Некој совет од постари е гарант. Ако е испотено утоп нормално дека ќе го пресоблечам, или па прокиснато од мочки . А пелена најчесто не менувам
Дада од постари е И јас навечер не менувам пелена освен во екстремни случаи. Кога сум и менувала тоа било вриштење плачење зашто сака да спие така да не ја чепкам.
Абре прави како сакаш. Ќе навикнеш дете да ти се буди навечер од пелените што менуваш, па ќе плачеш после кога на секое ќе ти се буди Ако од мокри пелени се фаќало пневмонија, мојава до сега нонстоп со пневмонија ќе беше. Ајде прави како сакаш ти.
Со тропалчиња, глодари за заби и се што може да се пика во уста и гризе Најмногу игра со едно како топче со жици гумено, лесно е за држење и не и паѓа што е најважно и да и држам нешто а она да го фаќа. И цел ден на подлога. Од толку плачење дека сака во раце спас видов со подлогата. Се заигрува, имам dream catcher на тераса па кога дува го загледува. Е сега уште не знае да се врати од стомак на грб па кога ќе и здосади почнува драмата, ама ја враќам назад и така во круг.
Играчки? Пропала инвестиција . Му давам глодалки, тропца и музичка му купив за во рака ама не го интересира. И фејк даљинско ама оригинал си е оригинал. Првото дете додека не порасна само да си бира играчки со ништо не играше. На овој не планирам да му купувам све и свашта, а фрлено ми е повеќето од големиот кога бил помал, само ситнурајки имаме сега.
Мајки, бебе 1 месец одеднаш ми се исфрли на лицето со мали црвени акнички. Претпоставувам дека е од Веледа кремата зошто видов дека е со поминат рок, иако ја купив од аптека пред два месеци. што да ставам за да помине еве неколку денови само од себе не поминува. Никаде на друго место нема(зошто јас само на лице/слеепоочници и обравчиња мачкав), значи не е прашак…
И ќерка ми тука околу 1месец се исфрли цело лиценце и беше мн се загрижив ама сами поминаа отприлика за 2-3недели. Знам на 40дена имаше многу помалку и потоа скроз се исчисти. Јас мачкав биодерма по препорака на педијатарот од систина да го одржувам лиценцето хидрирано зошто коѓичката им е сува тој период. Денес на една година лиценцето и е стакло / некичко/нежно/чисто
Мајки со повеќе деца или на деца што веќе пред 6 месеци лазат или војнички лазат: Моето дете веќе месец ипол се мачи и фрустрира дека не може да се мрдне ни сантиметар напред. Јас сум опуштена што се однесува на развојот, но оваа ситуација ме прави нетрпелива и нервозна дека го гледам како се мачи. Ништо друго не ни е интересно, само тоа едно те исто. Како се случува тоа можење? Се буди еден ден и може да го прави тоа или како?
па рано е за лазење, матичната рече налај 6ипол месеци е очекувано и нашето е 5м и 1н се влече на стомаче претка со рачиња сега за сега и само така се движи не лази уште ама јас знам бебиња на другарки по 7-9м уште не лазат
Нормално лазење накај 6 ипол? На сите 4, тешко според мене, немаат таква координација, може некое ама ретко. Моево војнички пролази само што наполни 6, еве 8 наполни, го крева газот нагоре и стои на сите 4 ама не знае да тргне. А првото не ни лазеше војнички, на 8 ипол нормално пролазе. Иначе @Germanka7 некоја играчка стај му, верувам си пробала, ама мотивација да има да фаќа нешто. И моево краток период пред да тргне нанапред се нервираше, ама и знаеше да се врти да се снајде. Сврти го, покажи му дека може и поинаку да се движи кон нешто.
И мојата е 9+, уште не лази. Уствари мислам дека нема ни да лази, сега е фокусирана на кревање и седење, за лазење не приметувам интерес. Само војнички ползи
Здраво, малото ми е 2 недели. Пред брзо почнав да и давам д3+к1 и омега и приметувам дека се мачи малото од кога и ги давам, не може сон да сврзе, плаче се стега ножињата ги собира поготово кога има гасови. Дали се тоа грчеви. Ве молам за совет како да и помогнам барем малку. Инаку ми е на комбинирана исхрана. Доење и АД пошто немам доволно млеко.