1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. EarthFire

EarthFire Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    1.473
    Мало ти е сарки.
    Уште не гледа асално што се вика.
    Диши.

2. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.030
    Допаѓања:
    1.760
    На сите бебиња им прават скрининг и исто кажуваат дека ако не ти се јават нема ништо. Прашај педијатар. Не би требало да заборават да се јават.

3. EarthFire

EarthFire Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    1.473
    Мајки, абе 6ти ден не е какана.
    Бебе што какаше 5 пати во денот секој ден откако е родена, сеа 6ти ден не какала. А мочани пелени, на 2 часа пуна, тешка пелена.
    Стомачето не и е тврдо, не плаче.
    На екслузивно доење е.
    До кога да ја чекам....?

4. Germanka7

Germanka7 Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2026
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    71
    Јас лично чекам до 3ти ден и ставам чепче. Кај нас ретко се случува 3 дена да не кака. Од 7ми ден би му ставила. Ако не се лажам до 10 дена е нормално за деца што се на мајчино млеко?

5. Vasileva98

Vasileva98 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2025
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    268
    Мајки дајте ми утеха дека е период, имаме 2,5 месеци последните 2 недели сака само во количка надвор да спие дома во кревет никако навечер се обидувам да го успијам во 21.30 го легнувам во кревет за 5 мин тој е веќе станат и свеж спиење после 23.30 и во текот на ноќта мрдање со испуштање звуци и после првото будење за цицање само спиење во раци, има научено раце да пика ви уста па се прашувам да не се буди од тој новитет зошто кога ќе почне да мрда одма си ги пика рацете во уста