Епа срцка јаа мислам тоа е ...и тебе да те дрлави некој да ти зборува да те крева спушта и ти нема да спиеш Ќе им кажеш кога спие да не ја чепкаат пред да и менеш пелена ќе ги викнеш тогаш да се поиграат и готово...зошто после ти ќе си имаш мака...
@Eli23 malo e bebe, ne mu treba mnogu remetenje. Mozokot na bebe ne moze da gi " svari" site tie informacii, zvuci, boi, i navistina moze da go voznemiri seto toa. Seto toa go izmoruva a koga e premoreno (overtired) bebe i potesko i pokratko spie. Zatoa posebno ne se preporacuva na mali bebinja da se pusta crtani priner, site tie boi i slucuvanjata se sok za nego i premnogu informacii.
Значи можам слободно да ја оставам да си спие во релаксатор? Јас одоздола и ставам и ќебенце и мекичко и е и чудно ама само што ја ставам и ја занишкам одма заспива, што не е случај кога ја ставам во креветче. Ок, тоа сакав да слушнам, колку и дали е дозволено спиење во релакс. Фала ти
Jas vo relaksator od mesec dena ja ostavav. Vdlabnatinata kaj gazeto so pelenka ja popolniv. Isto i so transporterot koga patuvame. Pizami oblekuvate li demek navika za spienje da se stvorelo? Jas ne.
Koga stanuva zbor za pizami kaj bebe moze da se i celosni spihozni pamucni i dvodelno, bitno da se lesni alista i jas bos go ostavam, mn e toplicko kaj nas 24/7 imame parno..
@Eli23 дали испушта звуци ко ќе се буди? И моето не сака да спие последниве дена ама ме плаши кога се буди, по 5 мин од ко ќе заспие, почнува да стенчи, да грчи, се тегне со рацете и нозете и почнува да плаче. Нонстоп ова се случува. Единствено подолго спие на меше на мене или на мм, ама за навечер ми е проблем. Денски само така спие на мене. Сега читам на нет можело да е од проблеми со дишење, незнам што уште не и се исплашив.
Mamicki normalno e bebe od 1ipol m da kaka ednas dnevno? Nekogas i cel den ne i kaka tek nareden den kaka.. uste od pocetok vaka kaka.. Prasuvam za drugarka, mene cudno mi e na sinko moj sekoja pelena skoro kakana mu bese na pocetokot.. inaku ima problem so grcevi, od spienje uste so zatvoreni ocinja pisnuva i mnogu place..
@mariz значи можно е од грчеви и моево веднаш да се буди? А за какањето ко ќе е на мое млеко исклучиво, кака на секој подој, а ко ќе комбинираме со ад еднаш дневно и тоа со мака.
Da pravi taka, ama si spie sama, retko vo race ili celo vreme vo kolicka da ja niskam. Pedijatarot koga ja slusna rece se e vo red. Taka da ne baraj dijagnizi na net, samo ke se nerviras bez potreba.
Кај мене кака еднаш до два пати дневно ама кога кака секогаш лом се прави до грбот оти е мн.течна столицата и мноогу кака, на секое какање обавезно мењаме боди, шпихозни, хулахопчиња, се лом прави..
Bea ednas na kontrola togas za 20 dena imase 500g staveno, sega za nekoe vreme treba da odat pak. Jas cesto sum kaj drugarkava i bas od 10 sabajle do 7 vecerta bev, ne se iskaka ni ednas, a meseto ogromno... :/ @kristina.k mozno e da, gi zaboluva odednas i se budat, greotka duri posle placenje pravi oooo oooo kako da se zali..
Мaјкии не знaм кaде дa пишaм пa зaтo oвдекa ке пишaм....дaли знaете некoјa стрaнa или прoгрaмa зa прaвење нoвoгoдишнa честиткa сo бебушo....oд oние шo требa сaмo дa гo вметниш вo сликaтa бебo ☺
Mamicki na sin mi mu se pojavi nekoi crveni tocki kako od komarec kasnat na lice vcera edno i na raceto dve imase...sabaljevo na liceto uste edno imase..Sto bi mozelo toa da e? Komarec? Ama neli bi trebalo da pomine za ededn den? A imavme komarci neznam kako ama zavcera 2golemi utepav. Sovet? @joy1 ti sto mislis. Da ne e od baknuvanje i staro i mlado go igra prv e vo familija...Bas pred nekoj den baba na mm dojde i dodeka go igrase koga ka vidov sljap vo usta go baci...Skoknav i znam izreagirav burno kako za so stara zena ama edvaj se iskontrolirav. A za igranje koj i da dojde samo mu zborat go igraat so saati za da im se smee site izigravaat majmuni i tocno posle se cudam zosto nespie navecer mirno, zosto po malku mi spie...
Штом имате комарци може да се брунчињата од комарецот, ништо страшно сами ќе поминат, ние летото сме цели искасани и ништо не му ставам сами по себе се повлекуваат
Ispaniciv zatoa sto mislev samo tie dva deka vlegle nekako i mi bese nelogicno kako i denes pak ima novo crvenko...Ali primetiv od wc nekako iskacaat vo stan ziveeme i zgradava lani se izgradi no izgleda preku ventilacijata vleguvaat sega pak vidov uste eden i neznam kako da se oslobodam od niv ke go napravat lom sin mi Da go mackam so nesto ili...? Ima nekoj drug primeteno komarci sred zima
Leleee pa uste vo uste go bacila slaknata, jas ne go bacuvam, a ne na drug da dadam taka bozeee... Bakterii se prenesuvaat taka :/
Daa zatoa i prasav dali e mozno da e nesto od toa posto uste sl den odma iskocija Kjuti Mariz zbesnav koga vidov, a dodeka ne bev vo soba koj znae sto se desavalo...Lugjevo se bez oset i osnovna kultura ali sekoe trpenie ima kraj sl pat neznam dali bi se iskontrolirala da kazam samo -drug pat taka ne!