Бебе еден месец многу ретко кака. 9 дена не какаше, после тоа какаше два дена по ред и сега еве веќе 6 дена нема какано. Има гасови и ги вежбам нозете за да и помогнам, стомачето и е меко. Што да правам за да почне да кака нормално? На доење сме само.
Јади ти повеќе овошје, слива сува или свежа, праски и киви. Доволна е една кива сабајле на гладно. Иста мака имаше бебе, почнав да јадам повеќе овошје и почна секој ден после тоа да се олеснува.
Zdravo, bebeto mi e 3 nedeli, poslednata nedela koga pie od siseto ad celo vreme duri pie mu tece od mlekoto od strana na ustata, zemav novo sise pak e isto, ne znam dali da smenam, od pocetok sme so 4 sisinja site isti, nosot malce mu e zatnat i ima grcevi,od toa da ne teche..ako nekoja imala ist slucaj ako moze za sovet
Бебе 4 дена не е какано, комбинирано е, и мајчино и АД, си пие млеко, веселп е, меше меко, испушта гасови се изгледа ОК. Совет што да правам?
Препорачајте ми д3 витамн капки. До сега и давав од тие што ги имав земено во ЦХ ама како постојано да има некој немир од нив дете не може да се смири. На ад сме а читам декс и во него има д3 е дегс не де разбирсм колку и дали само тоа е доволно..
I moeto e samo na adaptirano Hipp i po preporaka na pedijatar i davam Babytol D3+DHA omega od 5tiot den mislam pocnav (ima 2 vida Babytol + K1 se za bebinja so majcino mleko)
Mene pedijatarot mi rece normalno bilo da ne kakaat po nekolku dena, ako ne kaka poveke od 12 dena togas da ja nosam na pregled, inaku i mojata kaka poretko, koga i menuvam pampers i gi krevam malce nozinjata i togas kaka
јас по препорака на ортопед зедов jamieson baby d, исто и моето е од старт на ад и ортопедот кажа по 2 капки во тек на годината а по 1 капка летно време
Кај нас најмногу ефект имаше масирање меше со кружни движења за време бањање, чајчето од Бекутан топличко и капки за грчеви за бебе Гасиметин.
Мојата е на комбинирана исхрана. По препорака на ортопед Babytol D3+Omega, плус 2 капки Д3 на Plivit.
Здраво мајки не знам дали е за тука постов ама и овде да пишам да споделите искуства . Здраво ние сме скоро два месеца, на почетокот не беше бебуш многу со цуцла. Но од кога почнаа грчевите е доста нервозна, плачлива па тоа ни беше единствен спас. Е сега се навикнавме ептен на цуцла,ноќи заспивање и секое време додека е будна . Помош како барем малце да ја тргнам?
Toa e malo bebe, menuvaat sekoj den i uste ne e bas deka se vrzuvaat za nekoi raboti. Nema sto da se sekiras za cuclata lesno moze da ja trgnes malo e iskoristi ja prednosta sto ja dava cuclata. Nemas steta vo toj period.
Зошто да ја тргнеш? Се согласувам со членката погоре, цуцлата има предности. Уште не можат сами да се регулираат, па она им помага во смирување. Мојот син ја доби уште на прв ден од раѓање. Сега е 7 месеци, преку ден скоро ич не ја сака освен кога сакам да го смирам или во количка ако плаче/ кенка, а навечер си ја пушта сам и може ич да не ја тера.
Се согласувам да за предностите, кај нас сметам дека е проблем што преку цел ден ја бара.плаче и нервозна е одма. Се надевам дека можеби е само период бидејки и грчеви сега има .
На таа мала возраст покрај преку корегулација со мајка/ татко им треба и друг начин, а тоа им го овозможува цуцлата. Кога ќе почне да е подвижна, нема ни да и текне верувам. Светот е толку голем и ним интересен па така зафатени да го истражуваат, за цуцла нема да дојде ред