1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. bgirl6666

bgirl6666 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    381
    Мајки дај ве молам охрабрете ме, бебе само што направи 5 месеци ама многу мрази на стомак значи 90% само плаче а го ставиш на стомак, некогаш ретко знае да сака ама ептен ако глумиш кловн и му правиш 1000 анимации... главата сам си ја држи исправено, сака и да се исправува цело време ако е под агол од 45 степени ама а го ставаш на стомак драми има, нема абер ни за превртување, каде грешам...
    пс. има 9 кила незнам дали до килажата е

Последна измена: 16 мај 2026 во 20:12
  2. Tulip023

Tulip023 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    588
    За килажата, не би знаела да ти кажам, но за на стомак потполно те разбирам. Мојот се додека не наполни 5 месеци мноогу мразеше на стомак, тоа беа плачки невидени. Сите перничиња кои ги видовме, ги купивме, пробувавме се и сешто, редовни вежби за вртење, лежење на стомак на сите алтернативни позиции...за апсолутно ништо не беше заинтересиран. И одеднаш, магично, на 5 месеци и еден ден, од нигде никаде, сам си се сврти од грб на стомак и од тогаш не е застанат. 2-3 недели после тоа почна да се движи во круг, па почна војнички да се влече и набрзо и пролазе.
    Така што знам дека сега ти е стресно, но верувај преку ноќ може да се смени и кога он ќе си биде доволно спремен се ќе си совлада. Јас искрено, после тоа скроз се опуштив и престанав да му правам вежби и он сам се си совлада постепено. Сега има 9 месеци, лази, самостојно седнува, се исправа, прави по некој чекор покрај гарнитура.. а кога го гледав како помал бев убедена дека со сите овие работи ќе закасни.

3. bgirl6666

bgirl6666 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    381
    уххх дајбоже и кај мене да се случи ова.. мајки сме и за се само се грижиме значи раат да се немало...

4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.212
    Допаѓања:
    27.392
    Никаде не грешиш. И јас што не имав пробано и купено, за да лежи на стомак и несакаше.
    Тек негде кај 10 месеци во спиење почна да си се врти на стомак и така да спие. И ден денес на стомак и е најубаво да спие.

На bgirl6666 му/ѝ се допаѓа ова.