Да не не е дојадено? Мојата кога е гладна или сака уште збеснува. Музика обавезно дома или шетање надвор. Денес од Влае до city mall, па внатре низ мол па седевме во тренд ги гледаше децата како си играат на љуљашките и јадеше банана и назад до влае. Цело ова време во количка 3саати надвор и пресреќна беше после
И кога е јаден и кога е гладен е таков. Имам пробано и повеќе мл млеко да му дадам неќе да испие повеќе од 120. Влезени сме во 4ти скок па се надевам дека е од тоа и ќе помине наскоро. А не можам да му се посветам 100%, имам уште едно 5 год кое си бара и тоа внимание. Единствена опција ми останува да купам релаксатор
Каков релаксатор големо е веќе, тоа до 6 месеци макс е. Башка ако со ништо не се занимава тешко дека во релаксатор ќе седи, двеве мои деца ич не сакале. Јас го возам со количката со мене да ме гледа што правам, исто многу го сака брат му, па одиме кај него, сака да го гледа кога си игра или црта или јаде. Секаде го тегнам да гледа нови работи да не му е монотоно. Сега и на под знае да се заигра повеќе, се превртува интересно му е и тоа. Јас релаксаторот го расклопив веќе, нема аир од него ама ич. Секако надвор обожава исто, како што ти кажале. Иначе се 5 месеци и 6 години, блиску сме со возраста.
Тој релаксаторот, односно bouncer-от што го спомнаа од Frisbe маста му ја извадив до 1 годинка. Сакаше да седи во него, особено кога беше ептен мала да седи во него и да не гледа како јадеме
А во летни колички од кога ги возите? 3.5 месеци е, корпата и транспортерот му се кнап. Големата почнав од неполни 6 месеци во летна количка, овој многу мал ми е за во таа а и дека свртен нанапрет толку малецко, не знам.
Ако мислишна спортско седиште, од 4месеци ама свртен према мене. А во летна тек сега почнав, на година и неколку месеци. Според мене не е исто удобна летната ни за спиење ни за возење како спортското седиште. Може зависицод модел до модел, ние имаме Cybex Orfeo .многу е практична и лесна, ама не е удобна како спортското.
Има ли некоја од вас мамички вака покрупно бебе? 2ипол месеци е 7ипол кила… кога ќе кажеме сите др се со прашањето дали е на адаптирано или мајчино и се зачудени. Па малце ме фаќа шубе….
Моето родена 3100 3 месеци е 8 и нешто 60 см е педијатар вели уживај доено бебе здраво бебе ќе стагнира после 4 месец иначе ден нема пиемо адаптирано само на доење е
Да и ние за тоа го користиме највеќе иначе да седнеш да јадеш нема шанси. Нејќе и мојава релаксатор имам и друг не седна во него, а тој е со вибрации со нишање со све ма нема шанси. А овој кај што сама се мрда и нели е полуисправена госпоѓицата и може да гледа, го сака.
Majki si kupiv podloga za bebe da stavam na zemja e sega kazete mi so sto e najbezbedno da ja iscistam ? bidejki bebe celo vreme stava race vo usta pa da e bezbedno
Јас не ја ни исчистив. Не ми текна искрено. Ќебе и послав ми беше шубе да не и е ладно само така. Со што го занимаваш бебето на подлога? Јас не знам со што да ја занимавам мојава има 3 месеци не сака да лежи ич. А ја купив со надеж дека барем малку ќе се одморам ќе сака да лежи да разгледува.
Ние сме 2 и пол месеци и 6500, и воопшто не размислувавме дека е поголемо бебе — секој си е различен, педијатарите немаат замерка. Кога ги гледам сликите од татко му како бебе, се ми станува јасно...
Moeto mnogu saka vezbicki da pravi, iskreno na tik tok gledam idei Moeto mnogu saka vezbicki da pravi, iskreno na tik tok gledam idei najmnogu, i mu pravam povekje tummy time, pa mu pomagam da se svrti, go zanimavam prav klovn stanav inace najvekje saka tummy time koga majka mu pravi cirkuz od sebe, kje pustam detski pesnicki i kje igram smesno i uziva da me gleda hahaha a inace omilena pesna my e crazy frog
Каков носко користите? Многу плаче бебе кога и вадам мрсули со овој на уста што се тегне. Некако многу и се тегави мрсулите и се бориме. Трга глава, вришти плаче, со раката почна да ме мава хаха. Гледам има електричен. Дали некоја го користи? Да сподели искуство вреди ли да се земе. Дали побрзо се завршува работа? Иначе уште вадиме секој ден мрсулчиња така да за секојдневна употреба ми треба.