Мене ми е убаво и да си седам, немам некоја посебна желба за искачање за сега, преубаво ми е со нив, дури ми е криво што ќе ми заврши породилното. Не за жал, он одма ќе реагира ако е нешто ама работата е што мене сѐ ми смета, ако погрешно им држат шишенце или нив јас знам одма да реагирам, а за него тоа се ситници.
Колку дневни дремки треба да имаат бебиња од 5 месеци? И во колку да му е последната дремка, со оглед на тоа што легнува во 8.30-9.00 ч. најкасно.
Некогаш 3 некогаш 4 имаше тогаш, зависи колку траеа. Околу 2ч прозор на будност. Мада мојот и порано, после саат ипол после последна дремка веќе покажувал знаци дека сака да спие, заспан да е веќе за 2ч.
Ортопедот ми рече да давам само пливит д3, во ремедика ми рекоа бебитол д3 и д3 со омега комбо. Вие како давате? За бебе 3м
d3+omega taka mi kaza pedijatarot, prethodno davavme i probiotik, no samo sto napolni 3 meseci mi kaza da ne go davam povekje
Препорака за омега или омега со д3? Му ги давам на Babytoll д3 со омега и д3 со к1 ама тие со омегата веќе неколку дена ми ги плука. А и да бидам искрена прегрди се, ептен јак мирис на риба имаат (а за тоа што оставаат флеки по облеки не ни коментирам). Не знам што да дадам за замена.
Моето имаше 4 дремки секако Буден период од 1.5-2 ч Сега е веќе 7 м се уште има 4 дремки некогаш но кратко попладне траат Сега буден период може и 2-3 ч
Му давав на почетокот бебитол со д3 к1 и плус омега и имаше грчеви па прекинав па по препорака на ортопед сменив Сол се вит давам за д3 а сега купив молерс омега но секој 2-3 ден давам Но ќе почнам секој ден
пробај ако немаш пробано со една рака да држиш поткренато главче, со друга да даваш. Како рота вакцината шти ја даваат
Мене ми рече д3 со омега, К ми го тргна во 12та недела. Јас се мислам дали да продолжам со бејбитол или вигантол+омега да земам
neznam zosto ama na moevo bebe rotata mu ja davaa skros legnato... lele kolku mi bese sube duri malku kako da se zasrkna koga mu ja davaa
Моево го имаа исправено па го задавија првиот пат, воздух не можеше да земе. Сите се собраа кај нас од пунктот..