Сте користеле Аквамарис Бејби? Сакам нешто за чистење носе да земам, препораки? Имам обична рачна пумпица, на вакум.
Јас имам аспиратор на Canpol babies задоволна сум многу од него. Знам само дека е од Зегин,а за пари не знам оти свекрва ми го купи. Јас го користам најчесто после капење, не сакам уште сега со капки за носе. Инаку не е рачен аспиратор, туку треба јас да шмукам, мислам дека така е поефикасно.
Јас ставам само капки физиилошки кога е ептен затнат. Во водата во која го капам ставам сол и толку. Имаше дебата околу пумпиве дека се повеќе штетни отколку корисни ако се користат прерано што ми го потврди ставот и воопшто не ја употребив. За среќа добар е до сега.
Јас го купив nose frida и неколку пати со страв го користам за тие што му се гледаат во носето. Инаку му ставам солени капки. Денес беше патронажна го виде во лицето и рече ништо да не ставам. Ама денес му е подобро многу, сношти му ставив кокосово масло и се смири. Да не е рано за со кокосово или можам да го мачкам?
Како си задоволна од ова кокосово масло? Порачав и јаа вакво да ми донесат, читав на нет многу позитивни критики и планирам да го користам и за мачкање и за исхрана.
@kallias многу сум задоволна, поубаво мириса од другите што имам користено и за во исхрана е попријатно. Така си сркам по мало лажиче некогаш, а со тоа од biolife не можев така. А на кожа многу брзо се впива.
Мами, кога бебе почнува да се врти на страна? Знам дека е индивидуално, но од прилика... Моево има 4.5 ама не сака на страна да се врти.
Моето два-три дена пред да направи 4 месеци се вртеше од стомак на грб и после едно време ништо само лежеше, и пак два три дена пред да наполни 5 месеци одеднаш почна од грб на стомак и обратно, така да можеш да очекуваш во секое време
Мојава е 5.5 а само знае од грб на меше да се сврти,обратно не па кога сака нека повели.Почна пред 2,3 недели така да прави па секое дете различна приказна,кај и да е и вие исто ке правите
Мајки моето синче на горното муце му е како испукано како плуска меурче да има од што така што да му ставам?
На моево така му се прави од млеко. По цицање или по бањање помини го со гаџичка 3-4 пати и ќе падне. Корупка е, не би требало трчност да има.
Od mlekoto e mila i kaj mojata i se pravese 2,3 pati, na gornata usnicka taka li? Kaj nas na gornata usnicka imase i nisto, si padna samo po sebe, si se izlupi, nisto ne stavaj i nemoj da go cepkas, kje si padne samo
си падна имавте право @coconaut првиот месец го бањав со сапунче чико и по бањање го мачкав јекодерм, сега го бањам со купка Becollino многу убава специјална за регенерација на бебешка кожа со невен и не штипи на очиња, и млеко за тело на Хипп, влажни марамчиња Памперс сензитив и пелени Памперс,а за газето Витаминска на Бекутан таа со портокаловото капаче
Bebush go banjam so bekutan kamilica penlivo, teloto so jekoderm ili bekutan ribino maslo, vlazni Pampers ili becutan obicni ili becutan sensitive, vitaminska ili pavloviceva mast ne koristime
Последно ја земав козметиката на Alverde во DM, природна и органска. Имам користено и Weleda, Логона, Chicco шампон и Еуцерин лосион. Од претходните дискусии на темата за состојките и хемијата во бебешките производи, како сигурни и природни беа издвоени Alverde, Weleda, Gamarde, Hipp, Logona.. Кремата на Weleda од невен за пеленската регија ја користам од раѓање па досега. Презадоволна сум. А за лосион го пробувам на Алверде, добар е, има нежен понеутрален мирис, на камилица. И шампонот е ист таков. Би те советувала да читнеш неколку страни назад, убава дискусија имаше за повеќе производи.
Дали кај вашите бебиња наутро се создава шлаем имаме 2 месеци и секое утро мора да го чистиме носот со аспиратор инаку се засркнува крчи го мачи шлаемче , преку ден нема проблем само наутро кога се будиме, дали се работи за бактерија или е нормално во овој период? Инаку само цицаме.