Za kengur definitivno najdobar ergobaby od 0 meseci e i bebe obozava da bide vo nego, da skap e, no od porano sto imam praveno muabet so majki kupuvale eftini i bebeto nesakalo da sedi vo nego i samo sakalo vo ergobaby, jas poslusav iskustvo i od odma si go zasaka. Ama i definitivno si ima zosto e taa cena, pre kvaliteten e ima povekje opcii, dzebovi za skladiranje itn, cel e so dupcinja za vozduh da vlaga i da mu e prijatno na bebeto, 10 od 10. Za relaksator nemozam da ti dadam posebno iskustvo bebeto dali pola saat vo denot saka da bide vo nego, ama sega kako si raste ima sto pati povekje zanimacii sto da se pravat, kas si kupiv podloga i 90% od denot koga e buden e na nea i mnogu igracki,tropalki, zanimacii
Што да правам со бебе што не сака во количка од нигде никаде? Викендов каде тргнавме во раце се вративме. Не сака да седи пробавме и во транспортер и во корпата. Плаче се тегне. А сакаше да се вози. Сега како ќе ја вадам надвор уште дома да дремам по цели денови
од слично поминато искуство можам само да кажам дека не секогаш е гладно, моето исто правеше колку му давав толку јадеше а како што кажа педијатарот, некогаш цица/јаде затоа што бара топлина или комфорт. формула се дава на три часа затоа што толку време треба да се свари, и јас давав порано од три часа бидејќи мислев дека е гладна цело време и исто имаше маки со стомакот. исто пробај саб симплексот давај го поредовно а не кога има мака, моето на осум недели му давав на секои 6 часа по 15 капки. од формула од старт користам хипп 1 комбиотик и нема мака со запек, оди по еднаш дневно ама нема проблеми.
Нашите се тука негде. Јас планирам за недела две да купам онаа летна количка и во неа да го возам иако во корпата сеуште седи мирен кога се вози и знае да си заспие ама скоро па кнап му е. По слики гледам поголемава на 4.5 месеци сум ја возела во летна количка
јас викендов првпат научив дека моето не ја сака корпата на количката, во транспортер нема гајле спие кога шетаме а во корпата колку пати ја спуштив толку пати плачеше, ако научиш финта, сподели
Zapek e ako ima kako topcinja, moeto znae da ne kaka i po 3-4 dena ama nema zapek i normalno vikaat deka e toa za bebinja, pomagam so toa sto pravam vezbi kako tocace, masazi na stomak i tummy time, ete pogore nekoi clenki dadoa i drugi idei, nemojte odma so cepcinja
Моето е 6 и пол недели. Исто едвај по 10 минути седеше во корпата или транспортерот. Го легнав еднаш на меше во корпата, саат и пол спиеше. Сега така се шетаме, цица дома, кога ќе му дојде за спиење го легнувам на меше и излегуваме. Пробај може ќе функционира и кај вас.
Тие не се за седење? За летово секако планирав таква ама уште е мала за седнување за една недела ќе прави 4 месеци.
Мојава сака да гледа. Проблем е тоа. Не плаче во раце и во марама ама во марамата па ми бљуцнува, дали ја стега некаде, дали не знам јас како да ја наместам. Ја подигнав корпата на 45 степени еве ја дома седи. Ќе пробам уште еднаш надвор, ако не кенгур или во раце додека да почне да седи, после тоа се надевам дека ќе сака да се вози, да шетаме малку.
Добро бе мајки, нормално е бебево да кака на секои 4-5 дена? се пробав, масажи, бања и кака и не кака. Ова не беше така од почетокот, сега се дешава 3-4 недели уназад. Повеќе си е на цицање само сабајле вечер пие формула 45мл со Co-Lactase капки. Има ли шанси нешто со пробиотикот да е? Ама од почетокот даваме BioGaia. Кога се искака не е запек бар до сега не е, нормално е само многу количински..мешето му е меко помогнете со некои совети....
И моево исто не какаше 4-5 дена само на доење сме. Педијатарот ми рече мене повеќе да внесувам овошје како суви сливи, компот од сливи, компот од праски и киви. Да избегнувам банани. Еве веќе три недели си има столица на два дена. На почетокот исто некаде до пред 2 месеца си имаше редовна столица.
И мојот исто какаше на 4-5 дена па сега почна на 2 дена. Ќе се среди. Само на адаптирано сме. Сега друга мака мачиме, еве го два дена одбива да пие млеко. Дали е до скокот, дали е до грлото поќто му е црвено, не знам, ама знам дека ја ќе полудаме. Сабајле во 7 испи млеко па тек во 4 попладне и еве го уште неќе да фати цуцла. Само ја врти низ уста си игра. Нема шанси да не е гладен. Само навечер кога ќе заспие во спиење го пие цело млеко. Полудечууу
Не знам стварно, ќе пробам и со овошје да јадам така. Почна прво на 2 дена, и само зголемуваше ете денес беше 5ти ден и ништо.. прв пат и до 6ти ден без какање стигнавме ќе полудам.... Ние 3 месеци полниме неделава, кај вас кога се среди ова со столицата??? @MorskaSirena моево пред да фати да цица се глупира и плаче..можеби е некој скок и кај тебе..
Isto i kaj mene, najvekje sto mu pomaga e da jades kivi i krusi, ako imas sokovnik da si somelis dve kivi i edna krusa mnogu kje mu pomogne barem kaj mene e taka i najmnogu sto mu pomaga da se iskaka e da legnes na trosed svitkaj gi nozete i bebeto stavi go vrz tebe fakticki kje dojde vo polu sedecka polozba i za edno 20minuti mi se kaka ama toa pravi go vekje od vtor tret den ako ne e kakan
Здраво мајки, Дали некоја од вас има искуство со пиење Амоксиклав додека дои, и дали во тој период бебето имало повторно проблеми со мешето? Ние само што наполнивме 3 месеци и веќе повеќе од еден месец бевме супер, без маки со мешето. Но последниве два дена бебето има многу болки во мешето Моментално пијам Амоксиклав поради грло, па се прашувам дали тоа да има влијание…
Задоволна си од релаксаторот од Frizbee и до колкава возраст може да се користи? Мене некако шубе ми беше да го нарачам дека доста ефтин а вака визуелно не гледам некоја разлика со другите од истиот тип.
Јас имам на Infantino купен од енци менци 5000 денари https://encimenci.mk/product/kengur-nosilika-multipocket-22115100-infantino-005333/ може да се користи од 0 месеци и со бебе свртено напред/назад и може да се носи и на грб и има многу предни и странични џебови за чување работи. Мене ми одговара зашто планирам да го носам на планина, ама ако ти е за низ град можеш да најдеш кенгур по сосема океј цена и да ти брка работа а да не платиш еден куп пари за истиот. Во Локо Кроко гледав баш имаат за помалку од 2000 денари солидни кенгури.