Mislam deka sirokiot povoj se koristi samo vo bitola uste se pridrzuvaat kon nego Slajmcinata vo grlceto obavezno otstranuvajtegi I ako slajmceto e gusto I nemozete da go iscistite obavezno ispitajtego so brisevi zosto pred 2 nedeli ostanav poradi taa pricina Edna nedela na bolnica so maleckata koja imase 24 dena I za da I go iscistite slajmot I go aspiriraa nosot I klavaa infuzii za da I go omeknat slajmot I inhalirase 2 pati dnevno koristete racni pumpi I soleni bebeski kapki ili fizioloski rastvor. Nema da mu nastetite na bebenceto I mozete doma da my pravite kako inhalacija so voda. Sol I nekolku kapki maslo vo tendzere da isparva vo blizina na bebeto mozete vo vodata da dodadete I bosilek pomaga I toa A prethodno procitav nekoja mama prasuvase za hip hrana jas ja prefrliv malata od hip na aptamil podobra hrana od aptamil nema mozebi ke ti javi problem den dva ama ke kurtulis I od grcevi I od kaps I od bluckanje I od se sepak sekoe bebe. Si e sopstvena prikazna. Se izvinuvam na latinicata I na me pravopiso ama pisam od tel od na dedo now vremeto se cudam kako ima net na nego
Jas gi koristam sekogas koga ke mu se zatne noseto na sin mi i ok se samo sto traat 3 dena i malku toa ogranicuva pa zatoa mozes da zemes i Marisol ili obicen fizioloski rastvor, isto e
Мамички јас да кажам дека почнав да му ставам на синко од кремата за лице на Hipp и преубаво мириса, мирисот трае и што е најбитно веќе не му е сува кожичката на лице му стана како памукче Презадоволна сум, конечно најдов убава крема за лице и тело и дефинитивно ќе престанам со бекутан и ќе си земам цела колекција на Hipp
Како замена за павловичева почнав да ја користам заштитната крема за газе на Хип, но бебуш се нафрли со ситни бубуљички после само два дена користење. Повторно се вратив на павловичева и сега ми е страв да експериментирам со друга крема ''помалку штетна''. Кремата на Хип почнав да ја користам за раце за да ја потрошам, но воопшто не ми се допаѓа кожата откако ќе се упие, имам некое нелагодно чуство и сувост на рацете
Секој човек си има различна кожа така и бебенцата ако на некое му одговара некоја крема или шампонче друго ќе има реакција и обратно...исто незначи ако е прескапо дека е најдобро...пример имам другарка бебчето го бања со Мерима сапунче од раѓање што е 25-30 ден па ништо не му е се си е до детето
Знае ли некој колку милилитри молзено мајчино млеко му е доволно на два ипол месечно бебе за еден оброк ?
Jaс на два месеци еднаш ја оставив да ми ја чува свекрвата на 2 часа, и измолзев 150, не ги ни беше испила сите. Околу 100мислам дека имаше испиено. Ама можеби не била ни гладна толку. Индивидуално е. Па и на вештачките пишува демек дете од 3 месеци треба да пие 150на оброк, кога и даваа вештачко кога морав да излегувам не пиеше ни 60мл.
Dali gi stavate maleckite da spijat na malo pernice? Sin mi denovive spie mnogu nemirno kako da nemoze da si se namesti ubavo...Po celi noki sum budna go vrtam na strana, go mestam ali dzabe Nekoj sovet? Dali vasite spijat mirno i po kolku casa svrzuvaat? Moeto se budi i denje i noke na 2saati, a veke e 4mes mislam bi trebalo poveke da svrzuva...
Премал е за перниче. Зошто го вртиш на страна? За будењето ноќе е многу индивидуално. Син ми на 4-5 месеци се будеше по еднаш, сега е 10 па се буди 2-3 пати...
