И кај нас исто, баш кога сакам да е будна пред ноќно спиење, она заспива во сред песничка пеење и тропкање Па ајде после саат/два процес успивање
Додека беше поладно време целосно шпикозни со затворени ноџињата и вреќичка за спиење, а сега босо исто во вреќичка за спиење
Бос. И да му имам облечено чорапи пред спиење од кога ќе заспие или додека се заспиваме му ги соблекувам
Мојот спие со чорапчиња и покриен со тенко ќебенце и малку подебело ко божем на Сибир живееме. Ама што знам мислам дека така му е таман. А поголемата откако научи да ги соблака сама чорапите спие боса а и по цел ден е боса, зима лето она боса
lele lugje do sega premirno bebe, za dusa da posakas takvo bebe ama kako vleze vo 15ta nedela placenje, samo vo race, nervozno
Добре дојде во групата само во раце ништо страшно освен што грбот нема да го осеќаш. Мојава имаше една недела период со лежење од вчера сме строго во раце иначе се дере урла. Плус расеана е за јадење, ми ги бутка рацете демек сама ќе држи шише јадеме по пола саат
daj spodelete nesto sto pravite, ete mene mi pomaga vo kengur go stavam ama nemoze taka cel den, ama aj sto saka vo race tuku nesmees da sednes
istooooo hahahaha kako demek golem maz pa sam kje go drzi sisetoo cepkii, mene od zavcera mi pocna ne bev svesna deka e skok dur ne proguglav bidejki stvarno premiren bese i preku nokj se povampiri, znaci ic ic ne sum go drzela vo race, celo vreme na pod sme si bile, na krevet, igracki eden ton se zanimaval ama od zavcera drugo dete Duri koga ve citav kako pisuvate za skokovi jas radosna vikam mojov nisto od toa, ama ete kratko traese mojata radost
јас го држев у раце и кога не бараше и веќе ја укочив кичмата хахаха. Допрва сега кога ќе бара тешко мене. 15та недела сме и ние. @bgirl6666 нас вчера и завчера и деновите и ноите ни беа плачливи а утрово веќе бубаче пак значи има и добри моменти не се грижи
мојов плаче али јас само од едно место ќе го преместам на друго. Не го држам на нога во раце. Одма барам занимација обично пред огледало го ставам и се смирува. Кај нас тоа проаѓа.
Мајки, заборавив педијатар да прашам до која возраст ги будите бебињата за хранење? Еден месец е, но ноќе ако не го разбудам 5 саати ќе сврзе сигурно едното хранење буквално во сон му е...
Па да 1кг има качено за месец. Ме фати страв дека во болница рекоа ако не се буделе тогаш заспивале, паѓал шеќер..не знам како го рекоа точно имаше назив состојбата и тешко било да ги пробудиш. Ама валда тоа е надмината фаза веќе после 1месец..
@Anie93 мислам ти имаше спомнато за ортопедот во неуромедика, ако може да споделиш искуство како си задоволна, како му е името и колку е прегледот, ти благодарам
Јас до пред некое време и ставав шише. Не ја будам. И давам цуца и продолжуваме. И мене ми рекоа дека ако не и давам да јаде ќе падне во кома па станував на 3 саати од страв. Ама ќе плаче ако е гладно. До два месеци давај и. После сама ќе бара.
Гладно бебе не спие ниту првото сум го будела ни второво ако напредува полни пелени немај гајле одмори дур сврзува незнаеш како ќе биде понатаму
преку матичен се закажува и ништо не се плаќа во првата година на бебе преку фонд. Бар така ми кажаа таму. Па 5мин беше прегледот, го виде на ехо, провери со рака врат, глава и тоа беше тоа. Др Кирил Петковски