па не знам дали е какан или не… а ско отворам пелена можеби да не е . Зошто он мн пати сабајлечки е само мочан.
@bgirl6666 @Cherry333 @hannybanny ви благодарам на одговорите. Уствари сега ми текна од што може да е. На бебе му дававме пробиотик Babytoll Neonate од раѓање иако е родено спонтано. Во аптека немаше последно таков и купивме друг пробиотик. 2 дена откако почнавме да го даваме ги појави симптомиве. Малце читав плус чатџпт и заклучив дека најверојатно е од промена на пробиотикот зашто сосема други бактерии ги содржи. Ќе ги прекинам неколку дена да видам како ќе реагира.
Бебето за неколку дена е еден месец. На доење сме од сам почеток, приметувам последниве неколку дена кога цица како да не ја фаќа убаво дојката и цело време се слуша цок цок, пробувам да наместам убаво но несака, стално кога ќе му дојде повеќе млеко се закашлува и после цицањето знае да бљуцне. Газето три дена му е црвено ,незнам од што се изиритира... Носето две недели има секрет и крчи кога цица, нон стоп пуштам капки Носал и влечам со пумпа... Дали е можно од носето да му смета па да се навикна да цица така. Ноќеска на саат ипол се будеше и како недоцицан ми останува или мене така ми изгледа
Ајде со среќа регресија на спиење или како и да се вика овој феномен да не можеш да успиеш дете, да се дере, да му се спие, очите жар црвени ама неееее нејќе да заспие или не може, не знам. А таман се порадував сама заспиваше до мене на спална. Сега сака само во раце и само во раце заспива. Кратко ми траеше среќата
Ова со ноќново пресоблакање, да ви кажам дека ме заебавте Јас не ја пресоблакам од 4 недели, дека престанав да ја будам за цицање, кога ќе потстане сама тогаш цица скоро во сон, тоа се 2 пати во ноќта и обично сабајле е само мочана, така да, не ја расонувам. Арно ама ве читав вчера, и ноќва се погоди во 5.30 цицаше и прдна јако, си викам сигурно се искака, ај да ја пресоблечам греота, ете другите мајки ги пресоблакаат ноќе. И нема кака, само прднала. И после, едвај презаспа. Ми дужите саат време спиење
Devojki iskustva so kaslica kaj bebe 5 meseci? Sto ste davale za iskasluvanje ili smiruvanje kaslica. Sekret samo od nose, bez tt
Хаха ама јас не го пресоблекувам, само ако сум сигурна дека се искакал. До сега се десило неколку пати само. Јас спиење саат споено не знам дали имам, вчера имавме гости, бебево кога ќе запознае нови фаци збрлавува навечер.
Ауу јас мирисам ако не смрди не пипам дете . Јас така се зезнував со ждригањето морало да ждригне и ја расонував па после нема шанси да ја презаспијам. Сега не ја пипам. Ако плаче давам шише, не ждригнува, преоблакам ако осетам дека смрди.
Јас разликувам по миризбата кога ќе прдне поинаку мириса отколку кога е какан. Плус и фацката што ја прави кога кака му ја знам и не се ни замарам да проверувам дали е какан или не