Јагодата не е алерген, може да предизвика црвенило околу устата и на пеленската регија од киселините ама не е алерген. Ти секако нема да дадеш 5 јагоди да изеде Овие се алергените за кои треба да се внимава: Млечни производи Јајца Јаткасти плодови Глутен Риба и морски плодови Соја Сусам И да, може да се даваат одма штом ќе се воведува цврста храна, ама новите препораки се да се почне со цврста храна од 6 месеци, а не од 4. Јас почнав 5 дена пред 6 месеци и ги воведов скоро сите алергени до 8 месеци
Ако почнете, не спори никој ако така сте решиле, ама препораките немаат врска дали е АД или е ексклузивно доење. Башка што млекото во било каква форма е примарен извор на исхрана до 1 годинка, затоа не менува како детето се храни Инаку, не зборам за препораки од нашите педијатри, затоа што јас искрено ним за многу одредени работи не им верувам, туку препораки од светски здравствени организации
Ќе пробаме ама не значи дека ќе сака да јаде првиов месец само вкусови. Оброк од следен. Да ти кажам јас сум решила да и верувам на докторката затоа што има многу информации и веќе мозоков ми е пуф не можам да се замарам.
Дали мислите дека бебе може да има грчеви и запек од капките на Babytol d3 I k1 и babytol omega3, читав на една страна дека баш од оваа фирма се стварало грчеви и запек
Шкртни како ќе прифати цврста храна. И јас се мислам од наредна недела ( да прими вакцина и косултација со докотр) да почнам со вкусови ама го гледам дека не е заинтересиран да отвара уста на лажичка. Исто се мислам дали одма со пасирана на виљушка или блендано. Со поголемата се зезнав со тоа блендано па до 3 год јадеше стрикно само блендано, не знаеше да џвака
Ист совет, исто почнав со морков пасиран. Од памет ме извади со нагони и со тресење..од утрето теравме блендирано