Неможам со сигурност да кажам што е без да видам.Но штом се работи за 2-3 брунчиња не се секирај Било комарец било бакнување ке му помине.Натопи тупфер со камилица и помини им.Ако не го чешаат и не се шират не му ставај креми никакви.
@eatpraylove90 во сита ситуација сум, прва е во фамилија. Ниту ми јаде, ниту ми спие. Неможам ни да се убедам дека не треба така. Само уште не сум видела да ја бацуваат. А кога не сум тука, арно викаш, кој знае што се дешава. Само камера му е мајката хахах.
И кај мене е исто, пишав и во друга тема. Милион пати е кажано дома. Сега ми е нафрлан со ситни како песок мозолчиња на образите.
И керками цело време има ситни брунчиња,еден ден на брадичката друг ден на образи трет ден на чело па и јас сметам дека се од бацување.Џабе се бунам и не давам кога има некој да ја бацува ама па незнам што се случува кога ја оставам кај моите.Против тоа неможеме.Мачкам оригинал павловличева во тенок слој и исчезнуваат тогаш за тогаш
Кога сме веќе кај бубуличките, ќерка ми имаше на обравчињата пред некое време ситни како гнојнички, пишував тука и сами по себе си поминаа и сега и се исчисти лицето нема ништо веќе. За бакнување ја бакбувам само јас и син ми, живеам моментално со моите и мм, но откако е родена си ја бакнувам само јас од домашниве, признавам ама посилно е од мене и не можам да и се изнагледам ми се иде да ја изручкам цела, а не па да не ја бакнам и син ми малку од љубомора малку оти е дете и не разбира и тој само ја бацува колку повеќе му се карам и му кажувам да не ја бакнува толку повеќе тој го прави обратното Инаку други до сега не ми дошле дома да ја видат и затоа сум раат од таа страна за бакнувањето и бубуличките....
@joy1 Neznam dali go cesaat ama mnogu e nervozen denes se iznaplaka za site ovie 4m sto ic ne bese placko Zemav na hipp krema posto do sea nisto ne mu stavav..Ako do utre ne mu pominat ke probam so kamilica. Fala za sovetot i za odvoenoto vreme
Mamicki ednas nedelno plaknete gi na kraj na banjanje so hipermangan.Toj se stava epten mn malku.Vodata da e svetlorozeva,ama na glava ne stavajte,ubavo e za eden vid dezinfekcija na kozickata. Banjajte gi sekoj den,vo topla prostorija se razbira. POveke pati vo denot mijte im licence i racinja stom vi gi cepkaat i baknuvaat bebuskite. Kazuvajte tamu mazite neka "opomenuvaat"svoi rodnini a vie vasi za da ne baknuvaat i pomalku ke se nervirate. Cvetce nemozam da te tagnam,ete super stom dobro pominaaavte i se taka da pominuvate od lesno polesno site na vakcinite.I mene mi se nokna mora.
Da, jas eve preeska vidov komarec,za sreka fo fativ so vreme, a momentalno mi brmci edna muva i me nervira... I se prasuvam normalno li e ova vo sredina na dekemvri...
Мајки кај нас ситуацијата се влоши. Од лишаите по раце. Денес како да му се појавуваат и на лицето. Еве ќе ви покажам слика. Значи некогаш се вцрвенети, а некогаш не само рапави. Ќе го носам од утре на лекар. Што мислите за др Агрон Старова дерматолог. @joy1 те пишувам тебе зошто знам дека си во здравстви, д не имаш некое искуство, извини те молам што досадувам.
Izvini sto jas ke se vmesam vo muabetov, samo sakav da napisam deka koga vo eden period imav problemi posle nekolku patesestvija i turnei po razni dermatolozi, od koi poveketo privatni, edinstveno careto go najdov kaj dr.Starova i najsrdecno go preporacuvam. Porano rabotese na klinika, a sega privatno ima ordinacija kako sto razbrav negde vo mavrovka. Ova na alikata mene mi lici na atopicen dermatit, so pogolemoto dete imav problemi, imase eden period koj traese nekolku meseci kako bebe koga postojano i izleguvaa vakvi crveni krugovi i gi snemuvase. Najstrasno bese koga ae javuvaana liceto. Nas ni pomogna a-derma exomega kremata za sekojdnevna nega, a vo 2-3 navrati,i kortiko,sum,stavala na liceto (afloderm) vi mnogu tenok sloj. Posle prviot rodenden nekako se povlekoa sami,od sebe. A sega, na ladno i od cesto,mienje race vo zima i se javuvaat povremeno na dlankite, i isceznuvaat so mackanje so obicna pavloviceva. Stom se,atopli gi snemuva do,narednata zima. I,generalno,pogolemata mi e mnogu osetliva i so,mnogu nezna,koza.
