јас секоја вечер кенкам на маж ми да го земеме и така на 3-4вечери по една дозволува а преку ден си го чувам во раце да спие или на рака до мене мн е мирен мојов сњга за сега баш е душа, ретко плаче и тоа пискање што го има некогш баш е онака овие 3м бебе што не изморува уживајте сиии, гушкајте се и галкајте
Дајте ми препорака за чадор систем количка. Со оваа што ја имам не можам од дома да излезам не ја собира во лифт а по скали и бебе и количка тешка нема шанси. Мада нејќе во количка да се вози ама мора да засака уште некој ден дома ако поседам ќе се обесам
Женски да прашам за совет, ако сакам бебе од 3месеци навечер да ми легнува накај 21-22ч кога треба да пазам да е последната дремка во денот?
Мојот е 4м ама сега го оставам 2 саати пред вечерно спиење. Јас го легнувам измеѓу 19:30-20h а најкасно го оставам со дремка до 18h.
значи 2часа отприлика пред вечерно спиење да е буден? Легнуваше сам накај 9-10 ама сега почна до кај11… импосче мн касно станува сабајлечки. Мене вака ми одг ама сепак за него да не е 11сакаѓ бар порано да му сменам некако ….. И кога се буди со тоа легнување?
Бебе почна да не станува често ноќе. Синоќа поврза 6 саати, градите балон. Намерно го разбудив да цица. Напредува во нормала но на минимум затоа ми е страв да намалиме подои. Плус паничам да не дехидрира Како е кај вас со помали бебиња?
Се буди накај 7 сабајле ама ако му е време за млеко тогаш знае да продолжи да спие и до 8:30. Ама во принцип се буди имеѓу 7 и 8. Пробај по 15 мин порано да го заспиваш неколку дена па после тоа за +15 мин. А мислам дека е битно да имаат 12h ноќен сон и плус уште неколку саати во дневни дремки Само ќе се разбуди кога ќе биде гладно. Јас мојов иако можам да го оставам да спие се додека не се разбуди сам, сепак на 4 до 5 часа му давам млеко па колку испие испие. Некако ми е безвезе да го оставам толку долго без оброк.
И јас се плашев сега ја оставам. Сама плаче за јадење. Некогаш на 3 саати плаче некогаш се успива не бара цела ноќ па сабајле во 6 свири сирената за узбуна
па на почеток ни рекоа 14-17ч да спие вкуоно во 24ч он спиеше 11едвај, не е баш спијач а сега ни рекоа вкуоно 12ч во 24часа ама мене ми е страв ако спие повеќе од 8ч јас го будам некако мн ми е за волку мало бебе да не цица 8+часа….