Јас му менувам редовно на недела. Со исклучок ако пропушти пелена или поврати, ама тоа се случило само неколку пати.
Е па знам од што и е мачно, ја мачат запчиња. Ете прееска гледам единица долу пробива, има едно мало шиљче, под прстот се осеќа. Имам забележано и порано дека ептен и се бели непцата, ама си велев дека е рано, таа има 4 месеци. Меѓутоа, ете го. Само со лесно да поминиме сите. Син ми извади првото запче на 6 месеци точно, ама сопругот кога бил бебе извадил запче на 3 месеци, па можеби и генетика игра улога. Така... ќе ни биде весело по дома
Majki osven vit C sto drugo smeam da se napijam za nastinkava? Strav mi e da ne go razbolam sin mi 2m ima
Majki, bebinjata go ostavate da spijat so vas, na spalna ili vo krevetce, ili vo posebna detska soba?
Никако до тебе на спална. Многу случаеви завршиле трагично на тој начин. После пораѓајот, а и доење на 1-2 часа мајката е стварно на стартот тотално исцрпена и самата себе не може да си верува и да биде целосно сигурна дека во сон нема го загуши бебенето или сл. незгода. Во детска е истотака непрактично. Цела ноќ ќе се расшетуваш по собите поради четите подои. Според мене најдобра опција е креветот на бебчето во спална од твојата страна. Ние сме 3.5 месеци и уште е до мене, но полека размислувам да ја селам во детска. Предходно со повеќе ноќни подои не би рекла дека е практично.
Моето спие во креветЧе,а креветЧето ми е доблиЖено до креветот,првите 2 недели некако многу ми плаЧеШе,ваЉда ради грЧевите,па ми спиеШе на гради,а ја исправена на неколку перници
Незнам што да правам керками неможе да се искака, 25 дена сме стари. Еве ја денес неколку пати пробува се напнува и ништо и вришти плаче неможам да ја смирам само на града бара да ја ставам тогаш престанува со плачење. Нз веке нерви искинав се мачи греота. Имам братучетка сестра работи во ремедика кај бебињата и ми рече до утре да почекам и чепче да и ставам. Ама нз многу да не е мала...инаку од вчера од 6 сабајле нема какано. Некој совет?
Ako ti e za uteha nemavme kakano letovo 6dena, a tvoeto od vcera i mu ja mislis za cepce? Znaes deka taka se pravat mrzlivi creva? Deka posle na sekoe kje mora da ja pottiknes za da se iskaka. Dali ste na doenje? Toa sto se napinja i place moze da se grcevi, jas bi ti preporacala da si pocekas kje si se iskaka bebeto...
Најдобро е во креветче во спална до тебе,барем мене ми е така најубаво.Јас не би ја оставила во друга соба,барем додека е мала,јас вака сум најсигурна и ја гледам
Moeto vo 2 navrati ne kakase po 10 dena koga bese samo na doenje i nisto ne sum pravela osven masazi. Ke se iskaka koga ke treba. Kakvu cepcinja ne kakalo ne cel den, ne zezajte, normalno e, duri i da e na ad mleko normalno e 1 den da ne kaka. Se slagam so se sto napisa mariz
И јас така мислев за најпрактично. Ама слушнав од пријатели дека второто дете од почеток си го ставиле во детска да спие. Затоа си се помислив да побарам совет од вас.
Еее мајка од памет се вадиш 1 ден што не е какано, ами да не биде неколку дена? Ние сме на АД и најмногу што немаме какано се 3-4 дена. Нормално е, ги боли стомачето имаат грчеви.Утеха си бара со цицето. Син ми тој период утеха му беше цуцлата по цел ден само неа ја шмукаше.Пошто не цицаше неможев цице да му понудам. Син ми спие на неговото креветче до нашата спална.Има спиено по неколку саати до мене на спална ама цела ноќ не би го оставила.Ми е страв да не го притиснам.А и сега веќе неможам прета,се превртува на стомак,не дај боже ќе тресне доле. А и за во друга соба јас не би можела, ќе треба да трчам по собите навечер, а и башка што ќе го мислам цело време.
2,3 pati go imav zaboraveno i toa megu nas ama kako da imav griza na sovest i se budev posle nekoe vreme go gledam do nas i odma go premestuvav vo krevetce. Sea preku den si spieme nekogas zaedno jas i bebus na spalna, a navecer mi e strav da go ostavam, baska kako sto se vrti sea na stomak i nazad na grb ne mi e bas da go ostavamm
Majki,vcera kaj bebus zabelezav kako osip kako sitni crveni brumcinja ama epten sitni ,i samo vo predelot kaj gradite.se mislev nemam nisto promeneto,prasok omwknuvac od kozmetika se si e istoto,eve utrovo pak si stojat.gi namackav jakoderm.sto moze da bide,na pediatar vo cetvrtok imam zakazano ama do togas?
Kaj nas pomagase caj na humana od komoraca i kim i sega ako nemoze da se iskaka varam od cajceto i nekolku goltkj i odma si se olesnuva Probaj jas toj caj mu go davam na sin mi od prvite denovi, a sega ima 2m
Namackaj so melem, bebus koga bese taka nafrlan od jekoderm samo beter stana, melemot mi e spas za se
Моето сегде го шетам од кога дојдовме дома.Де ми спие во количка,де во релаксатор,де на кревет со мене сама кога сум,де во креветче.Го учам сегде да спие За тие како бубулички и моево на брадичката пројави и го мачкам со рибина мастна бекутан...исто е тоа јекодерм... А за грчеви и кога не може да кака ми рекоа или топло на стомачето или чај од коморача или како се вика.Купив ама уште не сум му дала.Кога ќе биде потешко тогаш.