Нас чичко ортопед ни рече до годината перниче не. И мојот многу мрда. Секој пат го наоѓам напречно и обавезно нозете му штрчат меѓу дрвата. Некогаш ноќе слушам како се лупа од дрвата па ќе станам да го наместам. Ама тоа е.
Јас купив монтажно креветче и морам да кажамд ека тоа е најдоброто што нис е случило. Предходно беше во колевка, но веќе ја надрасна и морав да ја заменам. Иако има дрвено креветче во детска не сакав да го преместувам во спална, а поради ноќните подои не ми е практично навечер да спие сама се одлучив за монтажно. Ем ќе бидеме по патиштата ќе се најде, ем прекуд ен во дневна да си лежи, игра во него. Доколку ги споредам сите три, ова е најдобро. Лесно и практично да го преместам од соба во соба и плус странично не може да се удри како во дрвените.
Да дадам рапорт за жолтицата- денес билирубинот 180 не било страшно под 200. Ама што не се спушти веќе еднаш... Инаку синко ставил 700 грама за 15 дена. Пред да го мери и велам на докторката слабо ми цица, временски се намалија подоите и ми повраќа некогаш. Кога ми фрли еден поглед после Сега имал сила да исцица за 5 минути, а јас мислам гладен ја нудам и другата. Туку да прашам чајчето од ким како се прави? Го мачат грчеви навечер, пробав колиеф, бекутан чајче и трици ставам ама ко да нема ефект.
Др кај мене пресметува нешто на дигитрон си има некоја формула според тежината... Кога бевме 4680 на 5 недели рече по 100 мл е тогаш се одмолзував 1-2 на ден по 100 ги пиеше после бањање плус од цицката ќе поцицаше малку...сега не се музам само си цица колку сака толку нз во милилитри колку цица ама штом си кака си мочка си спие мирно а кога е буден е весел значи погодено му е @eatpraylove90 ние сме 50 дена ноќно време сврзува по 5-6 саати а преку ден 2-3 отприлика се зависи од детето
Моето е на перничка од прв ден. Ако го легнев скрос на рамно се бунеше. За вртење не го вртам, спие во транспортно креветче со нормален душек. Навечер зависи, некогаш 5 некгаш 8 часа врзува сон. Има 4 месеци и 3 недели.
Go vrtam nastrana zatoa sto taka pomirno mi spie, barem saat dva svrzuva Izgleda do deteto si e...A preku den 2 saati e buden i posle toa spie po 30-40min. i se taka do 22h koga zaspiva i se mesti cela vecer, a na 2saati obavezno bara da cica. Do pred eden mesec se desavase pocesto da svrze 3/4 saati posle banjanje, a sea ni toa @irena.1 od sto mrda i nespie ubavo i jas nenaspana i zal mi e sto ne se naspiva zatoa mislev dali da probam so pernice ili nekoj dr nacin
Vo prevriena voda 100ml stavi 4-7 zrnca kim i precedi go A za cicanje i sin mi pocna po 2min da cica ali najaden e i ne mu nudam dr grada zatoa sto isto, ubavo si napreduva
Pernice mu stviv koga napolna 6 nedeli a navecer go stavam vo vreka za spienje i si spie mirno otkako ke go iskapam si cica i spie po 5-6 sati nekogas i poveke noke mi stanuva dva pati a imame skoro 3 meseci,nastrana go vrtev samo koga imase grcevi i my se smiruvaa
Направивме крвна слика ... имаме 2 ипол месеци еве ги резултатаите: WBC : 9.1 (4.0- 9.0)-- ---- MCV :90 (80-97) RBC: 3.19 (3.80-5.80) ------ MCH : 31.4 (26.5-33.5) HGB: 100 (110-165)------ MCHC : 351 (315-350) HCT: 286 (350-500)----- RDW 12.6 (10.0- 15.0) PLT: 472 (150-390)----- MPV :7.7 (6.5-11.0) PCT: 362 (100-500) ------ PDW : 15.0 (10.0-18.0) ве молам некој аKо се разбира да каже која кратенка што значи и каво ви се чини