Мајки што доите, бебе 3недњли старо, сѐ уште се мачиме со плиток фат. Но сепак супер напредува и јаде нонстоп. Но мака мачиме што се дави и закашлува додека се дои. Ждригнувам бебе, но после одреден период блуцка, па после ика, па плаче, и сето тоа во круг. Додека да дојде време да сврзам некој саат за спиење, оп одма будно. Мене ми е јасно дека воздух голта додека се доиме, ама не знам веќе што да правам
Сите бебиња независно дали се доени или на АД бљуцкаат и икаат. Мојата има 5 месеци сега веќе поретко ама се уште истото го прави. Плаче најверојатно затоа што веќе има грчеви се поминува после третиот месец. И спиењето особено за мајки кои што дојат е невозможна мисија. Се правиш како што треба не се секирај се ќе помине за многу многу кратко. Јас се чудам кога беше кога се жалев по форумов дека бебе цело време плаче а кога пројдоа 5 месеци и веќе во раце не ми ја собира.
Не мислам дека се грчњви, според дефиниција е плачење повеќе од неколку саати, неконтролирано. Бебе магично е спокојно во ист момент кога ќе биде кренато во раце. Јас син ми што сега е голем дечко од скоро 3г, ем го доев ем додавав и АД, па не се сеќавам да имаше било какви проблемчиња со рефлукс. Икање да, ама со усул да кажам хаха.