1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Orhideja 93

Orhideja 93 Активен член

Се зачлени на:
    21 март 2025
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    6
    Здраво,ме интересира за кила кај машко бебе во едниот тестис сега еднаш докторката ми вели има вода хидроцела потоа ми вели има и малку од цревата спаднато и сега јас незнам дали има само вода дали има и друго рече ќе следиме до 6 месеци бебето е 3 и потоа ако не се повлече ќе не прати на детски хирург дали некоја мајка го имала истиот проблем и дали се решил без операција

2. Bibsss

Bibsss Активен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2026
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    28
    Ние пробавме двапати да го повиеме ама не сакаше воопшто, така што од старт користевме вреќичка (и на 6 месеци сѐ уште). Има вреќички со ракавчиња, јас имав купено зимска 2.5 тог од mothercare Грција, ама искрено ракавчињата не ги ставивме ниту еднаш.
    На почеток го облекував во боди по долги и шпихозни за спиење, плус вреќичката. Сега сме на боди на кратки и летна вреќичка. Зависи од температурата во домот.

3. praski4e

praski4e Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    1.165
    Допаѓања:
    1.441
    Мајки нс бебиња од 6 месеци каде ги оставате бебињата за да средите нешто дали за нив дали за дома?
    Имаме 6 месеци и многу сме живи и се превртува и не е за сам оставање. Дали ги оставате во монтажните креветчиња, релаксатор или доле на подлога со играчки?