Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.105
    Допаѓања:
    1.913
    И дали знаете каде да најдам добар термос да ја држи водата топла барем 2-3 саати.
    Не верувам дека на клиника брзо ќе завршиме, а детево кога е гладно се дере мислиш го колат, така да ептен ќе ми треба.

2. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.490
    Допаѓања:
    19.515
    и моево бебе има големи прозорци на будност… прв пат имаше на 21деб се сеќавам зошто имавме закано нешто тогаш. Седеше буден 5ипол саати и така си продолжи до денес да има големи прозорци на будност. 2месеци и 1недела е. Матичната ми вика со сила бебе нит можеш да нараниш нит да успиеш. Он ќе си надокнади. Ако ти се случува пример да седи будно 3ч па да спие исто толку значи како напето прави. Пробував во тивло, темно, бел шум, нишкање, галкање, цице-и не он кога не сака не спие. Ккога сака и во дневна сред мусбет со некој кога сум си заспива.

На Vegegirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.197
    Во Хомакс имаш а не се прескапи :)

На hannybanny му/ѝ се допаѓа ова.
  4. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    459
    Допаѓања:
    190
    Феминки, дали знаете какви се тие предавања на клиника за труднициве во 9ти месец и како оди оријавувањето, кај се случуваат?

5. hannybanny

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.105
    Допаѓања:
    1.913
    Јас одев на тие. На ФБ страната на ГАК има број за да се пријавиш. Предавањата беа јас кога одев секоја среда во 17:00 часот, пет пати со ред.
    Сите предавања се различни. Со акушерките, со анестезиолог, со педијатар. Во глобала те спремаат за породување. Што треба да правиш, како да знаеш кога да одиш на клиника, како да дишеш, што да понесеш со себе, каков тип на анестезија можеш да добиеш.

На Simon4e0507 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Madi

Madi Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    239
    Да, и нас исто ни кажаа во Ремедика уште на раѓање. Бевме на нефролог се беше ок. Мене како што ми објаснија е дека 1 % од децата со трета брадавица (како што кажа дури и невидлива за наши очи) развивале некој нефролошки проблем па ова е како скрининг. Се ќе биде во ред ќе видиш, во секој случај е добро да се направи нефролошки преглед барем еднаш за било што. Ние правевме во Ремедика. Сега сме скоро 2 години и ништо не се познава веќе ни доктор не може да го види.

На hannybanny му/ѝ се допаѓа ова.
  7. hannybanny

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.105
    Допаѓања:
    1.913
    Фала ти многу на одговорот ❤️. Се надевам дека и кај нас ќе е се во најдобар ред.

8. Moon lovers

Moon lovers Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2020
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    231
    Јас имам од ДМ на бејбилав околу 600 денари мислам дека го земав и е супер.

На Ladyme, hannybanny и jagoda777 им се допаѓа ова.
  9. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    261
    Istooo znaci ke se ubijam sto se ne probav, e sea primetiv deka posle banjanje pomirno zaspiva, ke zemam tri pati na den ke ja banjam :)))bese budna od 18 do 22h , zaspa vrz mene, strav mi bese da se pomestam da ne ja razbudam

10. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.490
    Допаѓања:
    19.515
    мислам ќе се среди тоа…. Бар така викаат :) и јсс некогаш кога ептен се мачел не можел да заспие си го оставам на мене да поспие. Некогаш да подзаспие цврсто и го оставам во гнездо. Сега е веќе потежок стварно не можам постојано во раце. Ќе си видиш кога како ќе проценуваш ситуација. :) Инаку нашиов и после бањање дреме со очи џамлии по 3саати :rofl:кај над дега за сега спие експресно само во кола и во количка

На Anastasia579 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    666
    Допаѓања:
    1.606
    Кај мене после бањање седи буден како рассонет и не помага кај нас топла вода полесно ќе спие

На Anastasia579 и jagoda777 им се допаѓа ова.
  12. Frida-

Frida- Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2025
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    662
    Мајки, од кои шишиња и цуцли за новороденче сте задоволни?

На WonkaMonkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. WonkaMonkaa

WonkaMonkaa Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2024
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    144
    Ние користиме Philips Avent проток 1 и 2 за шише и Bibs цуцла мојата само прифати, а имав 5-6 различни пробано..

На Frida- му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Hope IT

Hope IT Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2024
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    430
    Здраво мамички,

Ми треба помош и искуство од вас.
    На 2 месеци дали заедно се примаат шестовалентната вакцина и ротата?
    Дали задолжително се прави крвна слика ?
    Сајд ефекти по вакцината?

Ви благодарам однапред ❤️

На Joanna28 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. hannybanny

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.105
    Допаѓања:
    1.913
    Мојата во четвртокот примаше рота со пиење, пнеумокока со боцкање и уште едно боцкање со останатите не знам кои се точно.
    Крвна слика нас педијатарот ни рече да ја направиме и во пунктот ми ја побараа. Не знам од која општина сте некаде им прават кс на лице место па ги вакцинираат. Јас и направив ден претходно да не и дојде многу боцкање во еден ден.
    Спреми се психички многу плачат на боцкањето.
    Дента на вакцинирањето беше поспана, плачлива и кенкава. Имаше грчеви и пролив три дена. Толку.
    Треба да пазиш само од пелената да не фатиш ти рота, мада од тоа што прочитав ретко кој родител се заразил, а тој што се заразил имал течна столица еден ден.

На Hope IT му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Anifani

Anifani Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2021
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    177
    Мајки здраво барав каде во која група да прашам не се снајдов па затоа тука да прашам,дали знаете до колку часот може најкасно да се однесе примерок за копрокултура за бебе? Имам упат ама како да направам како да истемпирам незз како да го изведам во рок од колку часа максимум се носи примерокот? И се чекаат резултатите колку време? :|Упатот е мислам за центар за јавно здравје

17. kekberg

kekberg Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2024
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    20
    Мајки 5 недели сме, давам д3+к1 и омега од Babytol. Бебушко има проблем со мешето од омегата. Дали ако сменам од друга фирма може да има разлика или едноставно таа е реакцијата на омега?

18. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    6.874
    И јас давам од нив ама на мојов не му сметаат. На некој бебиња смета и тоа многу, читам по нет доста мајки се жалат од нив.
    Пробај смени може од други да има разлика т.е да го нема тој проблем, бар ќе знаеш кој да продолжиш да му даваш.

На kekberg му/ѝ се допаѓа ова.
  19. hannybanny

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.105
    Допаѓања:
    1.913
    Кај некои деца омега реагира со млекото им прави грчеви. Кај мојата беше така краток период и имаше период кога не и го давав секој ден. Сега е ок, може се навикна стомачето не знам и ги давам тие од бејби тол секој ден.
    Инаку имаат пишувано во групава дека бебињата и реагираат на Омега. Пробај со друга фирма ако не е подобро тоа е.

На kekberg му/ѝ се допаѓа ова.
  20. EarthFire

EarthFire Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    1.514
    Како знаете дека смета? Кои се реакциите?