Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    941
    И дали знаете каде да најдам добар термос да ја држи водата топла барем 2-3 саати.
    Не верувам дека на клиника брзо ќе завршиме, а детево кога е гладно се дере мислиш го колат, така да ептен ќе ми треба.

2. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    18.719
    и моево бебе има големи прозорци на будност… прв пат имаше на 21деб се сеќавам зошто имавме закано нешто тогаш. Седеше буден 5ипол саати и така си продолжи до денес да има големи прозорци на будност. 2месеци и 1недела е. Матичната ми вика со сила бебе нит можеш да нараниш нит да успиеш. Он ќе си надокнади. Ако ти се случува пример да седи будно 3ч па да спие исто толку значи како напето прави. Пробував во тивло, темно, бел шум, нишкање, галкање, цице-и не он кога не сака не спие. Ккога сака и во дневна сред мусбет со некој кога сум си заспива.

3. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.587
    Допаѓања:
    2.920
    Во Хомакс имаш а не се прескапи :)

На hannybanny му/ѝ се допаѓа ова.
  4. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    155
    Феминки, дали знаете какви се тие предавања на клиника за труднициве во 9ти месец и како оди оријавувањето, кај се случуваат?

5. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    941
    Јас одев на тие. На ФБ страната на ГАК има број за да се пријавиш. Предавањата беа јас кога одев секоја среда во 17:00 часот, пет пати со ред.
    Сите предавања се различни. Со акушерките, со анестезиолог, со педијатар. Во глобала те спремаат за породување. Што треба да правиш, како да знаеш кога да одиш на клиника, како да дишеш, што да понесеш со себе, каков тип на анестезија можеш да добиеш.