Fala ti mnogu za komentarot! Da ima i po 4h buden period ama jas od so probuvam da ja uspijam celo vreme mislam deka ja nerviram i pocnuva da place... inace preku den mi spie vo kengur legnata na mene na kauc a navecer na spalna do mene. Probuvam preku den da ima i edna dremka nadvor vo kolicka za i mene vozduh da me fati. Iskreno mislam deka ne me sfakaat poveketo koga vikam deka monentalno ona ne pokazuva znaci deka i se spie, nit trie oci ni zeva , nisto od toa nego si gleda niz soba onaka bas zainteresirano... a i jas imam doma luge, ne sekoj den ama periodov imam i togas e premirna
дааа и нашето бебе беше такво на почеток очи ококорени ќути гледа со саати макс мислам ми имаше 6саати буден останат од 2по полноќ до кај 8сабајле скоро и никому ништо
Majki koga pocna vaseto bebe samo da se vrati od grb na stomak? i dali pravevte nekoi vezbi posebno za toa ?
вчера се сврти првпат, сега направи три месеци. посебни вежби не сме правеле, само секој ден по малку на стомаче ја ставаме со играчки пред неа
Околу 4 прв пат (може и пред 4 малку) ама не се вртеше цело време, ептен ретко. Од 5 полни почна цело време да се превртува.
Мојата на 4 месеци прв пат и само еднаш во денот и тежи газот изгледа кога ја местам пак да се сврти не сака.
Поголемата ми беше исто така - борба во количка! Ама од ко наполни 5 месеци ја ставив во тој 3от дел од количката за седење - дете тотално се смени, уживаше во количка да гледа Се надевам и вие ќе смените оти знам каква мака да е да не можеш во количка да ја седнеш.
А од стомак на грб кога почнаа да се превртуваат? Моето од грб на стомак на 4 месеци почна да се превртува
Моите две деца во исто време скоро. Ама најпрво од стомак на грб зошто мразеа тами тајм. Сега на 6м малово све е на стомак, се влече низ дома ми џогира..
Дали постојат некои чепкалки за нос да можам тие сувите мрсулчиња да и ги извадам. Со стапче за уши не излегуваат. Гледав на интернет едни од памук како ченгелче ама во Кина да не има случајно и кај нас нешто слично?
Има во приборите за сечење ноктиња една долга пластична пинцета, можеш со неа да вадиш или прсни физиолошки раствор и штом се навлажни избриши. Едит: и после бањање исто можеш
Од тему си нарачав таква пинцета за вадење мрсулчиња. Таман само што наполни 4 месеци почна да се врти. Вежби му правев му ги прекрстував ноџињата, лево преку десно десно преку лево, му ги спојував лево стапало со десно раче и обратно. По агол од 45 почнав да го ставам штом наполно 4 месеци. Со дозвола од педијатар
па мислам подготовка за седење и плус мислам досадно му е да лежи на мовео веќе сам се тегне за раце да се исправува…..
Иде прво агол од 45 степени за да нема преголемо оптеретување на 'рбетот , карлицата и мускулите на вратот бидејќи не им се доволно зајакнати. За да не дојде до "искривување" ( не буквално искривување) т.е неправилно држење, така учат правилно да седат во иднина.
Плус подготовка за храна. Од 4 месеци почнува со пробување вкусови никако да не лежи. Мене тоа ми беше кажано