1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Nala1806

Nala1806 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2024
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    221
    Хахах слатко си се изнасмеав, :D кај мене веке симнаа облеката од таван (facepalm) толку време купував за поклони и дојде ред за моето ( спомнав во друга тема ивф сум, чекано ми е бебево ) и се си купив за почеток 56,62 број кажав за новороденче не сакам ништо, може понатака кога ке почне да јаде да се валка поише океј, и пак ги извадиле алишта стари 12-13 год. Ама ајде за мир во куќа ке направам некоја слика и со тие :D

Што мислите за перење со Нила бејби од почеток? Или некој друг?

На Germanka7 и EarthFire им се допаѓа ова.
  2. Vasileva98

Vasileva98 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2025
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    268
    Дали има некој скок во 2 месец, преку ден дали 4 часа спие очи ококорени и само разгледува но не плаче, го заспивам во раце пробам да го оставам во кревет одма отвара очи

На Germanka7 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    1.701
    Мојата спиеше преку ден ама заспивањето беше научна фантастика со чучњеви поинаку немаше шанси и пошто а ја ставев на кревет се будеше многу долго време секоја дремка во раце ми спиеше. Стави ја на кревет 20 минути спие, држи ја во раце саатипол.

4. EarthFire

EarthFire Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.416
    Јас сум со фрош за бебиња, и за алишта и за садови

На Germanka7 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nala1806

Nala1806 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2024
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    221
    А омекнувач користите?

6. Germanka7

Germanka7 Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2026
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    61
    Јас да ти кажам искрено своеволно барав од мене и маж ми како бебиња да ми дадат јорганчиња, ќебенца и некои алишта дека чувството после толку години да носи мое дете нешто од нас како бебиња ми е бесценето. И ете така цела зима беше покриено со наши ќебенца, на креветчето сетот е од татко му како бебе и сето тоа мене ми е преслатко :inlove::inlove::inlove:

На Nala1806 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Germanka7

Germanka7 Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2026
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    61
    И јас, дури и нашите алишта ги перам со неговиот прашок. Омекнувач не користам но истотака видов на фрош бебешки, сигурно е ок.

На Nala1806 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Germanka7

Germanka7 Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2026
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    61
    Да има скок, ама секако докај 3 полни месеци спиењето е хаос, нема ден ноќ. Најинтензивен развој има во првите 14 месеци. Само што јас сум со впечаток дека како минуваат месеците, расте и се стабилизира, така знаеш да предвидиш и препознаеш скокови. Уживај и не му ја мисли. Можеш да пробаш со марама, нам тоа ни беше спасот.