јас имав проблем со рамото и така почнав да одам, сега откако се породив бев еднаш на релакс сма тогаш немав болки, тоа беше као превентивно ама ништо од превенцијата во physiovitality mk идам, кај Бојана
јас дека пријатели од германија ни биле на гости и они се со бебе па дека го мешам да не има влијание(вистински се гостите)
Рачунаат така зашто има рок до кога треба да се прими и доволно растојание измеѓу дозите. Ако можеш, вакцинирај го кога ти рекле.
Мајки ние за брзо правиме 6 месеци, ортопед ни дозволи да се возиме во количка со отвореното седиште, а повеќе да не користиме од затворениот тип - корпа. Ми треба совет како да го заспијам кога го шетаме надвор во него, во корпата заспиваше после 15-20 мин. а во седиштево го возам по 2 саати и е цело време будно, гледа околу и нема абер да спие, а ги трие очите и се прозева... Дали е период дури се навикне, што мислите?
Веќе два месеци како не ја возам во корпата и никогаш нема заспиено. Дури и кога знам дека е време за дремка сум пробувала ама џабе
А прва доза рота до кога најдоцна треба да се прими, дали треба крвна слика и какви ви се искуствата со реакции после вакцината?
Ајде да пишам и тука, почесто отварања тема е. Поклонувам бебешки машки алишта 0-3 месеци (голема ќеса). Прилично се сочувани и би сакала да си ги искористи некоја мајка на бебушот што навистина и се потребни. Не праќам по карго. Подигање одТафталиџе 2. Пишете ми во порака, ќе се договориме
За сите три пати до сега што сме биле на вакцина правевме крвна слика по препорака на педијатар матичниот Реакција имаше но не страшно Покачена температура до 38.1 но сама се спушти па не дадов парацетамол
моето тој ден беше така плачливо и цело време беше во раце, вечерта качи 38,5 температура па дадов парацетамол и плус лепенки антипиреа. следниот ден имаше потечни и почесто столици и толку, се на се имаше реакции околу 24 часа
нас педијатарот ни рече во 11та недела најдобро. Немаше никаква реакција нашето бебе, без крвна слика бевме педијатарот ни кажа не треба, во Јане не ни дадоа упат за кс иако така отидовме
Дали ги сушите сите бебешки алишта во сушара? Јас приметив дека многу ми се смалија од сушењето. А пример други гајле немаат. Сите се 100% памук.
На што опција сушиш? И каква машина имаш? Се сушам во сушара нејзино, не сум приметила нешто да е смалено.