1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Vasileva98

Vasileva98 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2025
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    258
    За грчеви користам Colief и Espumisan L, но не гледам некое подобрување дали смеам да ги сменам

2. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.333
    Јас искрено престанав да читам. Се и сешто пишува. На крај ќе излезе дека се не смее. Детето едноставно не постои друг начин на кој што можам да го извадам од дома. Накај мене свртена нема шанси, во количка нема шанси значи се дере плаче се витка. А во раце да шетам дете од 8 кила исто така нема шанси, па јас сум веќе за терапија, се згрбавив, не можам да се исправам ако се наведнам. Како и да е прошетките и се максимум еднаш дневно пола саат до 45 минути. Се надевам дека сега кога ќе наполни 6 месеци ќе седи и ќе сака барем така во количка, да излезам од овие 4 ѕида пред да ме фати депресија.

Последна измена: 24 април 2026 во 09:07
    На Cherry333 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. hannybanny

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.333
    Ехее јас што се не и дадов. Еднаш му викам на мм леле го отрувме детево.
    Можеш да пробаш Nurse Harveys сирупче, чај од ким, купуваш ким во водата ставаш 4-5 кимчиња и вариш, саб симплекс давав, на крај најмногу ефект и за какање имаа Гасиметин малку познати околу 300 денари. Иначе за грчеви што и да дадеш, што и да купиш едноставно мора да поминат. Како направи бебе 3 месеци престанаа, а до тогаш барем за мене беше хорор филм. Така и се научивме цело време во раце.

4. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.408
    Допаѓања:
    2.032
    Потврди си со педијатар ама мене за ќерка ми уште од 3 и нешто месеци ми одобри педијатарот да ја свртам количката нанапред и да ја возам во спортскиот дел на 45 степени. Одтогаш почна да ужива во количка и да сака да се вози. Исто беше бајаги крупна и тешка па со количката теравме така без да се килавам јас се шетавме секој ден

5. hannybanny

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.333
    Сега во вторник сме на педијатар ќе прашам и тоа. Фала ти