Jas imam elektricen i obicen sto se vlece, iskreno elektricniot mi e katastrofa mnogu potesko se vlecat mrsulite, i jas mu vadam sekoj den mrsuli i moeto vristi pisti ama toa e se boram kako znam i umeam... toa so vlecenje mi e vrv, znam deka ima edno sto se priklucuva na pravosmukalka ama nemam iskustvo, neka kaze nekoj kako e so toa sto go koristi
Носко за правосмукалка е најефикасно. Баш носко, така се вика. https://www.annifarm.com.mk/product/nosko-plastic-nose-аспиратор-за-нос/
И моето бебе е исто само на мајчино млеко и исто не кака толку често иако секојдневно има гасови. Педијатарот ми рече да јадам јас повеќе овошје, едно киви пред доручек, суви сливи или компот од сливи и компот од праски дека нели ги нема сеуште свежи праските и сливите. Да избегнувам банана и јаболко. Правам вежби на неговите ноџиња односно точаче, и на стомачето со раце притискам како часовникот што врти.
Што правите со болката во врат, кичма? Пробувам се истегнувам али ме боли уште повеќе…. Ме фаќа страв како ќе го држам бебо. На наведнуање и кревање осеќам болка, кога е врз мене…(а често си го чував врз мене) иско знае сам да се заигра некогаш
gledaj napravi pauza, mene premnogu me bolese desnata raka, duri placev od bolka.. sama od sebe mi pomina za tri dena ama izbegnuvav da go drzam vo race, go zanimavav lezejki
Од саботата почнав да практикувам и да го јадам ова овошје. Инаку за два дена после тоа се искака бебе.
Јас купувам магнезиум што се расправа во превриена или дестилирана вода. Се става во шише и се мачкаш кај те боли. Ми помага ептен и во бременост со тоа се мачкав плус пијам магнезиум и некогаш кога многу ме боли пијам бруфен ама јас не дојам. И се мачкам навечер со кантерпеин. Не се секирај телото само се учи дека има товар и се прилагодува. Јас сум убедена дека на бања ќе треба да одам кога ќе престане да бара во раце Мене и кичмата многу ме боли до толку што кога сум наведната да ја преоблечам или бањам не можам да се исправам неколку минути.
Не знам како да ја занимавам на земја. Нејќе. Вришти плаче се тегне, се крева со нозете мислиш ќе стане. Ќе пуштам денес тик ток ќе барам видеа мора барем пола саат да одморам. Плус спие само во раце дење зглобовите мислам ми откажаа
Во кенгур си пробала? олеснува на раце бајаги. Јас со ќерка ми еден период од скоро 2 месеци во кенгур ја успивав и така спиеше на мене ама бар ми беа слободни рацете и да се надополнам: шетање надвор ми беше спасот во количка. Бар една дремка теравме така иако и беше само пола саат, ем и двете прошетани, јас раздвижена, рацете одморени
Сакаше едно време во марама сега не сака. Кенгур немам ама рековме ќе земеме да пробам и тоа. Зградава кај што живееме е надградба и лифтот е тесен. Не ми ја собира количката. Мислам како да правам. Мора да одиме надвор веќе и топло ќе биде. Ќе ја оставам во кола. Хаос значи
кој е тој магнезиум? Исто и мене веќе недела дена почна ептен да ме воли секое мускулче. Дури и кога во мене е а седам ме стиска, плус и почна ветоглавица некоја мислам од братит што ми е стегнат…
Јас најчесто со тропалка му го одвлекувам вниманието, ќе го земам во раце ќе почнам да му пеам и да тропкам и постепено во истото темпо го спуштам, гледам да се смеам за да почне и он да се смее, да се весели му зборам многу и не плаче, само ако почне да плаче одма го кревам за да не се вознемирува и послем откако ке се смири пак пробувам да го симнам, само битно да не бидеш ти напната, уплашена дека ќе почне да плаче бидејки осеќаат они Едит: исто што ми текна многу му викам а гуу, многу му викам браво, му ракоплескам и го весели тоа
Како ги облекувате малите за шетање на ова време? Мојава е 7 недели, де ми е страв да не и е жешко, де ми е страв да не и студи.
bodi,spihozna odozgora mu stavam kako krzneno e toa drzi toplo, kapce i po potreba kebence pokrivam, do sega so sevo ova sum nemala nikakov problem bebe uziva, ne place toa znaci deka mu e taman ama celo vreme si go postavuvam prasanjeto da ne mu studi ili da ne mu e mnogu toplo hahaha
јас се двоумам уште, како треба да го облечам бебето на излегување од болница? не сум породена уште, ама сигурно во следна недела до две ќе биде. мислам за боди на долги, долни како подебелки со прерамки, горе блузичка, капче и чорапчиња, од горе само ќебенце. си велам хулахопки такви работи не треба? што мислите, доволно ќе е?
Па сега е потопло. Башка од болница до кола и од кола до дома нема повеќе од минута. Мислам ќе ти биде доволно плус во транспортер ќе биде заштитено од 3 страни.