1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    4.205
    А нормално е да не сака воопшто цуцла? Пробувавме да му дадеме многу пати кога ќе плаче за да се смири малку ама не сака и не сака. Му ја ставам и после неколку секунди кога ќе сфати дека нема млекце ја плука :D
    Не знам дали тоа што не ја сака е добро или лошо :D

2. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.279
    Допаѓања:
    1.855
    Зошто да не е нормално? Многу бебиња не сакаат особено доените. Еве и ќерка ми не сакаше, само првиот месец по малку прифаќаше после почна да одбива. Лошо е дека ете првата година ако цица ти може ќе си цуцлата хах ама добро е што немаш мака за да се одвикне.

На poker_face му/ѝ се допаѓа ова.
  3. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    4.205
    Јас сум цуцлата моментално :D и знае да си заспие често така. Некогаш кога ќе плаче му давам да поцица неколку минути дури и да не е гладен и се смирува. Па си реков ај да си олеснам со цуцла барем преку ноќ ама тешко изгледа :) а може и подобро зашто после ќе има плачење за одвикнување.

На dummy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.813
    Допаѓања:
    26.762
    Нормално. Еве ме , година ипол е, се одвикнуваме полека.
    Почнав со тоа што не и ја давам во градинка. Чекам викенд да сум дома и да издржам и за спиење да не ја давам.
    Другарка две деца имаше. Едното едвај на две ипол години ја отфрли, другото каква не цуцла земаа, несакаше. А двете па на АД и беа и шише.

На dummy и poker_face им се допаѓа ова.
  5. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.355
    Допаѓања:
    8.430
    Првото беше профи цуцлар од прв ден практично, до 2 ипол цуцаше, ама веќе требаше да збори а не да цуца, забите малку исто му забегаа нанадвор (кога ја тргнав се вратија во нормала), ја тргнавме тогаш ама изненадувачки лесно и без плачки. А второво не цуцаше асално ја плукаше брзо на почеток ама му давав цуцла, дури на 4 месеци се научи да цуца убаво. Добро е според мене за смирување, ама да не се забега со користење како јас со првото. Ова се смирува со нејзе и брзо ја плука. Секое бебенце си е различно, ќе си се смирува со време и на друг начин.

На dummy и poker_face им се допаѓа ова.
  6. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.743
    Допаѓања:
    12.212
    Ќерка ми ја доев и користеше цуцла до 4 месеци, одеднаш сама почна да ја одбива, и се згади и толку, ја откажа. Е сеа ја што и служев како цуцла тоа беше друго :D ама раат, бар немав проблем како поголема да ја одвикнувам, едно гајле помалку. Не знам колкаво е бебенцето, ама има бебиња па и не сакаат цуцли, што и не е така лошо :D

На dummy, naturally и poker_face им се допаѓа ова.
  7. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.171
    Допаѓања:
    18.819
    Моево не дака, 2ипол месеци е. Пробав 3форми ниедна не прими. Ќе цуцне малце и ја плука… прееееретко се случува да ја прифати.

На dummy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.248
    Допаѓања:
    5.492
    Нормално е, мојот не засака цуцла никаква па се откажав. Колку што сакав да фати толку и не сакав, да фатеше до година максимум и би му ја тргнала. Мојот ќе прави годинка наскоро и си викам подобро што не фати, кој ќе го одбиваше сега и од неа :worried:. Од искуство ти кажувам дека се може и без цуцла.

На Joanna28 и dummy им се допаѓа ова.
  9. elena.93

elena.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2012
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    188
    Од каде купувате градници за доење а да се со понормална цена?

10. MeowMeow

MeowMeow Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    2.898
    Од Стружанка земав, има и во Сара Фешн.

На elena.93 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.355
    Допаѓања:
    8.430
    Тие што ви сакаат само во раце бебињата, со првото а еве и со второво малце спас има кога ќе почнат да се превртуваат. Претходно на подлога се забиваше со главата во под и се нервираше, сега научи да се врти и од грб на стомак и обратно (се имаше свртено и многу порано, ама не редовно), се рола низ цела соба, искача од подлога :lol:, ама интересно му е конечно и можам да го оставам малку да се занимава. Сега знае и да писне ама полека ќе се навикне дека местото му е на земја. Ама лошо звучи ова. За да вежба де, не цело време.