Ја топиш маста на шпорет и ги додаваш цветовите. Маста ќе почне да вари, по пет минути ја тргаш од рингла и ја оставаш во тенџерчето до следниот ден. Потоа ја топиш смесата на оган и ја процедуваш во тегличе, чуваш во фрижидер. Јас цветчињата како букетче ги купив од пазар од кај женичките, не знам дали во периодов има за да купи.
Срцка јас си купив кутиичка и си пишува по 1 нед се дава а дозирањето е според возраста за доенчиња како нашиве едно лаж мало во 100 мл вода превриена еднап дневно немора цело да го испие наеднаш многу е јас му давам околу 50 мл пие и одма после кркорат цревца пртка кака и нема грчеви одма се смирува
Незнам @Eli23 не ми го пие малото, неколку пати пробав го плука и кашла и со гликозата така ми правеше. Ама моево уште кака после секој подој јас како за грчеви го зедов.
Какаат ли бебушите ваши во кадичето за време на бањање? Предходно се имаше еднаш случено, пред повеќе месеци. Сега 3 вечери едно по друго во водата ќе се заврши работа .
Srcka ubava. Ni se nema vakva rabota deseno.Duri ne ni se ima izmockano koga se banjame,ama zatoa pak cesto vo banjarka. Koga vadis pampers pred banjanje,pocekaj malku moze koga ke oseti deka rasskomotena,pa ke si zavrsi rabota vo ppampersottt.
Дани, мене ми кака само што ќе ја расоблечам, по можност кај мене на рака или нога. ИСто со Галапче, ми се мочка во бањарка нон стоп, а јас се чудам од каде утоп бањарката. ми требаше време да сфатам.
More jas koga vadam pampers,cepkam za pileto i pravam pshhhh.Pocekuvam i toj mocka.Dosta me tusirase. Za kakanje ne sum cula do sega.Germankava opasna.
Не е до тоа девојки. Детската е екстра топла бидејќи ја бањам таму, па првен ја рассоблекувам во креветчето и оставам да си претка, а јас спремам облека и вода. Убаво и е во водичката ваљда
Ee i jas ovoj go vidov na net i zatoa vikam cek da se osiguram dali e toj istiot za koj kazuvase ti Fala ti srcka kje poracam da mi donesat pa sigurno kje mi zatreba neka si go imam doma
Kaj mene maliot obavezno si mocka dodeka go banjam. Isto taka koga mu menuvam pampers znae cesto na podlogata za presoblekuvanje da se iskaka ili samo sto ke mu go stavam noviot pampers vednas ke go napolni, a em prethodno go ostavam malku gol da pretka Nego nie maka macime so uspivanjeto, mnogu tesko zaspiva. Vcera od 21:30 pocnavne da se uspivame, a zaspa duri vo 2:30, pa jas od 3 h koga pocnav da povrakam nesto mnogu mi se slosi neznam zosto. I denje voopsto pocna da ne spie, na primer na grada ke mi zaspie, a go stavam vo krevetce vednas se budi i se taka, prethodno barem denta kolku tolku pospivase. Neznam od kaj mu tolku sila da ne spie, mene mi se place za spienje.
Ни се нема случено. Кога беше помал се какаше на менување на пелена, но сега не. Му треба малку повеќе време и концентрација. кога кака се исклучува од се и само седи ќути и повремено напнува. Инаку и мојот цуца со устето додека спие. И многу е смешен.
@kristina.k ako ne ti prima bebeto nisto oralnoke zemis pamucno krpce ke kupis trici od vero ima se prodavaat ke go napravis krpceto kako navlaka za pernica ke go sosies i ke gi isturis tricite vnatre i ubavo sosigo od site srani da ne istekuva mozes da go zagrevas vo mikrobranova ili na pecka parno da ne e zesko koga bebeto ima grcevi klavajgo na meseto nad alistata i drzimugo postapkata mozes da ja povtoruvas cel den nema steta a grcevite ke si zaminat a isto vo 100 ml voda pobaj da zovries 10 zrnca kim i davaj mu po nekolku lajcina posle podoj i toa pomaga mnogu
Мамички јас само да ви кажам дека пак бевме на педијатер и за кашлањето кажа дека можеби од што многу се лигави му собира како шлајмче и усте една опција пошто капките вигантол му ги давам дирекно во уста т.с требало со лажиче...Како и да е го прегледа детално и не е настинат си напредува одлично и е баш цврсто бебче добивме многу комплименти Така да во понеделник одиме на вакцина. Уфф само нека помине таа вакцина веќе еднаш конечно и ќе се преродам. Поздрав до сите мамички имајте си убава ноќ јас денес изгледа помирно ќе спијам
Моето мажуле се чистеше скоро месец ипол преку кашлање, кивање и со често затнато носе, педијатарот ми рече не е ништо страшно не е болен ќе му помине, и така го оставив, во ретки ситуации во носето со шприц му ставав 5мл физиолошки раствор и после многу лесно исфрлаше се од себе. А за грчеви најмногу ни помогна перниче со семки од цреши загреано во микро и спиење на стомак, се на се две вечери имавме проблеми и никогаш повеќе. Може ќе ме карате но од месец дена спиеме само на стомак, така врзува и по 6-7 часа сон, не го боли стомачето, не се плаши во сон. Во почеток неможев да спијам мирно од страв, но кога видов дека успева сам да си ја сврти главата на страна полесно ми беше, сега е 4 месеци, на грб спие само во количка
Mozno e bebe od 3meseci I edna nedela da se zadovoli so 40 ml mlekce? Ne znam Koj kraj dq go fatam so ishranata na bebenceto. Pishuvav I prethodno. Se odbi Sama od cicanje. Ushte go preboluvam neshtoto. Sega veke tri nedeli Maki machime, ne saka ni ad,a prethodno barem toa so slast go pieshe. Bev na pedijatar, I Kako skoro site pedijatri, koga ne gubi na tezina OK Im e, mi veli pa I nie vozrasnite ne jademe sekoj den Isto... Ama ova veke site granici na normala gi premina. Samo vo son pie ad (Hipp Combiotic ),chaj koga Kako, voda nikako, koga e budna vreska koga Ke vidi shishe, a znam deka e gladna... Pochnav na Sekoj Saat ipol da ja uspivam za malku od malku da primi neshto hrana vo nea. Na rabot od nervite sum, Nikoj ne me sfaka, nitu mi izleguva vo presret, sum go maltrwtirala bebeto... Smeniv I cucla I ad, ne e do toa. Dali e vozmozno ako drug ja ima hraneto (a ja ima),pa zatoa vaka da mi se Odnesuva? Inaku, koga beshe so Bronhopneumonia poveke apetit imahe otkolku sega, togash odbivashe samo grada, a sega I shishence. Noseto redovno I go chistam, brisevi negativni, gasovite se sredija, a mojata beba ne saka da pie mlekce. Lazichkata ja mrazi, I asocira na tortura (Limon I imav dadeno ednash Oti strashno ikashe I se voznemiri)... Davajte pamet Oti sum na rab na ludilo!
Мајки, како го облекувате бебето кога го изнесувате надвор? Облекувате јакна, капа шал? Или само умотано во кебе? Знам глупо прашање, ама денес одевме до педијатар и гледам ладно е да го носам со собно капче, шпикозни во плико. Хелп