Ротата ја пие другите ги боцкаат. Може да ти качи температура, повеќе да спие и да е покенкава. Плачат додека ги боцкаат најчесто после се смируваат, барем кај мене беше тој случај. А зошто во 2 дена? Ние одевме ни зимаа крв пред вакцина, резултат за 5 мин и се симињавме на вакцина. Ова во Велес кажувам
Во Ск ако си не е одма боцкањето, каков хаос е во диспанзер, 3 саати чекам 2 пати, може ни вакцина да не прими, а не па уште к.с... Од претходниот ден го боцнаа кај матичниот за кс. Инаку не плаче барем мојов многу, само кога ќе го боцнат ама одма се смирува. И никакви реакции 2 пати примал вакцини, нит е кенкав, нит поспан. Само со рота првиот пат ќе го задавеа
А дали на два ипол месеци сте имале промена кај бебе, од саботата е кенкава, плаче за спиење, очи и се затвараат ама нејќе се бори. Пратам прозори на будност, не ја оставам повеќе од саат, саат ипол макс и пак вришти плаче. Едвај ќе заспие, не можам да ја легнам се буди одма и кога ќе стане и да поминал еден саат од како заспала пак плаче. Ретко е расположена после спиење. Се расположува откако ќе се расони. А таман се потсмири престана да плаче со реков имало спас ама еве сега пак од ново плачки. И денес плус вакцина кај да се фрлам
Е уште тој стрес ми треба. Мада мојава со плунка се засркнува секој ден, секој ден крв ми смрзнува од стрес. И тоа кога престанува не знам. Страв ми е сама да ја возам во кола, на пример докај моите да ја однесам да не ми се засркне па да треба на сред булевар да застанам
Престанува, мојов на секое млеко пиење се давеше, ама одамна е поминато тоа, не памтам точно. Уште си бљуцка мада и тоа помалце. Иначе прописно го задави таа со ротата, не можеше воздух да земе, така дома не ми се десило. После му крчеа градите, чекав да ја ждригне, да бљуцне малце за да го исфрли тоа.
Зависи тоа од диспанзер до диспанзер. Во Букурешт не сум чекала повеќе од 15 минути за вакцина и секогаш ставале одеднаш и рота и другите
Леле во Јане е ужасссс. Премногу е гужва, па по едно 10 бебиња во секое време има во чекална. Инаку и нас се не боцкаат, ама крвна слика си носев спремна првиот пат, вториот не ми побараа.
Мене една педијатарка на драматичен начин ми рече, гладно бебе не плаче, спие Си викам, госпоѓо, нешто си учела ама не си сфатила најдобро. Не може бебе што убаво јаде и денски бара да цица, ноќе да спие ако е гладно. Инаку, и јас сум на мислење дека бебе кое напредува, убаво јаде, не треба да се буди. Може не сум во право, ама инстинктот така ми вели.
Истото и мене ми се случи со ротата ќе го задавеше за малку, неможеше воздух да земе. Едвај се смири после детево, а и плачеше многу и за ротата и за другата вакцина кога му ја ставаа. Се надевам вториот пат полесно ќе поминеме. Имаше само реакција после тоа со стомачето го болеше, најверојатно од ротата, бидејќи до сега со грчеви сме немале проблем. И моево исто се засркнуваше од млеко некаде до кај два месеца, сега за среќа повеќе не, а денес прави 3 месеци.