1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.485
    Допаѓања:
    2.092
    Секој месец има или скок или регресија или двете :x

2. Anastasia579

Anastasia579 Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2025
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    143
  3. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    1.582
    Мојата пробува да се крене во сон со рачето на оградата од креветчето. Насабајле станува во 5 и ја наоѓам таму кај што и биле нозете да и е главата. Исто уште не се врти од стомак на грб па се фрустрира и плаче. Ова со гугањето во сред ноќ кај нас кратко траеше некаде на почеток на 5 месец можеби неколку дена, остави го ќе заспие само откако ќе си заврши со гугање.
    Мој совет јас како преживувам. Кога ќе заспие ја оставам во количка во дневна со мм. Јас одам легнувам да спијам затоа што веќе не ми може душата. Кога ќе се ококори за јадење или да гуга ја носи мм во спална во креветче и даваме млеко и ја оставам. Најчесто заспива одма. Е сега цела вечер мрда, јас стави ја на средина, она мрдни се нагоре и до мене, па ја вади цуцлата од уста во сон па пробува да ја лапне па ја слушам шмата пробува да ја лапне па ќе ја фрли. Така да спијам од кај 8/9 зависи кога ќе заспие докај полноќ. После тоа цело време ја покривам пошто и се открива цело време и ја враќам на средина за да не се удира со главата во креветчето или барам кај е цуцлата за да и ја ставам во уста ( сега ставам во креветче 3/4 како ги фрла така не се замарам и давам друга а сабајле ги барам кај се тие што и паднале)