Мислам деκа скоро се породи ти. Нормално е така да подзакрчува кога дише, не значи дека се мрсулчиња. Кај мене крчеше неколку месеци. Ќе се стабилизира. Еве се самицитирав. А тоа што спие по малку, можеби грчеви го мачат бебето. П.С: Сепак ако се плашиш однеси го бебето да го види педијатар, најдобро ќе ти каже.
Мајка нормално е хрчат бебињата,пумпицата не ја употребувај бидејќи немаш ни потреба,јас и дури кога имав потреба не ја употребив,совет од педијатри е да не користеме пумпица за носе бидејќи можеме полошо да и направиме со синусите и јас до сега не сум ја употребила.Немам сретнато бебе што не хрчи така да без грижи,само да не ти е многу сув воздухот во собата кај што спие.Позз
@Miss.Sweet ќе му мерат утре од вена. Лелее се надевам и кај нас ќе се намали за неколку дена, ми рече докторката ќе биде по цел ден ставен и јас ќе сум со него.
Во која болница ќе бидете? Колку можеш почесто давај му да цица и одма на фототерапија. Јас мојот првиот ден го доев над апаратот за фототерапија пошто плачеше многу кога го ставав да лежи и да се сонча
Nezn neznam kolkav ti e bebusot ama ne se plasi ke pomine moite dvete posle poragaj imaa mnogu visok po sest dena lezev vo bolnica, i plus uste cel mesec zolti bea, stavaj go pocesto na grada i ako e ladno izvadi go na sonce, da go pogree malku, golemoto vo januari mi e rodeno i koga imase sonce go vadev
@Miss.Sweet во плодност ќе сме таму се породив, кревет ќе имам до него за да цица. @Mravce на 6 ноември е роден бебуш.
@kristina.k So lesno neka pomine duso i ne se sekiraj mnogu decinja pominuvaat niz toa...Guskajte si se stavaj go celo vreme na cice taka ke se cuvstvuva najsiguren i so mlekceto pobrzo ke pomine i bidi smirena posto se osekaat
Majki, od koga pocnavte so cucla da davate na bebuskite vasi? Mojata e 5 nedeli i pocnav koga bese 10 dena da i davam ama i se gadese ne ja sakase i eve uste e taka, nekogas ja saka, a toa e koga e gladna samo i ja smuka so slast inaku ne ja mnogu obozuva.....
JAS NA MOJATA I DAVAM LAZACKA USTE OD NA BOLNICA AMA KOGA JA SAKA KOGA NE KAGA E GLADNA GLEDA DEKA NE I PUSTA NISTOMI JA PLUKA ODMA AMA ZATO PA MNOGU SI GO SMUKA RACETO KOGA I SE JADI GO PIKA PRVO POKAZALECOT VO USTA PA I PALECOT A SO DRUGOTO RACE GI DRZI DA NE I IZBEGAAT
@kristina.k Kako si zadovolna od pedijatrite vo Plodnost jas tamu ke go nosam na kontrola i na exo na kolkcinja zakazav za utre
@cacikr кај др. Олгица сме ние, презадоволна сум. Исто и другата докторка многу ја фалат др. Маргарита. Штета што не може матични да се. Инаку еве сме ние во Плодност на фото сме, денес беше 260 билирубинот. Три дена ќе доаѓаме ако недај Боже не опаѓа ќе земат венска крв да видат што е. Можело нешто со џигерот ама не верува докторката зошто напредува многу добро. Денес имаме 4650 на 24 дена, а се роди 3780. Се смирив малку само се чудам од што се покачи жолтицата толку на скоро месец поминат. И зошто во саботата имаше повеќе. Дај Боже да не е ништо.
Јас пробав да давам цуцла но никако не ја прифати,правеше фаци и како нагон за повраќање и никако не ја сакаше,затоа и не инсистирав и сега баш ми е мило што не сака цуцла
Сега го гледам бебуш под светлото на мешето цела кожичка му е како да се перута, се лупи. Какво кремче да му земам ама и за лицето да е? Со јекодерм го мачкав ама не ни помага и нас некако и црвените точки му излегуваат пак.
Јас по совет на @mariz земав Београдски мелем и вчера ми го донесоа и како за беља баш синоќа и излегоа на ќерка ми позади вратчето ситни ситни црвени брунчиња полно и и ставив од тој мелемот и денес имаше само тук там неколку и пак и ставив и се надевам до вечер да се повлечат скроз. Супер е мелемот @mariz
Мелем за рана, рај за душа Мене за се ми се наоѓа, за изгореници, за сува уста и лице, чат пат знам на пети да си намачкам, на ранички, на нафрлана кожа јас го имав купено за устата кога бев трудна и лежевме на клиника со бебуш и што немав пробано за газето и случајно мелемот во ташна, чекај ајде уште ова да пробам... и ептен ми помогна стварно е магичен за мене
Добар е добар, по твоја препорака еве го пробам на ќеркичката и навистина има подобрување, синоќа како ја доев гледам позади вратчето од ушето позади почнувајќи па така се до вратната коска полно ситни брунчиња, а појма немам од што и излегле вчера цел ден ништо немаше, може да е од бакнувањето брат ми вчера не ја видел откако се роди и само ја гњавеше ја бакнуваше, а носи брада и мислам од тоа се исфрли ама среќа што го имам сега мелемот па ќе ни заврши работа
Ние имаме проблем со сува кожичка на лицето...Не го мачкам со ништо пробав нели со јекодерм направивме беља и сеа страв ми е незнам со што да почнам да го мачкам. Некој совет мамички ? Што користите вие ?