1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.283
    Допаѓања:
    6.242
    Да не не е дојадено? Мојата кога е гладна или сака уште збеснува. Музика обавезно дома или шетање надвор. Денес од Влае до city mall, па внатре низ мол па седевме во тренд ги гледаше децата како си играат на љуљашките и јадеше банана и назад до влае. Цело ова време во количка 3саати надвор и пресреќна беше после

На MorskaSirena му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    6.404
    И кога е јаден и кога е гладен е таков. Имам пробано и повеќе мл млеко да му дадам неќе да испие повеќе од 120.
    Влезени сме во 4ти скок па се надевам дека е од тоа и ќе помине наскоро.
    А не можам да му се посветам 100%, имам уште едно 5 год кое си бара и тоа внимание.
    Единствена опција ми останува да купам релаксатор

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.367
    Допаѓања:
    8.447
    Каков релаксатор големо е веќе, тоа до 6 месеци макс е. Башка ако со ништо не се занимава тешко дека во релаксатор ќе седи, двеве мои деца ич не сакале. Јас го возам со количката со мене да ме гледа што правам, исто многу го сака брат му, па одиме кај него, сака да го гледа кога си игра или црта или јаде. Секаде го тегнам да гледа нови работи да не му е монотоно. Сега и на под знае да се заигра повеќе, се превртува интересно му е и тоа. Јас релаксаторот го расклопив веќе, нема аир од него ама ич. Секако надвор обожава исто, како што ти кажале. Иначе се 5 месеци и 6 години, блиску сме со возраста.

4. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.283
    Допаѓања:
    6.242
    Оние цамперите да ги пробаш, за релаксатор веќе големко е да

5. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.610
    Допаѓања:
    2.946
    Тој релаксаторот, односно bouncer-от што го спомнаа од Frisbe маста му ја извадив до 1 годинка. Сакаше да седи во него, особено кога беше ептен мала да седи во него и да не гледа како јадеме :D

6. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    6.404
    А во летни колички од кога ги возите?
    3.5 месеци е, корпата и транспортерот му се кнап.
    Големата почнав од неполни 6 месеци во летна количка, овој многу мал ми е за во таа а и дека свртен нанапрет толку малецко, не знам.

7. beachedd

beachedd Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    133
    Ако мислишна спортско седиште, од 4месеци ама свртен према мене.
    А во летна тек сега почнав, на година и неколку месеци.
    Според мене не е исто удобна летната ни за спиење ни за возење како спортското седиште. Може зависицод модел до модел, ние имаме Cybex Orfeo .многу е практична и лесна, ама не е удобна како спортското.

8. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.178
    Допаѓања:
    18.838
    Има ли некоја од вас мамички вака покрупно бебе? 2ипол месеци е 7ипол кила… кога ќе кажеме сите др се со прашањето дали е на адаптирано или мајчино и се зачудени. Па малце ме фаќа шубе….:?: