Така бевме и ние. Плачеше цело време додека да наполни 2 месеци. Не знаевме што да и правиме, од што бевме полудени идеа баби сестри кој колку може за малку да здивнеме. Две недели бевме раат рековме уфф имало спас ама од вчера имаме нова фаза, ми се спие, ама не спијам, ќе се дерам, нишкајте ме, ќе дремнам во раце пола саат и пак ќе вриштам Така да се се фази и искусни мајки ќе кажат дека си траат а на нас е да издржиме
Ние сме на ад јас и давам на три саати, вчера педијатар ни рече да престанеме дури и кога ќе стане прво да пробам да ја презаспијам, ако продолжи да не и давам да јаде, за да сфати дека ноќе се спие. Малку е мачно ама па после ќе биде полесно.
Од која недела почнавте со вакцинација? Матичниот педијатар вика од 11та… а календарот за имуинизација е од 8ма… па не знам што да правиме
Матичниот педијатар ни кажа 11 недела, тогаш и бевме, следно ни закажаа после 6 недели, односно кога бебе ќе наполни 4 месеци.
Која недела се оди на прв ортопедски преглед? Нас на картончето од болница ни пишува по два месеци, а матичниот ни рече на 3 месеци. И кажете ми рекол,колиеф,витамин д и омега до кој месец им давате?
Ортопед на два месеци. Колиеф додека траеја грчевите и постепено намалував. Д3 и омега уште давам. Година ипол е. Д3 до една година се дава постојано. А после од Мај до Октомври се прави пауза.