Како ги чистите играчките за во уста. Ја добивме Софи жирафата за мекици и уште 2 такви меки како со тропалки пишува дека се за 3+ месеци па и онака пика раце во уста цело време да и ги дадам и овие ама како да ги одржувам чисти дали со сјај да ги мијам или само со топла вода да ги попарам? И каде ги чувате да купам некоја кутија нешто имаме маче ние не можам така да ги оставам.
Едно мало како легенче имам за нив, внатре ги чувам и перам со сапуница од фрош детергент ставам вода, фрош и ги трлам малце, па плакнам.
јас мијам со сјај фрош и ставам во стерилизатор и јас му купив глодалки баш пред некој ден и така напраив
Да се надоврзам само, не сите глодалки се ставаат во стерилизатор, може да се уништат, прашај ме како знам .
Јас на почетокот со топла вода и фрош сјај, некои и ги стерилизирав, сега почнав се да ставам во машина за садови на најниска температура, кога ќе завршат само ги плакнам под вода. Ама ние сме 10ипол месеци сега
Хахах јас пикам се Некни бев кај моите и цуцлите мајка ми во тенџере со вриена вида ги стави и едната примила вода внатре не приметивме, после кога мј ја дадов вечерта мм вика што волку прска вода…
Зошто не е удобна? Мене во тесен избор ми се Cybex Orfeo и Joolz Aer2, ама па ептен разлика во цена се. Orfeo има рачка напред? Дека ми излегуваат и со рачка и без, а гледам на некои пишува и 2025 модели.
Јас една недела ја имам Joolz aer 2 и презадоволна сум, не ја менувам за ништо Единствена маана ми е дека рачката ми е малце пониска ама јас и сопругот сме повисоки. Моето цело време си ужива и си заспива во неа дури го шетам.
Devojki za crveno vratce sto da mackam?? Malku e ne e strasno ama da znam, inaku 2.5 meseci ima malata.
За летна количка добра е корпата, мене ми собира две ранчиња и одозгора ставам работи што сум купила од маркет. Само не сум испробала со нешто тешко дали ќе издржи. Ама не очекувај да собира како на нормалните колички.
Pa citav treba da se odezuva suvo, so tupfer brisi so tetra pamucna… ako e m crveno mozes i krema so cink
Мајкички, дали за новороденче е ок Биодерма атодерм маслена купка и исто Биодерма атодерм емолиентен балсам, со белото капаче? Ги користам за поголемата, па сакам совет, дали може да стартувам со нив и за новороденче?
Не дека не е удобна, ама не е иста. Седиштето има друг механизам на спуштање и кревање, тендата е помала, ама најмногу се осеќа на тркалата ..неспоредливо повеќе тропа од Балиос ( таква имам ) и не е пример за низ трева или некој неасфалтиран терен. Нема рачка напред нашиов модел.
Јас не би почнала со тоа, треба да видиш бебето како ќе биде, превентивно таква козметика зошто, сепак е медицинска.