Mamicki jas samo da spodelam nesto od sti sum mnogu neprijatno iznenadena... Moeti since posle banjanje go mackav so losionce od bekutan i bidejki primetiv deka na licenceto mu e suva kozickata pa pred pola saat go izbanjav i go namackav so jekoderm. Ne pomina ni minutka cela kozicka pocna da mu gori, da pocrvenuva...Koga vrisna niti so guskanje niti so cice za prv pat neznaev kako da go smiram mi zajde od placenje i nemozese pak da go izbanjqm pa go prebrusav so gaza i voda i se smiri i zaspa. Sto mislite da go rasoblecam li da vidam dali mu se povleklo? Strav mi e da ne go razbudam da ne se rasplace pak dusa moja epten se iznaplaka.. Nekoj so vakvo iskustvo od jekoderm? Da go premackam so nesto ako e uste crveno? Sreka licenceto ne mu go namackav
Мајка до сега не сум слушнала таква работа од јекодерм,ние сме 4 и пол месеци и цело време сме на јакодерм и сум презадоволна,али ипак секоја кожа различно делува.Да не си сменила лосион или нешто друго,а не го буди ако е заспано,утре кога ќе стане ќе провериш.
Vidi go rokot na site raboti sto si gi koristela, na kupkata, jekodermot i becutanot... Prv pat go mackas so jekoderm?
Go vidov rokot do 2018god e A inace prv pat go mackam so jekoderm ali eve sabaljevo gledam nema nisto od crveniloto...A cudno mi bese posto na stomaceto i pod gusicka go mackav a mu pocrvene i kozickata na noze..Neznam moze tamu od sto go doprev so race @Maceto123 inace so bekutan go mackav predhodno i resiv da smenam so jekoderm posto mu bese suva kozickata.I mene mi e mnogu cudno znam mnogu majki sto mackaat so jekoderm sestra mi i dvete gi mackase so jekoderm ona i mi preporaca da probam
Mozebi ne mu ponesuva na deteto bas toj krem jekoderm, site deca se razlicni, kako vikaat 100 lugje 100 cuda Inaku i jas gi mackam i dvete deca so jekoderm i samo pozitivni raboti mozam da kazam za nego, do sega e se vo red, ama sepak kaj sekoj razlicno.
Денес ни беше дојдена патронажна дома и ми предложи за жолтицата да се доисчисти да давам 5% гликоза со лажичка. Купивме од аптека, ама не знам дали е таа како шише за инфузија е од алкалоид. Ме буни што има плус додатоци вода за инекција и уште нешто. А и се двоумам дали да давам.
И на мојата не и помага јекодермот. Нема некои контра ефекти ама нема ни позитивно нешто. Неколку пати кога ќе се вцрвенела сум и ставала јекодерм и ништо не и помогнало. И јас се чудам сите го фалат и се задоволни од него ама нас не ни помага за ништо. Така да нека не те изненадува ништо.
Мамички, со бебушот сме утре на контрола. Имам млеко, си ја дојам нормално ама дека одиме во друг град на контрола и не знам колку ќе се задржиме, сакав да прашам дали е во ред да се измолзам и да си го носам со мене шишенцето па ко ќе побара да и дадам. Колку време можи да стои измолзеното млеко во шише? Не би сакала таму да ја дојам ...
Досега не сум слушнала за такво чистење на жолтица ама може и да има,но најпрво консултирај се со педијатарот
A zaso ne vo kola? Jas taka i na svadba, vo Grcka isto koga odev go doev vo kola, ednas i na infektivno 3h cekav red i svekor mi i svekrva mi mi go donesoa vo kola go doev...
Ete mozes togas taka, da ne se macis, maka e taka da molzis, pa moze kje se uspie povekje pa nema da go ispie, vaka svezo toplicko od cice najubavo Bebus koga bil so mene se taka sum go doela, epten imam samo molzeno koga trebalo da go ostavam doma nekoj saat
Така ќе направам, можам и по пат в кола, таму има место да ја дојам на раат така да подобро да не се молзам, ќе и дадам од града директно. Фала на советот
Znam i jas deka za zoltica preporacuvaat glikoza ali najdobar odbramben mehanizam e doenjeto. Sto pocesto na cice i ako ne se strasni brojkite na bilirubinite t.s pomalku od 200 togas ne e alarmantno i moze da se iscisti so pocesto doenje. Obicno prodolzena zoltica znaci ako majkata e nulta pozitiv krvna grupa i ne e opasna samo treba da se sledi postojano da se ispituvaat bilirubinite i ako se zamelezi umor, pospanost i mlitavost kaj bebeto odma treba da se reagira.
@eatpraylove90 повисоки беа од 200 на челото ама телото беше чисто т.е 170 мешето, 150 надолу. Ми рече педијатарот се чисти нагоре и со доењето ќе се исчисти. Денес ми беше и во лицето помалку жолт. Инаку не е поспан цела ноќ се буди сам за доење, од 11 до 1 е кенкав плаче бара да цица нонстоп, а денски немам мака- спие по 2-2 и пол часа и се буди сам.
Даваат и во родилиште, јас давав и дома. Еден месец беше жолт син ми и на почетокот му давав секој ден 10-20 мл гликоза, таа за инфузија што е. После кога само главчето и очињата останаа жолти престанав да давам и со цицање си се доичисти.
Со лажичка му даваше? Таа гликоза 5% од алкалоид така? Нас рачињата ни се бели. Жолтко ми е во лицето и очите ама ми рече да не гледам по очите тие најкасно се чистеле.