Можеби е глупаво прашањево но немам искуство и никогаш не сум била во Систина. Имаме закажано Систина за контрола на орл за френулум, дали ги мешаат здравите со болните дечиња или има посебни простории?
jas do sega kade i da sum odela vo sisina vo delot na pedijatrija, zdravite i bolnite deca bile zaedno... sto voopsto ne e ubavo, pretpostavuvam i vo toj del e isto
Јас па мислев се подразбира дека има посебни простории како приватна болница . Уф сега паника ме фати
isto, koga odev tamu doktorkata mi vikase vie trnete se na strana ima mnogu bolni a ne gi ni menuvaat tie pelenite kaj sto gi legnuvaat
Јас во Систина досега немам затекнато пелени. Со хартија се што ја менуваат пред секој преглед. И кога одиме на контрола болните секогаш ги внесувале од друга страна никогаш не биле измешани со здравите.
Jas se porodiv vo Sistina i bev na kontrolite sto se vkluceni vo cenata, i kazuvam sto gledav, vo cekalnata imase sigurno edno 5-6 deca ( vo taa brojka bea bebinja i pogolemi deca ) + roditeli, bese gungula bidejki kasnea so pregledite. Dodeka go cekav izvestajot doktorkata mi rece da se potrgnam na strana bidejki vo cekalnata ima i bolni deca, da ne se razboli moeto, toa bea nejzini zborovi ne moi. Plus kaslaa decata se gledea deka ne odat na normalni rutinski pregledi. Vnatre kade sto go legnuvaat bebeto ne bea hartii, tuku kako edni golemi meki peleni neznam tocno kako se vikaat i bukvalno vidov deka ne gi menuvaat. Nemam zosto da lazam, kazav sto sum videla i moe iskustvo. Neznam kade se tie drugi vrati sto kazuvas ti za bolnite deca da odat preku drugi vrati koga ima samo edna vrata vlagas vo cekalnata pred vratite kade sto se za pregled i poslem do tie vrati se toaletite i nema druga vrata za da vlagaat.
Заедно се, јас имам отидено за паднато бебе од релаксатор, не болно, прегледувано е со болните. Единствено новороденчиња на неонатологија се одвоени за рутински прегледи, ама и таму не знам зашто имам начекано големи деца што чекаат за преглед. Систина е станата како државна болница, само поскапа. Со првото дете пред 3 години се ни менуваа, па и пеленка пред мерење, со второво ништо, уште стетоскоп да ти дадат сам да си го слушнеш и само да оставиш пари на искачање. А прегледи од минута и пол, матичнава наша по пола саат го гледа, темелно, како за споредба.
moeto bese novorodence, so mene vo cekalnata kaj istata doktorka cekase i pogolemo dete i zdravi i bolni deca, i istoto sto ti go kazuvas isto i jas go vidov, nisto ne menuvaat
На исто место чекаат и здрави и болни, тоа е една од работите што ич не ми се допадна кога ја носев на редовни контроли, а новороденче една недела, плус се чека бааги време ако е на закажано.
Девојки подарувам капки колиеф со рок 01/27, влошки за гради babylove неотворени, цуцли babylove неотворени, масло за масажа babylove неотворено и фустанчево еднаш облечено за новогодишна фотосесија, бројче 80 (ама одговара за 8-9 месеци). Само за Скопје, не праќам по карго и не ги делам. Пишете ми порака ако некоја е заинтересирана.
Мајки, дали ланолинот од дм се мие? Или може да цица бебе и со тоа намачкани ако се брадавиците? И дали воопшто некој ланолин не се мие?
Бебулка цело време пика раце во уста. Секој пат кога одиме некаде или некој ќе дојде, не знам зошто, имаат луѓево потреба да ја фаќаат за раце, некои дури и ги бацуваат . Кога ќе видам ми се темни и одма сакам да си одам или да си одат да и ги измијам рачињата. Ме фаќа паника дека не ја дојам, да не ми се разболи, да не иде потешко опоравувањето, пошто некаде прочитав дека деца кои се на ад од почеток имунитет стекнуваат после 6 месеци кога ќе почнат да јадат. Страв ми е малку ко да се мрднувам да ми кажуваше некој дека ваква ќе станам ќе го правев будала.
Па имало ситуации, јас марамицата прскам алкохол ја бришам пред нив. Ако сме надвор. Има секакви луѓе тоа е. Мм ме гледа попреку, демек пред нив. Јас ја бришам и викам абе рацеве во уста само ги става. Другарка ми искоментира, малото нејзино ја фаќаше. И јас ја бришам еее де па и ти. И викам малава твоја од лизгалкана дојде со нечисти раце. Сега твојата е голема не ги лиже рацете, мојата ги лиже. Ее да, не ми текна вика.
На сите им кажувам не ја фаќајте за раце цело време и се во уста, абе или не ме слушаат или сериозно брзо забораваат. Ама не ја сфаќам потребата да се баци раче на бебе.
Само да си кажам.. Level: превртување од грб на меше: unlocked Нема веќе оставање на кревет без надзор
I moeto e so racete celo vreme vo usta i jas mnogu se nerviram, opsto kako ne sfakjaat deka bebe ne se bacuva, a pa vo lice koga kje go slapaat leleee...