Vo gazeto pokazuva eden stepen poveke. Dosega doktori sto sum prasala velat deka od obicen toplomer nema poarno o potocno.Sepak odlukata si e tvoja.
Ние за жал заглавивме во болница во странство каде го мереа со ова само кога син ми немаше температура (да проверат да не качил случајно) , а кога имаше му мереа со обичен топломер. Најверојатно не е толку прецизно, којзнае
Vcera i zedov kasicka od banana da vidam kako ke reagira,i dadov skros malku na vrvot na lazickata,cinis limon jade,facki pravi.i nekako mi bese zal sto sum i dala,ja gledam uste bebusce,si cicka ubavo jas kasi mu davam..jadese,se mrsti ama otvara usta ne se bunese.nokeska se razbudi vo 2.30 do 4 plakase nesaka ni cice ni guskanje,od sabajle dur sega zaspa isto so placenje..sto ja maci mozam samo da pogoduvam ama tesko mene.zborot mi bese na kogo kako kazam deka e samo na cicanje me pravat luda pa i uste koga ke mi kazat abe daj mu smokicki nisto ne mu e,lele lele,neznam dali sum losa sto ne davam ili ako dadam.toj skok vo razvoj neli bese vo 6ti,ona e vakva veke cel 5ti,nitu vo race nitu nigde ne e pogodeno.
Јас како што предходно пишав, имам таков, а имам и 3 дигитални. Утврдив дека овој преку уво покажува 0.3 степени помалку од дигиталните. Што и ми е логично, според тоа каде се мери. Сега си знам.
Zdravo mamicki. Se nadevam cesto kje se druzime. Jas ja rodiv kjerkickata na 28.10.2015 so carski. Teski bevme 3560, visoki 51, a sega sme padnale so 20p grama vo tezina. Sum ve citala deka e normalno. Se doime i se ucime poleka poleka. Nekogas koga e na grada, se luti i zamava so glavata, kako da zema posilen zamav da ja fati bradavicata a taa mu e vekje vo usta. Mnogu mi e strav okolu vratceto. Obicno koga ja zemam od krevetce pod racinjata ja fakjam, pa i stavam posle raka pod glavceto. Ama znae da me izvadi od pamet da go zafrli glavceto na strana. Nekoi denovi sme bez veze kenkavi i vo spienje ispustame zvuci, civka, se mrsti.
I telenceto koga cica ja mava kravickata so muceto vo vimeto za da ja stimulira za mleko. Isto i kaj drugite zivotni ne se sekiraj Inace za glavceto i vratceto vo lezecka pozicija nisto strasno, naprotiv ubavo sto sama se vrti, vezba muskuli samo pazi ja koga ti e ispravena za podzdrignuvanje.
Супер е малата Во однос на кревањето, еве слика каде подетално е опишано истото Значи како што ја држиш под мишкоте, само малку странично пред исправање. Така се постабилни вратчето. Или како на втората позиција дланки позади вратот.
Тоа што цивка и се мртши можно е да ја фаќаат грчеви во мешето. Кога ја креваш внимавај најмногу на главчето да не и клапне напред или назад наеднаш бидејки незнае сама да си го држи.
Eli,ne mu e nisto,moevo koga bese skros malo kako go drzev vo kola,bese razlutena placese,koga naednas se izmrda silno so glavceto nanapred i kako placese se smiri za sekunda cinam od sto se isplasi samoto,srce mi zastana cinam,ama ne mu e nisto fala boga .neznise,treba pazenje ama sepak mislam nemozat taka lesno da se povredat..
кое време ви заспиваат бебушите кај нас денот е нок нокта ден,со мн мака се успиваме на вечер претежно после 12 заспива,како да сменам навечер да заспива порано два месеци сме
Мојов пред да се смени саатот заспиваше во 21-21:30 h. Откако го сменија саатот заспива 20-20:30h а некогаш и во 19:30 h знае да заспие. Ноќно спиење му е 11-12 часа со две или три будења за цице. Преку ден многу малку спие 3-4 пати дремнува по пола саат максимум. Малку е понервозен неделава изгледа забчиња ќе излегуваат
Најпрво честитки за бебушката,жива и здрава и голема да расте.На почеток мене ми беше најтешко,ама кај секој е различно.Како што кажаа и другите мамички овде внимавај на почеток на главчето,а тие испуштања на крици се чести на почеток.Кај нас немаше крици имаше викање и гласнооо плачење.Можно е и да се грчеви али со тек на време ќе ги препознаеш плачењата кое за што е.Некои бебиња се многу мирни,но ете моето си беше плачливо ептен.
dali moze nekoja majka da mi pise br.na telefon od kaj dr.Paskalov i kako ste zadovolni. jas ja nosam mojata vo Neuromedika no nekako ne sum zadovolna vi smisla na davanje soveti i sledenje na bebeto za osnovni rab.a nedaj boze pa bolna mislam tesko ke se snajdat.
Ако имаш фејсбук најди го Ѓорѓи Паскалов и пиши му, а инаку еве ти и бројче 6 092 825, ние сме кај него и јас сум задоволна
Aj da prasam na pocetok kolku spijat vasite bebusi? Mojata e 10 dena i po cel den spie, se budi koga e gladna, jade/cicajki i zaspie i se taka, moze eden saat do dva da e budna najvekje, si razgleduva, mirna e i zaspie posle pak. Sum zaboravila od prvoto dete kako bese i sega mi deluva deka mnogu spie, pa zatoa prasuvam kaj vas kako bese na pocetokot vo prvata, vtorata nedela od ragjanje?
Majki,koga ke se pocne so vkusovi,tri dena eden vkus pa 3 drug,i kolku vreme taka treba,posle se pocnuva pak od pocetok ili,ne mi e bas jasno
На пример:2-3 дена јаболче па 2 дена круша.Па комбинација од јаболко и круша. Па 2 дена банана.Па комбинација од јаболко и банана или круша и банана и се така натаму
kallias bi ti rekla deka se zavisi do bebeto,jas koga se porodiv vo bolnica na taa sto lezese do mene bebeto celo vreme i spiese,plus i koga ke gi zemea mu davaa ad,deka i nemase seuste nadojdeno mleko,nejzinoto bukvalno celo vreme samo spiese dali ednas vo 5 dena go vidov budno.A mojot na sekoe ili pretase,ili probuvase da se svrti so glavceto,pa place.I taka vo krug.I den denes e takov spie dva pati po 30-45 min preku den,a navecer se budi sigurno po 10 pati,Na drugarka mi e eden mesec pomalo od moeto spie po cela nok bez budenje,stanuva kraj 6-7 sabajle cica i prodolzuva so spienje so kraj 10-11,i potoa uste dva pati vo tekot na denot i prespiva po 2 do 3 sati.A mojot na taa vozras kako tvoeto mozam slobodno da ti kazam deka poveke bese buden otkolku sto spiese,jas bev i ostanav kako zombi,nenaspana so podocnaci do kolena ama toa e,se ke pomine.Bi ti preporacala,uzivaj vo majcinstvoto odmaraj pokraj malata i baknezi i pregratki do pogolemiot batko.