1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.894
    Допаѓања:
    15.125
    Нормално, мама е една. Само тебе те осеќа и познава, ти си му утеха. Ние сме 16 месеци уште е само мама па мама.

2. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.889
    Допаѓања:
    26.873
    Една е мама.
    Ако ти праќам слики првите 2-3 месеци, само врз мене спиење преку ден. Ретко со мм.

3. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    203
    Ama site mi vikaat preku den, mojava i preku den i navecer, do sega nema legnato vo krevetce
    Iskreno voopsto nemam pomos sama sum pogolem del od denot, ne mozam ni do toalet da otidam ni da jadam i se osekam kako da poluduvam... znam deka ne mozam na sila da ja uspijam ama i na 4 nedelno bebe ne znam sto zanimacii da mu najdam 10 saati vo denot
    Koga se vraka mm od rabota pak e kako sama da sum zosto ne zaspiva voopsto kaj nego

4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.889
    Допаѓања:
    26.873
    Знам како ти е. Го поминав и јас истото. Мм плус во 3 смени одеше и оди уште. Со количка во тоалет сум била.
    Почнав после втори месец мислам беше, да пратам прозори на будност. И дали дете ми се погоди или имаше ефект тоа, ама ред бомбона имаше.
    Ако имаш релаксатор, стави бебе, пушти бели звуци или бебе приспивни песни со бели звуци ( ова исто ми помагаше) и пробај дали така ќе заспива.

5. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    203
    Kako gi pratis prozori na budnost?

Imam se, ja stavam i pustam ama poseduva 10 min preku sila i pocnuva da vika...
    Imam primeteno vo kolicka so vozenje deka ke zaspie, deneska deka bese loso vremeto ne ja izvadiv za da ne slusam komentari kako ja vadam a nadvor duvalo, ama se mislam za utre natamu ako ne vrne ubavo oblecena so skafamderce i kebe nisto ne i e ako ja povozam za da zaspie

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  6. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.889
    Допаѓања:
    26.873
    Еве ти да си следиш. Јас 10 мин пред да помине прозорот на будност, почнував да ја заспивам. Дали во раце или после во количка, сеедно.
    Шетај дете и не се замарај од коментари. Тенко капче да заштитиш ушиња , соодветно облечено, во количка ништо не му е.
    IMG_3974.jpeg

На Vegegirl му/ѝ се допаѓа ова.