Јас имам голем страв од тоа да ми се прегрее, бебево 3мес има и е само по боди на кратки. Толку. Навечер е во лњтна вреќичка дебелината е како чаршав летен. Дома ми е околу 25-26 во скопје сум. Клима уште не сум пуштила некако ок ми е, не ми е мене уште за клима дома. Инаку сум пуштала со првото само да не му дува директно. За надвор исто само по боди. Имам тенка прекровка ако ме фати 8 саат ноќе и ако заладува го покривам. Дење не шетам, жешко ми е некако. Попладне накај 5ипол, 6 до кај 8. Не ставам фактор, попладне не одам по сонце. Инаку на одмор ќе има 5мес ќе ставам фактор Ла рош за бебе, од се што испитав тој ми се чини најдобар. А инаку да, на одмор под сенка, под чадор и на плажа цо период од 7-10, после пак од 17-20.. јас барем така би одела, особено ако е прежешко.
Кој е тој поточно фактор може со слика? Ич не знам каков да земам, веќе има 6 месеци дајте предлог од кои сте задоволни, дали ставате со физички или хемиски?
Искрено многу се скапи ама за толку мало бебе немам доверба во другиве. Исто и со првото дете го користев, после сменив на бекутан.
Каде да најдеме спф облека за плажа, за 5 месеци? Овие ги гледав banz macedonia, ама за од една год се
Има во ваикики за бебиња мали, исто видов во џангл бејби во еаст гате (што беше енци менци), ама ова поодамна, ми рекоа само по 1 број имале во серија, дали донеле пак не знам. И зависи колку пари ти се даваат, ваикики се до кај 700-800, другиве над 2 илјади.
Здраво. Во понеделникот примивме ревакцина рота и другите две, беба е 4 месеци. Вечерта крена температура, и повеќе не. Од вторникот почна да ми поткашлува(не знам дали е поврзано со вакцината), сега веќе убаво си кашла, како со шлајм. А носето чисто е, не е затнато. Денес бевме на доктор, крвната слика е во ред и ми дадоја инхалација само 2-3дена. Не ми кажа ни што е, ни како е. Матичната не е тука до понеделник, па некој ако има слично искуство што може да биде.