања:
    1.046
    Денес ќе ја боцкаат за крвна слика пред прва вакцина, а утре ќе ја боцкаат за рота вирус. Што да очекувам и како да се спремам?
    Цело време мислам како ќе плаче сирото дете, нема да можам да ја смирам, ми се плаче и мене. Не ми се верува под каков стрес сум.

20. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.963
    Допаѓања:
    36.249
    Обично после вакцина се повеќе кенкави, некогаш знаат и температура да качат. Ние до сега не сме качиле од вакцина. Индивидуално е.
    Ти купи си Далерон сирупче, а можеш и лепенки, за да го разладуваш таму каде што е боцнато. Од Зегин ги земав јас.
    Срце ми се распарчуваше кога плачеше, ама мора. За нивно добро е сепак. Ќе пројде.

На hannybanny му/ѝ се допаѓа ова.