Јас го нарачав пд Амазон и мене мие супер има две брзини и супер си брка работа. И со него одат две големини во зависност која ти треба,јас ја користсм помалата моментално за носето на синко па кога ке биде поголем ке почнам и тоа што е пошироко напред дс го користам.
Moevo pocna od 3,5 meseci, prvo i jas kako vas ziva nenaspana dezurev po celi noki go vrtev iako ubavo si ja mestese glavickata da e slobodno noseto mi bese strav. No potoa go ostaviv da si spie, taka sekogas go spustam vo krevetceto na grbce a posle toj si se mesti kako saka.
Мајки бебечето е 2 месеци до сега му давав само Д3 + К1 на babytol,но омега не сум давала дали да почнам сега или?дали згрешив што не му давав до сега?но педијатарот не ми спомна ништо уплашена сум дали има мајка што не давала на АД сме..
Дали имавте контрола и што ви кажа педијатарот за фрлањето глава наназад и грчењето? И моето исто се однесува, месец ипол сме, педикатарот ни рече дека е нормално и ќе помине.
Sakam voda da dadam na beba, koj protok na cucla da go zemam? 6 meseci e, ili da zemam od onie casi kako so kluncinja Posledno ima pieno od sise so protok 2ka ama toa koga bese 3 meseci
и моето почна тогаш, многууу се плашев особено првата вечер, првиот ден. Јас не го враќав. Ама ептен бев на штрек, само го ѕиркав носето дали е слободно. Но со тек на време ќе се навикнеш сега има 7ипол месеци уште спие така. Читав дека ако фофека е буден знае да се врти од стомаче на грб и обратно дека нема гајле
истоооо скроз правеше и моето! Цело време на стомаче беше по два саати кога почна да спие на стомак мислам уште не ни знаеше добро назад. Јас и ден денес ѕиркам дали дише ама мислам ризиците за најлошото завидат од многу други работи да се случи не дај боже не баш од ова само
Тенкс за утеха, да ја станувам му ја корегирам главата уште па рацете врз лице му се стиснати како дише не знам глупости прај...битно јас не спијам ич како што треба
Новата вештина на мојата е спиење на нос значи легнува на стомак и главата ја врти на нос да е допрена. Тек сега не спијам. Цело време ја вртам.
Мајки на бебиња што елиминирале млеко и млечни производи поради сомнеж за алергија на кравји протеин, дали исфрливте само млеко, јогурт, сирење и т.н. или и производи што може да содржат траги? Од пред некој ден сум на елиминациона диета, за доручек мислев овес да јадам, оној био од дм го имам дома, пишува дека може да содржи траги. Јадевте такви производи или и нив ги исклучивте скроз?
Како се однесувате со вашите едномесечни бебиња по однос на други луѓе, шетања и сл на овие пеколни температури? Односно, дсли ги чувате претежно по дома, дали дозволувате други луѓе и деца да ги држат, бацуваат.... бидејќи сепак се многу мали и речиси немаат имунитет. Ние ретко излегуваме бидејќи е пекол, гости дома освен баба дедо ни нема дојдено но сега треба за 40 дена да истераме адет во три куќи, што значи многу луѓе.....
Ќе си правиш како што сакате ти и маж ти. На овие темп точно, не се носи надвор .. Бацување, гушкање ако сметаш дека треба дај им, имај во предвид дека одговорноста ти најголена ја носиш т.е. маж ти нема да лежи во козле ако закачи нешто сериозно, туку ти ќе лежиш на 40+ . Адет не сум терала, јад нејќев никој да ми го држи во раце, додуша уште нејќам ама го давам од што морам по малце и чекам да заплаче
На таа возраст не дозволував да ги бацуваат, а за држење дозволував. Ма да не сме имале којзнае колку гости тој период, само нашите.