1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.573
    Допаѓања:
    29.286
    Единствена што ја прифати е баш на авент,ама сега и нес не ја сака вејќе како да се гади кога ке му ја понудам и плука одма.

На Eho му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.871
    Допаѓања:
    20.080
    Ќе помине после вториот месец полесно е

На k.frosina му/ѝ се допаѓа ова.
  3. EarthFire

EarthFire Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    1.507
    Ми порасна бебето- со нецели 5 месеци, гуга навелико, се превртува стмак-грб, грб-стомак, фаќа со рачиња и ми ги бута ноџињата во уста додека цица. Акробата на мама. Кога беше кога ја родив и не бев сигурна како да ја земам во раце....

На Vasileva98, k.frosina, kekberg и 11 други им се допаѓа ова.
  4. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.482
    Допаѓања:
    19.492
    Леле мајки моево бебе навечер 80%од вечерите заспив со маж ми. Јас ќе пробам да го успијам цица ама не заспива со цицање рееетко тоа, после се вети се смее си дреме може и саат така. Ќе дојде маж ми за 10мин е заспан. Не знм дали нешто грешам, ова е прво бебе што го знам што не заспива со мајка :rofl:

5. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.482
    Допаѓања:
    19.492
    и моето во болница беше со цуце, дома мал период сакаше па нејќеше за жува глава и после иколу 2-3м пак почна да сака. Ќе засака евентуално

На k.frosina му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Eho

Eho Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2024
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    593
    +1 :D
    И моево ноќе најчесто со мм заспива. Додуша кога има/ше епизоди со плачења, кај мене се смируваше и заспиваше, ама во 'нормални' услови на мм полесно му заспива. Не се лутам :rofl: кроз ден секако со мене се успиваме, мислам намерно така прави навечер за да ме поштеди :makeup::D

На Anastasia579 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.482
    Допаѓања:
    19.492
    јас малце љубоморам :lol: нашево изгледа само за цицање сака со мене навечер :rofl:
    Си викам да не правам нешто погрешно преку ден нема опција за тато па затоа може мора со мене:whew:

8. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.090
    Допаѓања:
    1.884
    Моето бебе од раѓање со тато заспива. Така некако се поделивме. Сега на полни 6 некако почнува да не сака со него, а со мене заспива. Не се секирај и одмарај додека можеш.

На Eho и Anie93 им се допаѓа ова.
  9. Germanka7

Germanka7 Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2026
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    85
    Ние бевме првите 3 месеци 24/7 во марама. Одење во вц - колку пати заедно со бебе на мене. Јадење? Имало денови залак во уста не ставав. Знам колку е претешко, но поминува. Сакам да ти кажам пробај со марама да го успиваш, ќе може да стануваш и јадеш.

На k.frosina и Vegegirl им се допаѓа ова.
  10. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.482
    Допаѓања:
    19.492
    Ние од 3м негде почнавме така навечер со него за јас да одморам… ама последниве денови дека споено со него заспива освен вчера со мене и малце се избедирав :rofl::lol:

На hannybanny му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Germanka7

Germanka7 Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2026
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    85
    Моето се роди во зима со жолтица. Не се сеќавам колку време имаше, секако подолго. Бабицата го проверуваше на секое доаѓање. Таа ни препорача кога има сончеви денови да го сончаме телото (без лицето) по максимум 10-15 минути на ден. Е сега сонце во зима беше слабо, но преку стакло сепак може да изгори. Јас го соблекував по памперс, ќе го свртам на грб кон сонце 5минутки, на гради, нозе и толку. Деловите на телото што не ги сончав, ги покривав со тетра пелена. Сега на ова јако сонце нз како е најбезбедно изводливо да не изгори - можеби рано наутро кога не е толку мн јако сонцето на тераса? Инаку бабицата ми кажа дека во болница ги ставаат под светлина што имитира сонце.

Јас живеам во Германија, но би требало терапиите во болница секаде да се исти.

12. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.482
    Допаѓања:
    19.492
    преку стакло миже да го ставиш бебе на сонце, исто така и давај да цица често ако заспива на града прибај со шишенце тоа помага

13. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.871
    Допаѓања:
    20.080
    Мислам дека е нормално, од мирисот на млекото не заспива. Секогаш зависи од бебето, некои ќе презаспијат, некои ќе се будни до мајката.

На Cherry333 и Anie93 им се допаѓа ова.
  14. kekberg

kekberg Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2024
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    20
    Сега веќе лежи по 10 минути. Има мименти може и повеќе, ама не сакам да ја форсирам бидејќи гледам да ја ставам на меше неколку пати во денот. Така да кога гледам дека и здосадува, прекинувам па подоцна пак ја ставам.

На srce-9 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.871
    Допаѓања:
    20.080
    Мајки, од кога почнавте на 45ст во количка?

На Germanka7 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    9.182
    Јас од 4 полни. Немаше шанса да лежи ѕверов.

На Anastasia579, Germanka7, MysticAura и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.482
    Допаѓања:
    19.492
    4месеци и 1недела

На Germanka7 и Milkiway им се допаѓа ова.
  18. MysticAura

MysticAura Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2024
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    91
    јас следам прозори на будност.. пример ако имам научено дека и се приспива на 2 часа будност периодов и плус ќе почне да трие очиња или да се прозева, некаде 10 мин пред да поминат тие 2 часа, почнуваме да ја успиваме и заспива веднаш.. дури и да ја дадам на баба и или тетка и што ретко ги гледа ќе им заспие за неколку минути со нишкање. моето е на ад од старт така да може и тоа има врска, го осеќа млекото кај тебе па затоа иде потешко.. ама кај нас така успева мн лесно заспивањето

19. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    279
    Мајки, дали првата недела бебињата е ок да се поспани? Се будиме за јадење и пак заспиваме. Некогаш ќе е будна час-два и пак се комира, при јадење обавезно заспива, жал ми е да ја будам ама морам за да јаде… Некако се загрижив дали треба толку да спие? Искуства? Прво ми е па не знам сеуште се навикнуваме, учиме…

20. galaxygirl

galaxygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2018
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    14

Јас имам 3 месечно бебе.
    Кога се вративме од болница беше мн успано, жал ми беше да го будам. Јас требаше да го будам оти на 3 часа му давам за јадење на вешталко млеко сме