Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Мила фала ти за одвоеното време и за се што напиша,може не прочитав,а си пишала,мене ме интересира и за јакодермот.Позз

2. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.084
    Здраво драга, една членка ubavka1 мислам дека беше, прикачи фајл на јакодерм во темата детска козметика и таму имам одговорено (ако станува збор за истата крема). На база на нафтени деривати е. Оди во темата детска козметика за да ги погледнаш прикачените фајлови. Поздрав.

На Maceto123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    @Biodevojka Zdravo i od mene :) Dali e dobra kremata za lice na hipp? Sin mi e skoro 4m i ima mnogu suva kozicka na liceto...Na sto da obrnam vnimanie za da odberam dobra krema strav mi e da ne mu napravam problem ipak za lice se raboti.Fala ti odnapred.Pozz

4. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.066
    Kremata bese komentirana na prethodnata strana. Bas jas go postirav sostavot, pa svrti malku nanazad.
    A baska devojkata napravi opst komentar za dobrata detska kozmetika megju koi i hipp vo eden od prethodnite postovi, da ne se povtoruvame vo nedogled.

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ana.nl

ana.nl Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    31
    Jas se od bekutan koristam i zadovolna sum,sekoja vecer ko kapam so penlivoto sredstvo od oves i go masiram so masloto,da ne go zaboravam i samponceto
    .Od bekutanot edinstveno pelenite ne mi se svigaat drugo se si e ok :)

6. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Mene kerka mi na dva pati epten mi se isfrla, mislev od hrana koga toa od orginalnata pavloviceva.od koga napisa biodevojka za stetnite sostojki i koga vidov sto se sodrzi masta se zaprepastiv.strasno

7. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    782
    Јас прашав за јекогал кога барав јакодерм немаше и ми го дадоа јекогал тој е на галаафарм а јакодермот е на галеника а можи да се различен состав што ме интересира и менењ боидејки како што кажа биодевојка јекогалот нема добар состав а ти ако го имаш оргиналниот јекодерм на галеника ај те молам ако не ти е тешко напиши го составот бидејки не сум во можност да одам до аптека за скоро да проверам бидејки живеам на село.

На Maceto123 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    Ме снема неколку дена и топ дискусија се развила. Ептен интересно и поучно да се прочита се. Не видов никаде коментар за пенатен кремата, ако има можност може и за неа нешто да се пише :) биодевојка, благодарам за времето и анализите. Поздрав до сите и имајте убав и гушкав викенд :)

9. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Јас кутијата сум ја фрлила а на тубата само ова го пишува DSC_0664.JPG

На ubavka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.084
    Здраво драга, кремата за лице на Хип е добра ако станува збор за онаа која ја рецензирав погоре во оваа статија (ја имаше постирано една членка). Не е лоша иако не е комплетно природна и има еден синтетички емулгатор кој сепак не е страшен, Инаку за лице може да ја пробаш и алверде ако си од Ск, навистина е многу убава а економична. Исто така и Веледа се одлични само што е поскапа од хип и алверде.
    Обрни внимание да не земаш креми со течни парафини нафтени деривати или силикони. (види ја листата на штетни состојки која ја пишав погоре).
    Поздрав :)

На galapce, eatpraylove90, Maceto123 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    @Biodevojka не знам како да ти се заблагодарам за информациите што несебично ги сподели тука со нас. Верувам дека на сите им значат како што ми значат и мене. Јас би продолжила со дискусија во однос на некои продукти, но, не гледам дека во меѓувреме се префрли дискусијата во козметика (детска козметика), или планот е да се отвори нова тема... :)
    Чекам на информации... не би сакала да те гњавам во лична порака, затоа што убаво е да е транспарентно за да не се повторуваш.

Едит:
    Како и секоја мајка, сакам да си дефинирам производи кои се одлични а пред се соодветни за детето, а и постојано ќе ги користам. За WELEDA одамна знам дека е убава козметика, јас ја користам жолтата линија со невен за пеленскиот дел. Таа крема ни помогна и кога имаше малата пеленски осип - имам пишувано и претходно по темиве...

Од млеко за тело, веќе сериозно се мислам да се префрлам на кокосово масло, особено за овој зимски период. Јас веќе го користев за мене лани зимата за сува кожа... а баш ќе пробам и од козметиката на Gamardе и Alverde, досега не ми се пробани.

Во секој случај огромно благодарам! Задоволство ми е да те читам, а не само мене... особено на сопругот кој ептен се интересира за овие работи! :)

Последна измена: 5 декември 2015
    На Biodevojka, galapce, Maceto123 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Денес бев во ДМ да побарам крема за газето од Алверде. Имаше многу мало пакување па не се одлучив да земам. Земав Бекутан витаминска крема.

13. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    782
    Колку кошташе кремата за газе на алверде јас не сум од ск и кај нас во битола нема дм ама онака чисто информативно ме интересира.

14. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Мало пакување од 75мл околу 150 денари мислам. Не запамтив точно.

На ubavka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Da od sk sum :) Fala ti najmnogu za odvoenoto vreme i sovetot :*

На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    444
    Со каква вода го мешате ад млекото купечка или од чешма превриена ? Јас до сеа обична превриена ама мн е бела. Сакам да зеам флаширана ама негде прочитав дека таа не се превривала и сеа незнам. И која флаширана е најдобра за бебиња?

17. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Sekoj razlicno ke ti kaze.Maliov moj denes 15m prai od prv den bese na Aptamil i go pravev so stoplena Gorska.Nitu ja prevrivav nitu pak kupuvav bozemski specijalni bebeski(Jana,Hipp i sl).Takva pieme nie,takva i za nego.

18. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Majki liceto ni stana rapavko, isfrleni so sitni brumcinja. Ponekogas se zacrvenuvaat.
    Na liceto do sega ne mackav nisto. Sakam da zemam krema za lice od Hip, po preporaka vo temata za Detska kozmetika. Sto koristite vie?

На PUPICA му/ѝ се допаѓа ова.
  19. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    I jas sakav za istovo da se konsultiram.Doduse ok mu e liceto ama sepak kako zastita od vremistevo gadno...

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Мајки ги бацувате ли лично вие вашите ѕверчиња по лице. Знам не чини, ама ете посилно е од мене. Мм само ме кара.