Јас му го оставам тоа црното.Со тек на време само паѓа.И мене ми е страв да му чистам толку длабоко а со грицкалка не се достига. Баш изгледа како на нива да копал
На керка ми и давам чај од коморача на хип го пиеше претходно еве веке два дена несака да пие се мршти денес толку и се згрози од него што исповрати... нз зашто несака а исто го правам. Месец дена сме иначе
I jas mu davav na sin mi caj od komoraca i kim no od humana i sekogas so sila mu butav koga imase grcevi..A mnogu ni pomaga i koga nemoze da se iskaka samo nekolku goltki i imame polna pelena Probaj da bide gladna koga ke i davas od cajceto i poveke ke ispie
На бебе му ги ги чистам со онаа алатката за чистење, ја стерилизирав со вараење и алкохол и нежно ги поминувам, се изненадив колку искача од секој нокт не само црно туку и светли наслаги, не реагира никако па ги поминувам еднаш во неделата и чисти му се. Инаку бебе не пие чај од хип ама ич, па денес купив на бекутан ама во составот многу шеќер има па се мислам дали да му давам. Искуство некое?
Не знам колкави сте. За грчеви даваш? Ако е за онака, јас би се одлучила само за водичка. Нема потреба од чајче. Јас давав по некое лажиче чајче (божем без шеќери) во фазата на грчеви, потоа веднаш прекинав и немам веќе дадено. Само водичка кога малата е на арните.
Вода чиста нејќе да мирисне, особено со новава формула па си реков чајче да пробам за да внесува течност дополнително. Од друга страна си велам да е не не треба течност зашто секоја пелена е здраво мочкана па да не му оптеретам бубрези. Затоа сум во дилема. Демек нели деца на формула требало плус течност да пијат... Инаку 11 недели е бебе, грчеви сега нема.
И ние мака мачиме со водата. Еднаш неделно ќе ја фанам на арните ќе испие 20-30мл. Останатите денови 5 мл ако голтне. Јас мислам дека нема потреба од чајче. Пробувај редовно со водичаката. Ако сака, колку сака.
Па во родилиште ми рекоа 30 мл ама толку пиеше само кога беше на Хип формулата. Откако ја сменивме ич. Таа количина заради густина на формулата.
Во приборите за нокти за возрасни има една четка, малку груба е (налик на онаа четка што ни ги четкаат ноктите кога одиме во козметички салони). Намокри му го рачето, стави му бебешки сапун и таа четката стави ја пожешка вода за да смекнат влакната и четкај го малку по прстињата. И на бебето забавно ќе му биде, го чешкаш така а и црното ќе испадне
Мојава е исто на формула и воопшто не внесува дополнителни течности. И нудам вода, и нудев и чајче, нејќе. Секојдневно и нудам вода ниту да повлече. Па белким ако сака ќе се напие. Јас па не ја форсирам :/
Majki,mene me stavia na golema misla rodnini prijateli deka deteto mi e gladno i sakam vase mislenje..znaci pisav i pred nekoj den,poni 5 sme i desetina dena i sme samo na doenje.do sega si naprednuva super nekna bevme na pedi.ni rece super e 6 kila bese a e nesto podolga od voobicaenoto za taa vozrast,i rece moze da probame so vkusovi a kako obrok duri na polni 6.no nokeska veke izvesen period se budi na 15 20 minuti kako da cica se priblizuva,pa se tegne se luti i neznam sto da mislam.preku den idto nespie.i site velat gladna e,pa zarem e mozno da sum snemala mleko ili da napreduva a da ne i e dovolno toa sto go iscicuva,veke dve nedeli i poveke sme taka i neznam sto da pravam???
Женски да ве прашам дали некој ја има нарачано оваа направа за мерење температура од Алиекспрес и мислење ако може сакам да го порачам?? кај нас е 3600 прашав во аптека а тука е 15е... не е мала разликата.
Јас имам од браун. Според мене не ти треба, не е нешто што се МОРА. И обичните супер си ја вршат работата. @bella.s малата кога не е какана подолго или кога беше затнато носето е иста. Штом напреднува бебето не верувам дека е гладно. Можеби скок во развој, забчиња, или нешто ја мачи.
Ако си решена да купуваш подобро од овде земи.На али се продава фалш роба ,кој знае што ке ти стигне.А и ке го чекаш 20 тина дена сигурно.
@danichap ,dosega si kaka redovno sekoj den,obicno po dvapati,a noseto ne i e zatnato,ostanuvaat zapcinjata kako problematicni,moze da e toa,i tolku nervoza kako drugo dete e,ne ja prepoznavam,eve denes si pospa ajde belkim ke pomine sto pobrgu, vcera bev na kraj so nervite.i jas mislam nemoze da e gladna ama eve uspevaat da me stavat vo dilema..
Првовери во интимниот дел да не има некоја наслага. Иако малава секоја вечер ја бањам, пак чат пат приметувам и ја одмивам убаво со тупфер и потоа е некако посмирена.
денес му ставија вакцина на два месеци има тем 38,1 во газето го мерев му ставив на вакцината облога со ракија нез дали ке му спадни
Дефинитивно скок во развој. Не може дете да напредува, а да е гладно. Исто беше и кај нас. Се смени детето преку ноќ. Лесно спиеше, нон стоп се будеше, само меѓу нас во кревет спиеше мирно. Демек ќе цицне, ама повеќе беше да осети дека има некој до неа.