матичниот не ни го спомна тоа, ни беше кажал за мајчин дом и дека се чека неколку месеци за термин и дека е подобро да одиме некаде на приватно. вас матичниот ви закажа? и колку време чекавте за термин?
да да. Провери на мојтермин.мк во делот пациенти слободни термини. Ќе видиш до кога му е зафатено и ден два пред тоа ќе пушти пак
И јас во кенгур, ама и во него знае склет да го фати. За да го смирам знам да го легнам и да го расоблечам по боди или пелени- обожава така и се смее, гига, мрда со ноџињата Најсреќен е раслечен хахахаха Или ќе го седнам во релаксатор ама со плачки прво па седнувам пред него и пеам и мафтам со рацете хахаха
daaaa znam.. sto se ne probuvam vo tekot na denot trista mesta menuvam samo da ne go drzam vo race, ajde da se nadevame nov den i sto velam jas da stane da desna noga
hahaha mene najvekje sto mi pomaga e da legnam na krevet i da gi podignam nozete i da go sednam nad mene vo polusedecka polozba i kje mu dadam igracka da drzi i kje gugame, kje mu zboram...
Majki dali na vasite bebinja za veligden kje im go pravite adetot so prvoto crveno vapcano jajce "crveno, belo, debelo i zdravo" i koj den tocno se pravi toa ?
Гладно бебе не спие. Се буди додека да врати родилна тежина. Мене педијатар така ми кажа. Јас од втората недела не го будев
Кој ви ги кажувал овие работи? Ќе падне во кома ако сврзе сон и не е гладно бебе. Дете што напредува, нема потреба од будење. Освен ако нема жолтица или нешто друго.
Немам коментар. Не сум чула до сега , дека некое бебе што сврзало сон, дека паднало во кома. Освен пак ќе кажам, ако бебето е со потреба да се буди од Х причини.
Истото и мене ми го рече една од Ремедика, значи очигледно докторката е опседната со едно те исто што го вергла на сите. Целта и беше да ме убедува за да давам адаптирано ноќе. Скроз непотребно во нашиот случај.
Педијатар од Ремедика на кој што му плаќав 2700 за преглед. Сега имамњ матична она вика ноќ е за спиење. Ако не плаче не будиш, ако плаче пробуваш да го заспиеш, ако заспие го оставаш ако продолжи да плаче даваш јадење. Така и правиме повеќе од 2 месеци.
jas nikogas ne go budam navecer, koga saka samo stanuva, na pocetokot stanuvase samo pocesto dva-tri pati eve sega na 3ipol meseci samo ednas
кај кој педијатар во Ремедика? Јас баш го носам кај др Живковиќ и никогаш не ми рекла така и вчера си бевме таму на преглед, кај матичната сме биле само еднаш не ми се свиѓа нешто баш
Мајки, од колку месеци е препорачливо вреќа со ногавици за бебе? И од каде е посоодветна вреќата за 4 месеци бебе, Нанам (6-18месеци) или Виббо (0-12месеци)? Или некое друго место.
Дајте совет каде одите со мало бебе од 3м во природа во Скопје? Не сакам мн гужва и сакам да може количка да се вози. Мислам не барам премногу, ама за Ск изгледа е ова ту мач