Се сложувам со стефанија егзема или уште го викаат атопичен дерматит и го имаат мн бебиња.Кожата ви е изиритирана на нешто:облека,прашак,пот,влажен воздух... Знае да биде доста досадна појава кај нас помогна мустела стелатопија. Одржувајте хидрираност на кожата.И пажливо со кортико кремите ,не се за употреба за долго тие. Ако мн мн го чешаат побарајте од лекар да ви препише орален антихистамин.
@stefanija70 i @joy1. Фала ви на мислењето. Утре ќе одиме кај матичната а после кај др Старова. Ми го препорачаа, затоа прашав за него. Знам дека е во мавровка, 1200 ден било преглед. А може ли да чујам ваше мислење за ова и поврзаност со вакцините. Ние уште не сме почнале, инаку сме 6 месеци. Баш сега планиравме прва вакцина. Дали ми е паметно да ја одложам ради состојбава?
За ова најдобро да се консултираш со педијатарот и кожниот.Зависи нели прво дали е дермит или нешто трето.Дермитот е всушност вид на алергија која може да биде доста упорна и долга.Кај керка ми траеше околу 8 месеци .И она во мегувреме беше вакцинирана.Сега со овој памет би почекала. Денеска каква е состојбата?
Мислам иста. Еден период се само суви, па после му се вцрвенуваат. Цела ноќ беше нервозен и не спиеше добро, се плашев да не го чешаат. Утрово видовме нов заб. Може и од тоа да беше. Внукот од сестра имаше ваков дерматит, сирото дете беше цело рани по лицето. Него го вакцинираа на клиника со тие прочистените вакцини, ацелуларни мислам се викаа. Ова пред 8 год. Затоа ми тркна да прашам. Кај вас на којa voзраст се јави?
Kaj kerka mi pocna okolu 6 mesec i traese so povremeni povlekuvanja i pivtorni pojavuvanja do kaj prviot rodenden, t.e nesto malku posle toa. A odtogas vo zima na dlankite, ama ne e veke tolku strasno na izgled. Refovno e vakcinirana celiot toj period, a sega i jas, isto kako i joy be pocekala.
И ние го имавме истиот проблем,откако е роден имаше се некои мозолчиња ама на болница ми рекоа да го премачкувам со таа црвената вода мислам ерозин се викаше.Му поминуваа ама кога имаше околу 3 месеци му излегоа на образи како лишаи не поминуваа со ништо,му се направија како рани дури и крв му течеше.Ми беше дадена крема со кортикостероиди,па по неа канестен,па од еуцерин таа црвената,па еуцерин атропиконтрол.Ќе му поминеа додека го мачкам прекинувам и одма му се појавуваа.Потоа ми беше препорачана биодерма крема за атропичен дерматит.И со неа исто.Страшен беше за гледање,не поминува со ништо живо мене ме фаќаше голема паника и нервоза.Поминаа добри 4-5 месеци додека се испробавме.Колешката на работами препорача крема од кај едни луге кај нас во градот медари се и прават разни креми.И рекла бидејки е детето под година не ти давам крема со прополис ми даде на база на невен да го мачкам наутро и на вечер тенок слој.После првото мачкање син ми страна жар жрвен каде што го намачкав,имаше на образи,зад ушиња и на градите.Сакав да ја фрлам кремата лута му викам на маж ми креми од 1000 и кусур денари не му помогнаа ова ќе му помогне од 200 ден.Тој ме убеди да го мачкам уште2-3 дена и да прекинам.Верувале или не после неколку дена почнаа да се сушат и повлекуваат.Му поминаа скроз и му се намаа више појавено.Сега еве скоро две недели има како ситни брунчиња како рапави му се,мислам дека е од времево инезз со што да го мачкам.
Имате ли искуство со таа кремата:мелем што ја прави жена од Битола, цвет. Немало кортико во неа. На мојот внук од таа само му се смируваа. Јас два пати го намачкав моево сега за сега некоја разлика не гледам.
Мамички синко цел ден е на града, цицаше од 5 до 5 и пол, па во 7 без 15 до 7 па еве го пак е на мене. Не знам дали не му е доволно или прејаден е