Хахах слатко си се изнасмеав, кај мене веке симнаа облеката од таван толку време купував за поклони и дојде ред за моето ( спомнав во друга тема ивф сум, чекано ми е бебево ) и се си купив за почеток 56,62 број кажав за новороденче не сакам ништо, може понатака кога ке почне да јаде да се валка поише океј, и пак ги извадиле алишта стари 12-13 год. Ама ајде за мир во куќа ке направам некоја слика и со тие Што мислите за перење со Нила бејби од почеток? Или некој друг?
Дали има некој скок во 2 месец, преку ден дали 4 часа спие очи ококорени и само разгледува но не плаче, го заспивам во раце пробам да го оставам во кревет одма отвара очи
Мојата спиеше преку ден ама заспивањето беше научна фантастика со чучњеви поинаку немаше шанси и пошто а ја ставев на кревет се будеше многу долго време секоја дремка во раце ми спиеше. Стави ја на кревет 20 минути спие, држи ја во раце саатипол.
Јас да ти кажам искрено своеволно барав од мене и маж ми како бебиња да ми дадат јорганчиња, ќебенца и некои алишта дека чувството после толку години да носи мое дете нешто од нас како бебиња ми е бесценето. И ете така цела зима беше покриено со наши ќебенца, на креветчето сетот е од татко му како бебе и сето тоа мене ми е преслатко
И јас, дури и нашите алишта ги перам со неговиот прашок. Омекнувач не користам но истотака видов на фрош бебешки, сигурно е ок.
Да има скок, ама секако докај 3 полни месеци спиењето е хаос, нема ден ноќ. Најинтензивен развој има во првите 14 месеци. Само што јас сум со впечаток дека како минуваат месеците, расте и се стабилизира, така знаеш да предвидиш и препознаеш скокови. Уживај и не му ја мисли. Можеш да пробаш со марама, нам тоа ни беше спасот.