Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.706
    Допаѓања:
    26.550
    Сега на тие месеци, веќе и видот им е почист и нормално да гледаат повеќе околу и да истражат што има.
    На меше кога е, си пробала да носиш играчка лево десно?
    Јас и огледало и ставав пред неа, за да и се крева и лево десно и го движев. ( ова кога издржуваше на меше малце де)

2. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.124
    Допаѓања:
    18.572
    па деновиве со играчиве се мачев и на меше само така лежеше без ништо :)
    Ќе пробам и така…

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    885
    Допаѓања:
    1.587
    Хелпппп, како да направам да спие подолго навечер. Станува точно на 3 часа за јадење, швајцарец, ни минута покасно. Пие млеко и продолжува, дека е на комбинирано додека мм направи ад он цица, го пие ад 120 мл и пак за 3 часа се буди...ненаспана сум :wasntme:до кога е вака? Дали смеам да му дадам повеќе ад? Ќе го држи повеќе часа или само ќе го прејадувам? Педијатарот се зачуди дека станува често ама не кажа што да правиме. Му кркорат цревата дури, гладно е бебе, ама чим заспива не бара уште валда му е ок 120мл. Подригнува и спие. 5м е бебе:yawn::yawn::yawn:

4. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.276
    Допаѓања:
    8.338
    Женооо ти ме читаш ли мене :headbang:. На секои 40 минути се буди моево, 4 ипол месеци е. На 3 саати да стане денот куќна слава ќе го прогласам ^_^, нема да знам што од толку спиење. Шала на страна, ова педијатриве како паднати од Марс се малце, се чудел зошто бебе 5 месеци не спиело. Па не е само глад причина за неспиење; скокови, регресии, нови вештини совладуваат во првата година, сакаат близина итн. Поретки се тие што спијат, верувај ми. И зависи од темпераментот на бебето, јас љути ги раѓам како мене и мм очигледно. И првото не ми спиеше до година и кусур, сега оди стани го за во школо. Се во свое време, ќе спие. Јас му се жалев на педијатарот мој така да си кажам маката, вика бебе со сила не можеш да натераш да јаде и да спие. И така е. Освен нели тренинг, ама јас немам душа за тоа.

На EarthFire, КаринаТ и dummy им се допаѓа ова.
  5. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    901
    Мојата само ако е расположена иначе не регистрира ништо. Колку сакаш тропкај мрдај ако нејќе нејќе. Додуша со татко и сака во секое време мене ме зеза.

6. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    901
    Ние сме на ад од сам почеток два ипол месеци е уште станува на 3 саати. Се случува некогаш да се усони да промаши ама кога ќе и текне кога ќе викне не знам дали може некој толку брзо млекце да направи :rofl::rofl: