Оваа фазава "ноќно борење" кога завршува? Почнува околу 02:30 или 03:00 сабајле и трае докај 6. Стенка, мрда раце, мрда и крева нозе, се стиска и на крај прднува ама многу долго трае веќе не сум спиена може два месеци. До 2ипол, ако имам среќа до 3 спијам, после кога ќе почне борбата толку е.
da ne ima problem so stomaceto? probaj masazicki nekoi, vezbi za da se olesni moze poslem kje si bide pomirno
Јас ја зимам со мене на спална, ја гушнувам, и така ми спие мирна на надлактица до сабајле. Немам боље решение
Па веќе е 3 ипол месеци. Навечер уште и давам Саб симплекс. Инаку се случувало и да се олесни и борбата да продолжи
Тоа така ќе си продолжи, така спијат. И сега веќе над 2 ипол години е. Спие од премор цврсто до кај 1. После до 4 нон стоп прета, збори во сон. Се сеќавам ко беше бебе и се тепаше, се теглеше за коса, за уши. Па ќе почнат заби и тн. Ако нема грчеви нема потреба ни од сабајле симплекс да даваш, секако ништо не менува. Така е. И кај нас во кревет ја земавме демек да спиеме, некогаш ќе спиеше мирно,почесто не.
Нормална фаза е ќе помине. И кај мене истото го правеше креваше раце, нозе па ќе ги удри од креветчето. Знаеше и да врисне како да се буди како плачење ама си продолжуваше. Ќе помине.