Za kengur definitivno najdobar ergobaby od 0 meseci e i bebe obozava da bide vo nego, da skap e, no od porano sto imam praveno muabet so majki kupuvale eftini i bebeto nesakalo da sedi vo nego i samo sakalo vo ergobaby, jas poslusav iskustvo i od odma si go zasaka. Ama i definitivno si ima zosto e taa cena, pre kvaliteten e ima povekje opcii, dzebovi za skladiranje itn, cel e so dupcinja za vozduh da vlaga i da mu e prijatno na bebeto, 10 od 10. Za relaksator nemozam da ti dadam posebno iskustvo bebeto dali pola saat vo denot saka da bide vo nego, ama sega kako si raste ima sto pati povekje zanimacii sto da se pravat, kas si kupiv podloga i 90% od denot koga e buden e na nea i mnogu igracki,tropalki, zanimacii
Што да правам со бебе што не сака во количка од нигде никаде? Викендов каде тргнавме во раце се вративме. Не сака да седи пробавме и во транспортер и во корпата. Плаче се тегне. А сакаше да се вози. Сега како ќе ја вадам надвор уште дома да дремам по цели денови
од слично поминато искуство можам само да кажам дека не секогаш е гладно, моето исто правеше колку му давав толку јадеше а како што кажа педијатарот, некогаш цица/јаде затоа што бара топлина или комфорт. формула се дава на три часа затоа што толку време треба да се свари, и јас давав порано од три часа бидејќи мислев дека е гладна цело време и исто имаше маки со стомакот. исто пробај саб симплексот давај го поредовно а не кога има мака, моето на осум недели му давав на секои 6 часа по 15 капки. од формула од старт користам хипп 1 комбиотик и нема мака со запек, оди по еднаш дневно ама нема проблеми.
Нашите се тука негде. Јас планирам за недела две да купам онаа летна количка и во неа да го возам иако во корпата сеуште седи мирен кога се вози и знае да си заспие ама скоро па кнап му е. По слики гледам поголемава на 4.5 месеци сум ја возела во летна количка
јас викендов првпат научив дека моето не ја сака корпата на количката, во транспортер нема гајле спие кога шетаме а во корпата колку пати ја спуштив толку пати плачеше, ако научиш финта, сподели