Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Discussion in 'Бебе' started by meU, Oct 16, 2012.

1. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Повремено ако заспие да, на некоја прошетка пример. Нема да го будиш сигурно. Ама секојдневно не би го оставала.

1001Ana1001 likes this.
  2. Vasileva98

Vasileva98 Истакнат член

Па еднаш дневно си преспива во транспортер

3. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Не знам, јас не сум оставала да спие често таму, шубе ми било. Ептен ретко, пример во кола ако заспие. А за прошетки секојдневни корпа подобро користи, ако заспива така. Сепак како сакаш, јас ти кажав свое мислење.

Peperutce6 likes this.
  4. Vasileva98

Vasileva98 Истакнат член

Дома не сум го заспивала во транспортер,исто кога сетаме и си се одспива по 2 3 саати

5. Germanka7

Germanka7 Активен член

Не знам колку ќе сум ти од помош но, јас моето кога беше новороденче уште го шетав само во транспортер и ми спиело и по 4 саати, не секој ден. Нам од сам старт ни беше голема тема спиењето ( 3 месеци ексклузивно врз мене, маж ми и во марама дење ноќе) така да тоа ми беше одмор и не размислував многу дали е во ред или не.
    Сепак ако ти е шубе можеш да прашаш педијатар.

6. Germanka7

Germanka7 Активен член

Дубакот, наседнување, вода, чорапчиња итн. скроз исто кај сите значи. Како под еден калап да не растеле. И што ми е најсмешно после толку години уште истото си го тераат, а колку работи се смениле за тоа време. Мене ми е смешно и ич не се нервирам дека секако си правам како јас мислам и чувствувам дека е исправно.
    П.С. најмногу уживам да му ги соблекувам чорапчињата пред бабите :D:D:D

7. Anie93

Anie93 Популарен член

Дали е океј бебево направи 5ипол месеци и цело време се буди на 3саати навечер? Нема сврзано поголем сон…читав дека треба после регресијата да се поправи спиењето но каај нас не се случи тоа :)

8. Anie93

Anie93 Популарен член

Не им бил мозокот на пасењр види ти колку они верувања свои си имале ехеее со се ова да си оптоварен и ти нема да имаш време да се грижиш дали е жешко или ладно на бебе :rofl:
    И на мајка ми секој збор кога ќе и кажам како сакам да прави со бебето и е: вас не ве израснав јас, комшиите ве чуваа(иронично) и често и викам јас сакам да кажувам како да се чува бебето и она дамо пфф и ти и маж ти исти сте не знам кој од кој повеќе ее знаесува:rofl:

9. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Ајде малку реално не знам колкаво ти е бебето ,ама во меше да не имаа повеќе простор случајно :rofl:
    Само лошо е да се навикне така за понатаму... или пробај со повицање може сака да му е тесничко

10. Eho

Eho Истакнат член

Леле исто и мајка ми, ми кажа не знам кој е побетер (дали јас или мм) :rofl:
    Абе тие стално се вадат со тоа па ве пораснавме, што ви фали. Јас на шала им викам млади сме уште да знаеме тоа :D

Cherry333 and Anie93 like this.
  11. hannybanny

hannybanny Популарен член

Нас ни се случи истото ама кратко траеше. Не плачеше туку се будеше да гуга. Ќе си погугаше и си заспиваше. Прво стануваме да ја нишкаме после ја оставав и сама си заспиваше. Мислам дека не траеше повеќе од 10 дена
    После тоа почна да спие по цела ноќ со некогаш станување за јадење

Anastasia579, EarthFire and Germanka7 like this.
  12. Germanka7

Germanka7 Активен член

Да и моето се будеше до скоро на толку саати. Ќе се промени, секој со свое темпо. Јас регресијата не ја разбрав, од сам старт бевме во регресија хахаха и тоа 3ч. спиење ми беше награда :D:D:D

П.С. сега сме во скок, деновиве сме хаос со спиење, ама сега знам дека е скок и сум пофлексибилна.

Anastasia579 and Anie93 like this.
  13. MysticAura

MysticAura Активен член

Мајки на женски бебенца, да ми кажете од каде купувате во Скопје гаќички за под фустанче за петмесечно бебе? значи да не се обични и да не се продаваат со фустанче. Извинете ако прашањето не е за тука

14. Ivannnnna

Ivannnnna Истакнат член

Сакам да прашам дали некоја има слично искуство бебе од 3 месеци не сака воопшто да лежи на стомак ја ставам ја крева главата но не се потпира на рачињата и веднаш плаче ја легнувам и на мене заедно лежиме да ме гледа но се е џабе, многу касно и падна ппупачњто после еден месец и до тогаш воопшто не ја ставав и од мала не сака ни во раце свртена накај мене само напред да гледа...мислење,совет

15. Cherry333

Cherry333 Популарен член

На рачиња да се потпира еве помалово гледам слики, активно почнало после 4м, тогаш прв пат и се преврте, од 5 активно се врти. Моите две деца не сакаа на меше, откако почнаа да се превртуваат, особено малово обожава на меше. Ставај го колку толку, тропкај му со нешто, ретко кое да сака од старт на меше, тешко им е додека совладаат, затоа не сакаат. И моиве напред сакаа, исто нормално е.

Anie93 likes this.
  16. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Мајки, До кој месец се прават редовните месечни прегледи?

17. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Мене првото не ми сакаше додека не почна сама да се врти. За да форсирам и ставав музичка играчка пред неа ама само кога беше расположена ми успеваше.
    Прооде на 11 м супер си се развиваше.

18. ira.franko

ira.franko Активен член

Фала ти!
    Од која вреќичка си задоволна?

19. Anie93

Anie93 Популарен член

во регресијата се будевме на 2:D

Germanka7 likes this.
  20. Anie93

Anie93 Популарен член

кај нас откако научи ден ноќ вака си спие, цица и презаспива одма ама прашањево е за мајката повеќе пошо е ненаспана:rofl:

Germanka7 likes this.