1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.903
    Допаѓања:
    26.896
    Од прв ден, денски дремки на дневна светлина и биле.
    Посекако со венецијанки и да сакам потемно неможеше де.

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    2.993
    До 7ми скок да, откако почна тој до сега е во темно.

3. bgirl6666

bgirl6666 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    318
    Mene celo vreme mi e pusten televizor, celo vreme odat pesnicki so spotovi, bebe uziva da gleda kako mu svetka, sekako ne go stavam blisku ama ne gledam pricina zosto da ne bi pustala televizor ili da bide tivko? Jas bebe go imam nauceno da spie i so muzika i so lugje. Star e tri meseci, a nitu pedijatarot pa ne mi kazal deka ne e ubavo da mu pustam televizor, bas kazuvam kolku saka da gleda spotovi
    Edit da dodadam:
    ne go stavam jas namerno da gleda vo televizor ama znae da pogledne

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.205
    Допаѓања:
    18.874
    првиот месец ипол правев така, сега прекинав си спие добро и на дневна, а се случувало мака да мачам и со се затемнето. Дури бев решена ролетна да ставам во спална пошо имаме венецијанер :D:D:D

5. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    5.845
    Навика е, еве ние сме биле со уклучен тв цел ден пред да се породам, и решена бев да не пуштам тв, плус од развојно исто ни рекоа до 2 години да не се пушта екран. Немора детето досадата таму да ја губи, добро е да изнаоѓа нови работи во домот и со играчки да игра. Па сега е 11+ , јаде во тишина, игра цел ден се пентари све прави. Почнав да пуштам џез музика со слика од природа од нова година значи она беше 9 месеци, па ќе ја види сликата не и мрда и продолжува. Ама и тоа ретко и ми здосадува сакам тишина некој период кога спие за да одморам мозок. Бебе ми спие во тишина дома... од мала се буди од звуци, сум пробала секако, и се навикнав вака. Надвор кога е спие и во гласно ама дома.
    Зошто одлучив да нема тв, затоа што има време кога да гледа, друго имам мн примери на хипнотизирани деца од екран, што јадат и све друго што прават се на тел или тв. Несакам тоа.

Пуштам песнички само да слуша музика, најчесто од втора дремка кога доаѓа таткои па игра со газето прави глупости тогаш.. па ќе и здосади и ги гаснам. И во кола слушаме музика, помирна е кога сама ја возам.

Еднаш слушам така џез и ми завршува песнава и се префрла француско радио нешто чилл музика со една девојка црно бело така застаната позира и гледа право така со погледот. Хаха кога зеде да плаче да се пика во мене. А имаме закачен тв па прилично голем и и дојде мн реално голема и чудна. И одма исклучив :rofl:се пресмеав.